Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Το πάρκο της 129ΠΥ και άλλες οικογενειακές ιστορίες

του Σωκράτη Καραπλή


Παρακολουθώντας αυτές τις ημέρες την προετοιμασία για τα εγκαίνια του «Νέου Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου Αγίας Παρασκευής», μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω μερικά πράγματα που με «τσίγκλισαν».

1. Σύμφωνα με το λεξικό, η σημασία της λέξης «πρότυπο» ορίζεται ως «οτιδήποτε λειτουργεί ως υπόδειγμα που το ακολουθούν άλλοι, ή αυτό που χρησιμεύει ως υπόδειγμα για αναπαραγωγή ή για δημιουργία αντιγράφων».


Για να χαρακτηριστεί κάτι ως πρότυπο χρειάζεται πρώτα να έχει λειτουργήσει και να έχει αποδειχθεί η επιτυχία του. Επομένως είναι απαραίτητος ο χρόνος και η αξιολόγηση του έργου, του προγράμματος ή της δράσης. Άρα το «Νέο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής» δεν είναι ακόμη πρότυπο.

«Γερούν γερά»: Δείτε πως η ΔΑΠ εκφράζει χοροπηδώντας και φωνάζοντας τα «πατριωτικά» της αισθήματα (video)

Πολλά επικριτικά σχόλια έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και το οποίο παρουσιάζει φοιτητές της ΔΑΠ να φωνάζουν συνθήματα, στις εκλογές της Τετάρτης.

Τα μέλη της παράταξης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, μέσω
του συνθήματός τους, καλούν τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν (Ντάισελμπλουμ) να... «κρατήσει γερά» στις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα.


Κάτι ανάλογο είχε εκφράσει παλαιότερα ένα στέλεχος του Ποταμιού.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Ο Τάσος Ταστάνης για τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα για το Ελληνικό

Αναταράξεις προκάλεσε στο μπλοκ των πολιτικών και μιντιακών δυνάμεων που προωθούν το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου, η συμμετοχή των δημάρχων Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 10 Μαΐου η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.


Ήδη το μιντιακό κέντρο που αβαντάρει τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται ανέκαθεν ή εποφθαλμιούν τους δημόσιους χώρους στην παραλιακή ζώνη ασκεί έντονη κριτική στον δήμαρχο Γλυφάδας για την παρουσία του -ακόμα και γιατί τον "συνέλαβε"
ο φακός να... συνομιλεί με τον Κορτζίδη.

Από την άλλη όχθη για την παρουσία και την ομιλία του δήμαρχου της Γλυφάδας κ. Γιώργου Παπανικολάου στην εκδήλωση, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή στη Γλυφάδα", έκανε την παρακάτω δήλωση:

Κυβέρνηση: «Προχωρούμε κανονικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»


Τέσσερις μήνες κλείνει η κυβέρνηση, η οποία καταγράφει το «σημαντικό έργο» που έχει επιτευχθεί σε αυτό το διάστημα, απαντώντας παράλληλα σε όσους ασκούν κριτική

ότι απομακρύνεται από τη βασική πολιτική προεκλογική δέσμευσή της, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

«Και οι τέσσερις πυλώνες της Θεσσαλονίκης προχωρούν κανονικότατα με γοργούς ρυθμούς παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες», αναφέρει το Μαξίμου.

α. Ανθρωπιστική Κρίση

• Ο νόμος 4320/15 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ψηφίστηκε και το πρόγραμμα υλοποιείται συνεχώς διευρυνόμενο. Υλοποιήθηκε έτσι η βασική προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος έναντι των δοκιμαζόμενων -από την οικονομική κρίση και την μνημονιακή λιτότητα- πολιτών. Εξασφαλίζεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, διατροφή, στέγαση και ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες νοικοκυριά. Ο αριθμός των αιτήσεων υπαγωγής στον νόμο έχει ανέλθει στις 180.974

Μείωση των αντισταθμιστικών προς τους Δήμους αποφάσισε το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ

Τη μείωση των αντισταθμιστικών οφειλών προς τους Δήμους - μέλη του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., αποφάσισε χθες κατά τη συνεδρίασή του και ύστερα από σχετική εισήγηση της Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Ρένας Δούρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

«Ισχυρίζομαι ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν δεκάρα τσακιστή παραπάνω για τα αντισταθμιστικά», υπογράμμισε εισαγωγικά η Περιφερειάρχης.

Ακολούθως, πρότεινε τη μείωση για ένα έτος του ύψους των αντισταθμιστικών και ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει και να καταλήξει σε πιο συγκεκριμένη πρόταση, την οποία δεσμεύεται να φέρει άμεσα προς ψήφιση ενώπιον του Δ.Σ..