Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοί δικαιούνται την εθνική σύνταξη

Τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης ορίζει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαιούχοι της εθνικής σύνταξης είναι, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων στον Δήμο Αλίμου: Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

Υπάρχει Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας όπως απάντησε στο Σώμα Ελεγκτών ή δεν υπάρχει όπως απάντησε στο δημοτικό συμβούλιο, ρωτάει τον δήμαρχο Αλίμου η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

"Γιατί ο δήμαρχος καθυστερεί τις διαδικασίες και συνεχίζει να παραβαίνει τον νόμο, εκθέτοντας έτσι τον Δήμο μας;", ρωτάει με νόημα η δημοτική παράταξη. "Μήπως για να τοποθετεί προϊστάμενο της απόλυτης αρεσκείας του;", καταλήγει...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης - Το πρόγραμμα, 18, 19, 25, 26, & 27 Φεβρουαρίου

Κώστας Γαβρόγλου: Αδιάβλητο, αλλά με αδυναμίες, το υπάρχον σύστημα εξετάσεων

«To σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εγγενώς, παιδαγωγικά δεν λειτουργεί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε πως το υπάρχον σύστημα είναι αδιάβλητο αλλά έχει αδυναμίες και ζήτησε συναίνεση για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που, όπως είπε, δεν αδικεί τον άριστο, ο οποίος δεν μπαίνει στην σχολή που θέλει λόγω ενός μορίου ή που δεν ευνοεί την αποστήθιση.

Παράδειγμα προς αποφυγήν η διαχείριση των απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ

σχολιάζει ο Μπάμπης Μπιλίνης *

Στ. Πιτσιόρλας: από πρόεδρος του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ
σε νέες αμαρτίες ως υφυπουργός...
(Εύγε, και καλή σταδιοδρομία!)
Είναι λάθος (δείτε το εδώ). Και συνέχεια του ίδιου λάθος η υιοθέτηση του αιτήματος από τον υφυπουργό (δείτε το εδώ).

Το να εκτινάξω το κόστος από 40 ευρώ τον τόνο σε 130 ευρώ τον τόνο, το ξέρω και εγώ.
Το να μεταφέρω τα κέρδη από την κοινωνία στις τσέπες ενός εργολάβου, εύκολο.

Διήμερη Γιορτή Αντιφασισμού του Bloco στο Θησείο, το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Φεβρουαρίου


Δείτε τον χάρτη:

Ν. Σμύρνη: Δημοτικά Συμβούλια 2016! And The Oscar Goes To...

Η χρονιά έφυγε, άλλος ένας χρόνος διοίκησης Τζουλάκη πέρασε, ας «τιμήσουμε» με χρυσό αγαλματάκι λοιπόν κάποιες από τις στιγμές που θέλουμε να θυμόμαστε μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Oscar καλύτερης Παραγωγής

Τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, ζητούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία των εγκρίσεων, οι οποίες σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς χώρους εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου
Ελληνικού, ζητούν να ενημερωθούν 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομικών.

Επίσης, οι βουλευτές ζητούν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της οριοθέτησης των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Ομιλία της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μωραϊτη για τον ξενώνα ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο ΜοσχάτοΘα κάνω μια σύντομη περιγραφή της προσφυγικής κρίσης, θα αναφερθώ στον ξενώνα της οδού Κων/πόλεως και τέλος θα κάνω προτάσεις.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα διδάσκει ότι το 2015, μέσα σε δώδεκα μήνες, ένα εκατομμύριο άνθρωποι κυνηγημένοι από πόλεμο, πείνα, φτώχεια έπεσαν στη θάλασσα, σε αυτά τα 4,1 μίλια που χωρίζουν τα μικρασιατικά παράλια από τα νησιά του Αιγαίου για να σωθούν.

Πάνος Σκουρλέτης: Να σταματήσουμε το "μπάχαλο" με τις εργασιακές σχέσεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ (ηχητικό)

«Δεν προαναγγέλλουμε μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στο Δημόσιο.

Αυτοί οι τίτλοι υπηρετούν τη γνωστή προπαγάνδα των Μέσων που είναι απέναντι στην κυβέρνηση»,
διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τo καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων.

Αύξηση του φόρου κατανάλωσης σε τσίπουρο και τσικουδιά, ζητά η Κομισιόν

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις».

Έγγραφο του ΔΝΤ δείχνει ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει πειραματόζωο

Εμπιστευτική επιστολή του πρώην επικεφαλής ανάλυσης του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ προς τον τότε επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πόουλ Τόμσεν με ημερομηνία
4 Μάιου 2010 η οποία προειδοποιούσε πως οι παραδοχές του πρώτου Μνημονίου ήταν μη ρεαλιστικές και θα οδηγούσαν σε βαθιά ύφεση έφερε στη δημοσιότητα ο συγγραφέας Πολ Μπλουστάιν.

Στην επιστολή ο Ολιβιέ Μπλανσάρ τονίζει μεταξύ άλλων στον Πόουλ Τόμσεν πως «η διεθνής εμπειρία καταδεικνύει πως μια αθροιστική δημοσιονομική προσαρμογή 16% σε μια τέτοια μικρή περίοδο και με τόσο εμπροστοβαρή προσαρμογή δεν έχει ποτέ επιτευχτεί».

Εισαγωγή στον 3ο Κύκλο Διαλέξεων: Η χρήση της αρχαιότητας από τη νεωτερική θεωρία, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου


Άγιος Δημήτριος: Δεν θα εξυπηρετηθούν νέα αιτήματα κατοίκων για το ΚΕΑ, την Πέμπτη & Παρασκευή 16 & 17 Φεβρουαρίου

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 16 & 17 Φεβρουαρίου δεν θα εξυπηρετηθούν νέα αιτήματα κατοίκων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως ενημερώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Τις δυο αυτές μέρες θα εξυπηρετούνται μόνο τα άτομα που βρίσκονται στις λίστες της υπηρεσίας από την πρώτη εβδομάδα έναρξης του προγράμματος που το σύστημα δεν λειτουργούσε.

Ξεκίνησε η προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

του Κώστα Κάβουρα *
Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός απ’ όταν μπήκε σε εφαρμογή ο προσφάτως ψηφισμένος νόμος για τη λειτουργία του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Με αυτόν το νόμο δόθηκαν σαφείς διέξοδοι σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κυρίως στη χρηματοδότηση, αλλά και στη διαχείριση του πάρκου, με τη σύσταση ενός νέου υγιούς φορέα, απαλλαγμένου από τα χρέη του παρελθόντος, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι χρόνιες παθογένειες που εμφανίζει αυτός ο μοναδικός για την Αττική χώρος.

Θεανώ Φωτίου: Στους 186.000 μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης

«Μέχρι στιγμής έχουν ήδη καταγραφεί 186.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και κάθε μέρα ο αριθμός ανεβαίνει.

Όλοι όσοι θα έχουν στα χέρια τους το χαρτί αυτό, θα είναι με διασταυρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία. Και στο 10% θα τους βρούμε δουλειά. Δεν θα τους αφήσουμε στη παγίδα του επιδόματος».

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: Νέα περίοδος για την Ελλάδα στην επεξεργασία αποβλήτων

«Μία νέα περίοδο για την Ελλάδα σηματοδοτεί η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)», όπως δήλωσε σε σχετική ημερίδα
ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος.

«Μαζί με την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων, που έχει ήδη υπογραφεί και θεσμοθετηθεί, αποτελεί μεγάλο βήμα στην αντιμετώπιση της προβληματικής διαχείρισης των βιομηχανικών επικινδύνων αποβλήτων αλλά και συνιστά σημαντική ποιοτική αλλαγή στην παρακολούθηση της διαχείρισης αποβλήτων, που περνά πλέον στην ηλεκτρονική εποχή.