Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ηλιούπολη: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το παράλληλο πρόγραμμα για την Υγεία, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 7.00μμ


«Ο Δήμος Καλλιθέας να ανακουφίσει τους πολίτες» ζήτησε ο Λάζαρος Λασκαρίδης (video)

Τις προτάσεις της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" για τις πολυμελείς οικογένειες, ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ».

Όπως είπε «σήμερα σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση που ζούμε, οι τρίτεκνοι αλλά και όλες οι οικογένειες που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά, σηκώνουν -στην κυριολεξία- τον σταυρό του μαρτυρίου».

«Για το λόγο αυτό», συνέχισε, «η πολιτεία αλλά κυρίως οι Δήμοι, οι οποίοι τυπικά τουλάχιστον, βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες, πρέπει ν’ αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Ξεκινά η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποιεί για το 2016 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η συνεδρίαση που είναι δημόσια θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο
της Βούλας (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18) την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 12.00.

Τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, που θα συζητηθούν είναι:
1. Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2015 
2. Επικαιροποίηση Επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 
3. Προγραμματισμός Δράσης για την αντιπυρική Περίοδο από 1 Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου.
3vita.gr

«Ξεχειλίζει» από αλληλεγγύη η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Έναν αιώνα σχεδόν από τη Μικρασιατική Καταστροφή (τότε που καθόλου δεν καλοδεχτήκαμε τους πρόσφυγες) η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται, ευτυχώς όχι παντού και ευτυχώς δεν αποτελεί το γεγονός αυτό πλειοψηφικό ρεύμα.

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίζεται για ακόμη μια φορά η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με τον πρώτο πολίτη της πόλης να δείχνει πως κόπτεται περισσότερο για την «επένδυση» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού παρά για το δράμα που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων.

«Σαν δήμος δεν θα επιτρέψουν να ανοιχτούν κι άλλα κτίρια στο Ανατολικό αεροδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Να μη μας υποτιμούν. Θα υπάρξει αντίδραση...» με αυτόν τον τρόπο απάντησε κ. Κωνσταντάτος, καλεσμένος σε τηλεοπτικό πάνελ.

Συγκέντρωση των συλλογικοτήτων που εναντιώνονται στις εκποιήσεις, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00μμ - ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/2 στα γραφεία της Εναλλακτικής Δράσης σύσκεψη εκπροσώπων συλλογικοτήτων που είναι αντίθετες με τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση και το ΤΑΪΠΕΔ εκποιήσεις του Λιμανιού του Πειραιά, του πρ. αεροδρομίου
του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά και της χερσονήσου της Βουλιαγμένης.

Αποφασίσθηκε με κάλεσμα των τριών επιτροπών να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο χώρο του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α, στο πρ. Δυτικό Αεροδρόμιο, συγκέντρωση των συλλογικοτήτων που είναι αντίθετες με τις εκποιήσεις προκειμένου να σχεδιάσουν από κοινού ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Νέα Σμύρνη: Όταν η δημοτική αρχή γράφει στα παπούτσια της τον πολίτη

Πηγαίνω σχεδόν καθημερινά για περπάτημα στο άλσος της Ν. Σμύρνης το οποίο συχνά παρουσιάζει εικόνα πλημμελούς καθαριότητας, ιδίως στα εσωτερικά μονοπάτια του.

Το γεγονός αυτό οφείλεται όχι στην έλλειψη υπαλλήλων καθαριότητας (ΥΠ.ΚΑΘ.), αλλά αποκλειστικά στον εσφαλμένο τρόπο που γίνεται η καθαριότητα και στην ελλιπή επίβλεψη.

Αυτά που ακολουθούν τα έχω γράψει και τα έχω πει σε όλη την ιεραρχία του Δήμου: από τους ΥΠ.ΚΑΘ. μέχρι τον υπεύθυνο καθαριότητας των πάρκων, τον Γεν. Γραμματέα και τον Δήμαρχο κ. Τζουλάκη.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου ο Ετήσιος Χορός της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης - Αγ. Δημητρίου - Δάφνης ''Η Μαύρη Θάλασσα''


Αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι  της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Δάφνης ''Η Μαύρη Θάλασσα''με τους εξαιρετικούς Πόντιους μουσικούς:

Ανέστη Ιωακειμίδη, Περικλή Κατσώτη, Γιάννη Φωτιάδη, Χριστόφορο Κοσμίδη,Γιάννη και Παναγιώτη Καζαντζίδη, Φώτη Κοζυράκη.

Θα υπάρχει και λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Πλήρες μενού με ορεκτικά, σαλάτες, μπριζόλα, φέτα, απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά με 20 ευρώ.

nstv.gr

Κάποιος/α να ενημερώσει επειγόντως τον αρθρογράφο ότι βρισκόμαστε στο 2016


σχόλιο του Νίκου Μπελαβίλα *


Άρθρο σήμερα στην ΕφΣυν κατά των ψηφιακών συγγραμάτων, κατά της ψηφιακής γνώσης. Πίσω στο 1964!

Σε πολλά από τα μαθήματά μας στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ καταργήσαμε την παράδοση χάρτινων εργασιών των φοιτητών μας μόλις μπήκαμε στην κρίση.

Καταργήσαμε τα φωτοαντίγραφα και στέλνουμε στους φοιτητές μας δεκαπλάσιο και πολύ καλύτερης ποιότητας υλικό μέσω διαδικτύου.

Οι φοιτητές παραδίδουν τις εργασίες ψηφιακά.

Περιφέρεια Αττικής: 1ο Κέντρο συγκέντρωσης και αποθήκευσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Π. Φάληρο

Τη δημιουργία «Κέντρου διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων», αποφάσισαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, για όλη τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ερωτηθείσα σχετικά η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου τόνισε:

Η συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Παιδείας ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου (video)

«Tο προσφυγικό ζήτημα συνιστά ένα πανεθνικό στόχο. Το τονίζω. Πανεθνικό στόχο.

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Προφανώς διότι η κυβέρνηση θέλει το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος να το συζητήσει και να δημιουργήσει ευρύτερες συναινέσεις γύρω από τις λύσεις που θα δοθούν».

Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: