Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Η απόφαση της εξόδου θα ήταν ανείπωτη καταστροφή για τη χώρα (video)

«Αισθάνομαι περήφανος για τη διαπραγμάτευση. Το δημοψήφισμα άνοιξε μεγάλη ρωγμή στην Ευρώπη και εξέφρασε την διαφωνία του ελληνικού λαού»
δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Alpha.

"Από τις 12 Ιουλίου αποφάσισα την προσφυγή στις εκλογές" τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι εξήντλησε τα όρια της λαϊκής εντολής που είχε λάβει στις 25 Γενάρη.

"Η απόφαση της εξόδου θα ήταν μια ανείπωτη καταστροφή. Δεν ζήτησα το ΟΧΙ για να μην κάνω συμφωνία, ούτε να βγάλω τη χώρα από το ευρώ" επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιλέγω να μείνω μ΄αυτούς που δεν φυγομαχούν

γράφει η Ελένη Μυτιληνάκη *

Όταν το ’91 αποχώρησε το ΚΚΕ από τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, δεν το ακολούθησα, παρόλο που το έβλεπα πάντα ως το πατρικό μου σπίτι με τα ανάλογα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Έμεινα γιατί δεν ήθελα να αποχωριστώ το όμορφο όνειρο της παντοδύναμης ενωμένης αριστεράς. Έμεινα γιατί δεν πίστευα πια στη μονοδιάστατη πολιτική ανάλυση, στο αλάθητο, στην απόλυτη δογματική αλήθεια.

Γιατί δεν ήθελα να θεωρώ τους υπόλοιπους συντρόφους από το τεράστιο φάσμα της αριστεράς -που είχα τις επιμέρους διαφωνίες μου- τους χειρότερούς εχθρούς, προδότες, προβοκάτορες, αναχώματα κλπ κλπ…

Ο Βαγγέλας έλυσε το ζωνάρι

γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης


Η ανησυχία μου για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ήταν βαθύτατη. Πού πήγε η έμφυτη μαγκιά του, το αντριλίκι του, το μπινελίκι του;


Από τότε που διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος
της Ν.Δ., ήταν όλο ευγένειες, καλοσύνες, γελάκια και ρεβεράντζες.

Ο νους μου πέταξε ενστικτωδώς στο «Όλοι λένε σ' αγαπώ» του Γούντι Άλεν, όπου ο έφηβος γιος της οικογένειας των φιλελεύθερων Δημοκρατικών έγινε αίφνης ρεπουμπλικάνος, υπερασπιστής των όπλων και πολέμιος των αμβλώσεων. Οι γονείς σοκαρίστηκαν, πήγαν το παιδί στον γιατρό κι εκεί ανακάλυψαν ότι η πολιτική μεταστροφή του οφειλόταν σε ελαφρύ ανεύρυσμα, το οποίο αφαιρέθηκε με εγχείρηση.

Και με τις γάζες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Διακινείται και η άποψη ότι η εκλογική μάχη θα είναι για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ περίπατος. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, που διεκδικεί πάλι την πρωθυπουργία, διαθέτει μεγάλη λαϊκή αποδοχή και ανοχή.

Σε αντίθεση με όσα εχθρικά προπαγανδίζονται, του αναγνωρίζεται από τους πολλούς η σκληρή διαπραγμάτευση. Και, τέλος, οι αντίπαλοί του έχουν βεβαρημένο παρελθόν, μικρό πολιτικό βάρος και πολύ κακή εικόνα.

Ο Τσίπρας είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού, γράφεται και λέγεται εμφατικά και με αξιώσεις αυθεντίας.