Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Σε διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης το νέο ΠΕΣΔΑ

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν εγκρίνει το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ) τα Περιφερειακά Συμβούλια και
μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου όλοι οι Δήμοι, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης απορριμμάτων, συντασσόμενοι με τις προβλέψεις του ΕΣΔΑ και των σχεδίων των ΠΕΣΔΑ.

Στα πλαίσια αυτά η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ ήδη με την 281/5-8-2015 απόφασή της, ενέκρινε το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής, και έθεσε αυτό σε διαδικασία Ανοιχτής Δημόσιας Διαβούλευσης μέσω του ιστότοπου του ΕΔΣΝΑ.

Στον παραπάνω ιστότοπο, έχουν αναρτηθεί η ολοκληρωμένη μελέτη του ΕΔΣΝΑ καθώς και η απόφαση 281/2015 για το νέο ΠΕΣΔΑ.

Έκκληση για βρεφικές κρέμες και παιδικά γάλατα από το ΜΚΙΕ

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και αν εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους από εμάς τελείωσαν, οι ανάγκες όμως των οικογενειών που βοηθάμε κάθε μήνα με βρεφικές και παιδικές τροφές είναι διαρκείς. Κάνουμε έκκληση για παιδικά γάλατα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και λόγω της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και των capital controls έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας.

21 τόνοι ροδάκινα από την Περιφέρεια Αττικής σε δικαιούχους του Νότιου Τομέα - Απών ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας, σε συνεργασία με την Εκκλησία και τους Δήμους/Εταίρους της Κοινωνικής
Σύμπραξης του Ν.Τ., προχώρησε στην δωρεάν διανομή συνολικά 20.800 κιλών ροδάκινων.

Ο μόνος δήμος που έλαμψε διά της απουσίας του ήταν ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα η Εκκλησία και οι Δήμοι/Εταίροι παρέλαβαν τις παρακάτω ποσότητες οι οποίες και θα διανεμηθούν μέσω των υπηρεσιών τους:

Η μεγάλη εικόνα

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Στο ίδιο έργο των δημοσκοπήσεων θεατές και πάλι παρακολουθούμε την αγωνία του συστήματος να δημοκοπήσει για άλλη μια φορά, αλλοιώνοντας τα πραγματικά ποσοτικά μεγέθη και αποκρύπτοντας ταυτοχρόνως τα λεγόμενα ποιοτικά…

Η αριθμητική της απογοήτευσης και του θυμού που πλασσάρουν στην «ξεπέτα» των δελτίων για ευνοήτους λόγους, δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά χαρακτηριστικά αυτής της απογοήτευσης και αυτού του θυμού…

Η κοινωνική συνείδηση έχει μεταβληθεί τα χρόνια του μνημονίου με τρόπο καταλυτικό για τη συμπεριφορά των πολιτών και τη μετεξέλιξη της πολιτικής.

Λάκης Λαζόπουλος: Oι Πειρατές της Συριζαϊκής

Ο Λαφαζάνης και η Ζωή 
Ο Βαρουφάκης και η Ζηνοβία
Ω τι χαρούμενη Ζωηηηηή!

Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου και αν δεν προκύψει κυβέρνηση,
πότε οι καινούργιες μετά;

Άντε, τώρα που το μάθαμε, μην το αφήσουμε το σπορ! Κάθε τρεις και μία στις κάλπες!

Και σε κάθε εκλογές όλο και πιο αναποφάσιστοι. Διότι μας μπέρδεψαν πάλι. Και μας μπέρδεψαν διότι ούτε και αυτοί ξέρουν τι τους γίνεται.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί

του Γιώργου Μουργή

Η απώλεια της «δεδηλωμένης» στη κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα επαναφοράς της συνταγματικής τάξης με τη διενέργεια εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας την πρόσφατη λαϊκή εντολή, ανέδειξε ότι μόνο ο λαός μπορεί να άρει το αδιέξοδο μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο για το ποιος πρέπει και πως να διαχειριστεί την βαθιά κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Η κοινωνία έχει την δυνατότητα εκφράζοντας την βούλησή της, να επιλέξει αν θα επαναφέρει το παλιό διεφθαρμένο καθεστώς ή θα δώσει στην αριστερά και τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ νέα λαϊκή εντολή.