Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές Τώρα: Κάτω η Χούντα των Μνημονίων


Θα Σημάνουν οι Καμπάνες

Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα
με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός
και τούτοι μέσ' τα σίδερα και κείνοι μεσ' το χώμα.

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.






Κάτω απ' το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους
κρατάνε τις καμπάνας το σχοινί,
προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση
τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας
δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει

Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες.
Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.


Ποιητική συλλογή - άλμπουμ: Ρωμιοσύνη
Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Η εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ δεν είναι μόνο άχρηστη, είναι επικίνδυνη


Δεν θα ήθελα με μια απλή αναφορά στην απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να καθαρίσω με το ζήτημα της εκλογικής συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, παρότι η απόφαση, με σαφή τρόπο, αποκλείει τέτοιες συνεργασίες με όσους ψήφισαν και εφάρμοσαν τις πολιτικές των μνημονίων.

Θεωρώ ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε μια τέτοια συνεδριακή απόφαση θα ήταν άχρηστη και επικίνδυνη η εκλογική σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ. 
Η ΔΗΜΑΡ δημιουργήθηκε το 2010 από στελέχη του ΣΥΝ που αποχώρησαν από το κόμμα τους γιατί δεν συμφωνούσαν με την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδίασαν και εφάρμοσαν μια πολιτική που, αφού πέρασε από τη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη και εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, κατέληξε να επιβραβεύεται από το λαό με τα ποσοστά που πήρε η ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές ή, ακόμα χειρότερα, αυτά που λαμβάνει στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις.

Ψήφισε αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα ως το τέλος του 2015 αλλά συνεχίζει να μιλά για ΑΣΕΠ…

Πέρασε στα ψιλά και δεν σχολιάστηκε η απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της
και έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα».
ΠΡAΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Πράξη 29 της 22−12−2014
Παράταση της ισχύος της 33/2006 Π.Υ.Σ. «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα»
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Έχοντας υπόψη:

2. Την ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

3. Το γεγονός ότι από την πράξη αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

και 4. Τη σχετική πρόταση του Πρωθυπουργού, αποφασίζει:

Παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της και έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η ισχύς της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ισχύει.

Η ισχύς της Πράξης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Την ίδια ώρα ο κ. Λοβέρδος, που ψήφισε τα παραπάνω συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εκπαιδευτικούς, τάζοντας ΑΣΕΠ…



Τα συμπεράσματα δικά σας!


Πηγή: www.alfavita.gr

Έκθεση της Κομισιόν: Βαθμό κάτω από τη βάση παίρνει το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας

της Xαράς Kαλημέρη


«Mετεξεταστέο» μένει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στα ευρωπαϊκά τεστ αξιολόγησης. «Πιάνει» μόνο έναν από τους έξι στόχους που έχει θέσει η E.E. με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, ενώ στους υπόλοιπους βαθμολογείται «κάτω από τη βάση».

Iδιαίτερα απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε κρίσιμους δείκτες, όπως είναι η επιτυχής μετάβαση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, η μείωση των ποσοστών αποτυχίας των 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες και η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση.

Eιδικότερα, η έκθεση της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής για την αξιολόγηση της προόδου του στρατηγικού πλαισίου «Eκπαίδευση και κατάρτιση 2020», που παρουσιάζει σήμερα η «H», κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος όσον αφορά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του και ζητά να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Oι συστάσεις που γίνονται προς τη χώρα μας προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Συλλόγους Γονέων στο Ελληνικό

Δυο νέα διοικητικά συμβούλια προέκυψαν από τις εκλογές που έγιναν στους Συλλόγους Γονέων στο 3ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο του Ελληνικού.

Αποτελέσματα εκλογών 3ου Δημοτικού Ελληνικού:

Για ΔΣ

Μαργαρίτη Τάνια

Κοσμά Σοφία

Καραγιάννη Αθανασία

Βλάχου Χρύσα

Τσιρογιάννη Ιωάννα

Λεονταρίδου Κορνηλία

Κουρεντζής Χαράλαμπος


Για 'Ενωση Γονέων

Μαργαρίτη Τάνια

Καραγιάννη Αθανασία



Αποτελέσματα εκλογών 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού:


Για ΔΣ

Λεμπέσης Κώστας

Ρήγα Στέλλα

Βαζαίου Αντιγόνη

Φειδάνογλου Βίκη

Καχαγιαδάκη Στεφανία

Γιουβρή Νατάσσα

Καραγιάννης Κώστας


Για 'Ενωση Γονέων
Στέλλα Ρήγα

Στοιχεία από: www.sinergasia.gr

2015 New Year Party @ Σωρηδόν


Συναλλαγή ΔΑΠ-κυβέρνησης καταγγέλει η Θεανώ Φωτίου (video)

Ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν συνδιαλλαγή της κυβέρνησης με την ΔΑΠ κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Η ΔΑΠ υπαγορεύει τη διενέργεια της εξεταστικής περιόδου στα ΑΕΙ, ενώ ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος την υλοποιεί αμέσως ως προπέτασμα καπνού για τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών.


Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τη στενή υπόγεια σχέση Συμβουλίων Ιδρύματος των ΑΕΙ με τη συγκυβέρνηση, τα οποία έδρασαν ως φίλτρο αποκλεισμού των δημοκρατικών υποψηφίων Πρυτάνεων, όπως φάνηκε από την έκπτωση του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Πηγή: www.avgi.gr

Θα αποχαιρετήσουμε το 2014 ροκάροντας kAPU!, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου


Ημερολόγιο σχολείου. «Kι εγώ πάλι σαν μαθήτρια»: η ημέρα μιας καθηγήτριας

της Γιάννας Μπακάλη *

Η ώρα είναι περίπου 8 το πρωί. Διασχίζω το προαύλιο, προχωρώντας για το γραφείο. Παιδιά στην αυλή, άλλα όρθια, άλλα καθισμένα στο τοιχάκι της εισόδου περιμένουν τους φίλους και συμμαθητές τους να έρθουν, κάποιοι με σκυμμένο το κεφάλι διαβάζουν, αποκομμένοι από το πρωινό τοπίο
του σχολείου. Κάποιο διαγώνισμα, σκέφτομαι.

Στο γραφείο άλλοι τρέχουν να βγάλουν φωτοτυπίες, πρόσθετο υλικό για μελέτη ή τα διαγωνίσματα της πρώτης ώρας, κάποιοι σχολιάζουν την επικαιρότητα, αθλητική ή πολιτική, με ύφος ζωηρό.

Η πρωινή συγκέντρωση, προσευχή και ανακοινώσεις. Τα παιδιά με υπομονή ακούνε. Πρόσωπα άτονα, χέρια στις τσέπες, πλάτες φορτωμένες με βιβλία. Η πρώτη ώρα στην Τρίτη Λυκείου, Αρχαία Κατεύθυνσης.

Πρόσωπα κουρασμένα από το διάβασμα, τους αδυσώπητους ρυθμούς στο κυνήγι της επιτυχίας, αγωνία, άγχος, κούραση, φόβος αν θα τα καταφέρουν, σημειώνουν, ρωτούν… Κάποιοι άλλοι, εκεί στη συνοικία των πίσω θρανίων, νιώθουν ότι έχουν χάσει «το τρένο» της εκπαιδευτικής επιτυχίας· το όνειρο των σπουδών χάθηκε γι’ αυτούς σε κάποιο σημείο της εκπαιδευτικής ζωής τους. Πιο αδιάφοροι, βαριούνται, αδημονούν να χτυπήσει το κουδούνι, νιώθουν πως ό, τι συμβαίνει δεν τους αφορά. Μόλις χτυπήσει, πετάγονται έξω.

Saturday Night Special at Thesis Rock Cafe, το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου


Ένα σχολείο για όλους

γράφει ο Τάσος Κουράκης *

Η κυβέρνηση της Αριστεράς στο ζήτημα της εκπαίδευσης θα κριθεί κυρίως από τη στάση της σε ευαίσθητους μαθητικούς πληθυσμούς, όπως στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ) ή/και αναπηρία, στους μαθητές οι οποίοι προέρχονται από μειονοτικές περιοχές, στους μαθητές των υποβαθμισμένων περιοχών, στους μαθητές Ρομά και άλλους.

Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής, όσο αναγκαία είναι, άλλο τόσο είναι «ακριβή»: τόσο όσον αφορά την κυριολεκτική έννοια της χρηματοδότησης -την οποία μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να εξασφαλίσει- όσο και με την έννοια της διακριτής θέσης που κατέχει στον κώδικα αξιών της Αριστεράς.

Γι' αυτό, αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια, είναι αναγκαίο να υπάρξει καθορισμός προτεραιοτήτων στα επί μέρους πεδία, όσον αφορά τις επενδύσεις σε υποδομές και προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτής της θεώρησης, η αναμόρφωση του ρόλου του δημόσιου γενικού σχολείου αποτελεί πρωταρχικό στόχο προκειμένου να συμπεριλάβει όλους τους μαθητές και να τους παράσχει ποιοτική εκπαίδευση.