Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Η Νέα Σμύρνη υποδέχεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων (ρόστερ-χρυσή βίβλος)

Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία του φάιναλ-4 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν ο Ηρακλής θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο για 3η συνεχόμενη χρονιά ή κάποιος εκ των Επίκουρου Πολίχνης, ΑΟΝΣ Μίλων, ΣΑ Κολεγίου Αθηνών να γράψουν ιστορία κατακτώντας τον πρώτο τους τίτλο στη διοργάνωση.
 
Την απάντηση θα την έχουμε το απόγευμα της Κυριακής όταν ολοκληρωθεί η τελική φάση (FinalFour) της φετινής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
 
 
Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων

Ημερομηνία

Ώρα
Συνάντηση


Παρ. 25/7/2014
17.00
ΕΣΟΠ Επίκουρος
-
ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών

Παρ. 25/7/2014
19.00
ΑΟΝΣ Μίλων
-
ΓΣ Ηρακλής

Σαβ. 26/7/2014
16.00
ΑΟΝΣ Μίλων
-
ΕΣΟΠ Επίκουρος

Σαβ. 26/7/2014
18.00
ΓΣ Ηρακλής
-
ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών

Κυρ. 27/7/2014
13.00
ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών
-
ΑΟΝΣ Μίλων

Κυρ. 27/7/2014
15.00
ΕΣΟΠ Επίκουρος
-
ΓΣ Ηρακλής

Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του tribune.gr για το «μποναμά» στο Ίδρυμα Μητσοτάκη

Πλήρης επιβεβαίωση της αποκάλυψης του tribune.gr για το «δωράκι» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου προς το Ίδρυμα Μητσοτάκη αποτελεί η ερώτηση που έκανε στη Βουλή η βουλευτής και τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Το tribune.gr είχε αποκαλύψει ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 300.000 ευρώ για την «Ψηφιοποίηση και Πολυκαναλική Διάθεση του αρχείου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης». Το έργο ανατέθηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό στην εταιρεία «Space Hellas» και η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 15 μήνες.

Στην ερώτηση της η κα Μακρή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε το λάδι στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και αυτός πληρώνει 400.000 ευρώ για την Ψηφιοποίηση και Πολυκαναλική διάθεση του αρχείου του ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης».

Το ίδρυμα δεν στεγάζεται καν στο Παλαιό Φάληρο. Εδρεύει στον Κεραμεικό. Προφανώς δεν έχει σημασία το γεγονός ότι τα δημοτικά τέλη έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα και αποτελούν αντάλλαγμα μιας ειδικής παροχής που προσφέρεται αποκλειστικά στους βαρυνόμενους με αυτά πολίτες. Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ξεχάσει τα λεγόμενα του σε παλαιότερη συνέντευξη στο lifemagazine.gr «Με πήρε στο γραφείο του ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είμαι πνευματικό του παιδί με έχει βαφτίσει»».

Η κα Μακρή με την ερώτησή της ζητά επίσης από τα αρμόδια υπουργεία να απαντήσουν για ποιο λόγο έγινε η συγκεκριμένη ανάθεση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και η ερώτηση της Ραχήλ Μακρή:

Στην Καλλιθέα σαν σήμερα

1944, 23 και 24 Ιούλη
Δυνάμεις του Ι Συντάγματος του ΕΛΑΣ αντιμετωπίζουν το μηχανοκίνητο τάγμα του Μπουραντά και ταγματασφαλίτες που έκαναν επιδρομή στην Καλλιθέα και τους απωθούν.

Στις 24/7 1.000 περίπου Γερμανοί και ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την Καλλιθέα και τους γύρω συνοικισμούς, για να πιάσουν ομήρους.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν με τον ΕΛΑΣ, μια ομάδα 8 ΕΛΑΣιτών περικυκλώθηκε στο σπίτι αρ. 10 της οδού Μπιζανίου και επί 5 ώρες απέκρουαν τις επιθέσεις του εχθρού, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για παράδοση.

Όλοι προτίμησαν να πέσουν νεκροί.

Πηγή: από το www.rizospastis.gr

Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου- Ταύρου: Καταγγέλλει τις αιματηρές επιθέσεις του Ισραήλ...

Ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου-Ταύρου, μέλος της ΟΓΕ, καταγγέλλει τις αιματηρές επιθέσεις που εξαπολύουν οι Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, εναντίον του παλαιστινιακού λαού, στη Λωρίδα της Γάζας.
 
Οι απώλειες των Παλαιστίνιων αμάχων μέχρι σήμερα ξεπερνούν τους 500 νεκρούς και
2.300 τραυματίες.
 

Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις των ιμπεριαλιστικών χωρών που παρέχουν κάλυψη στο Ισραήλ, είτε προκλητικά όπως οι ΗΠΑ, είτε σιωπηρά όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,το Κουβέιτ,η Αλγερία, η Λιβύη, καθώς και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.
 

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Οι λαοί μπορούν να διώξουν τους κατακτητές από τα παλαιστινιακά εδάφη με την ενωμένη πάλη τους, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων.

Πηγή: www.anakata.gr

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μοσχάτου-Ταύρου, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την νέα εγκληματική επιδρομή του Ισραήλ σε βάρος ενός λαού που αγωνίζεται για να έχει τη δική του πατρίδα.

Κανέναν δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο αυτό το νέο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού όταν γνωρίζουμε ότι, ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι γεμάτη φυσικό πλούτο με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση και «φιλοξενεί» εξελίξεις που αποτελούν ένα περίπλοκο «κουβάρι» με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Το σίγουρο είναι ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν κανένα δισταγμό να χύνουν το αίμα των λαών για τα συμφέροντα τους.

Ότι δεν μπορούν να καταφέρουν με την «ειρήνη» τους, το ολοκληρώνουν με τον πόλεμο τους. · Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την ΕΕ γιατί χωρίς τη δική τους στήριξη, ανοχή και κάλυψη δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτά τα εγκλήματα.

 · Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Δεν επιτρέπεται σήμερα σε κανέναν να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες.

· Απαιτούμε να σταματήσουν τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, οι εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Πρέπει να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός. Να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο μέλος, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας του ελληνικού λαού πρέπει να συνεχιστεί στο πλάι του αδελφού μας παλαιστινιακού λαού.

Ποια ακίνητα πηγαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ - Όλη η απόφαση

Νέα απόφαση έλαβε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων όσον αφορά στα ακίνητα που περιέρχονται στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.

Η νέα απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση
που είχε ληφθεί στις 30/05 επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή καθώς δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ.

Στην απόφαση, περιλαμβάνονται πλήθος ακινήτων όπως το χιονοδρομικό του Παρνασσού, ακίνητο στο Μανχάταν, οι αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το ψυχιατρικό νοσοκομείο Κέρκυρας, όλα τα Ξενία στο Ναύπλιο, ο τουριστικός λιμένας Ζέας κ.ά.

Αντίθετα, στην νέα απόφαση, δεν περιλαμβάνονται το Cape Sounio αλλά και δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή της Γλυφάδας που είχαν ενσωματωθεί στην προηγούμενη απόφαση. Ολόκληρο το ΦΕΚ με την καινούργια απόφαση της διυπουργικής μπορείτε να το δείτε εδώ

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Ο Καπώνης στον Άγιο Δημήτριο!

Ο Πέτρος Καπώνης θακοουτσάρει το ανδρικό ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου στο νέο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ! Ο έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του σωματείου την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών! 

Πηγή: www.gipedo.eu

«Φουλάρει» το Παλαιό Φάληρο!

Νέες μεταγραφικές κινήσεις από τους ανθρώπους του σωματείου!

Η εξαιρετική διοίκηση, Αλσάντο Ρολάνδο, έχει προχωρήσει σε μια σειρά, ακόμα, μεταγραφικών κινήσεων, ευελπιστώντας να παρουσιαστεί, κατάλληλα, η α’ ομάδα στο νέο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ! Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του σωματείου, πέρα από την απόκτηση των Γερακάρη (κεντρικός αμυντικός)
και Ζαμπάρα (επιθετικός), από τον Αθηναϊκό, έχουν εντάξει στο ρόστερ του ανδρικού τμήματος τέσσερις, ακόμα, ποδοσφαιριστές! Ο λόγος για τον πρώην τερματοφύλακα του Ποσειδώνα Γλυφάδας, Κάρσο, τον πρώην αμυντικό μέσο του Αγίου Δημητρίου, του Αιγάλεω και του Αστέρα Τρίπολης, Ντεκίδη, τον τέως επιτελικό μέσο του Εθνικού Πειραιώς, Μπουραϊμη και τον πρώην δεξιό αμυντικό της ομάδας, Κ20, της Α.Ε Καλλιθέας, Μπαραδάκη! 

Πηγή: gipedo.eu

Πρώην δάσκαλος παραδίδει μαθήματα κόσμιας συμπεριφοράς σε άτακτο εν ενεργεία καθηγητή

"Μαινόμενος και ως «ταύρος σε υαλοπωλείο» αποχώρησε" ο κ. Τσαρπαλής, προαλειφόμενος πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλει ο νυν πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Βασίλης Μπούκας.
 
Και καλά που δεν παρέμεινε θα λέγαμε...


Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι ο κ. καθηγητής θα πρέπει να καθίσει ο ίδιος στα θρανία, έστω και δια βίου... και να πάρει μαθήματα κόσμιας συμπεριφοράς, αλλά κυρίως για να εμπεδώσει καλύτερα το ρητό: "ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"...


Και είναι αλήθεια ότι ο κ.Τσαρπαλής χάρηκε παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς έχει καταντήσει εμμονή το να κραδαίνει φωνασκώντας διάφορα χαρτιά, να τα παρουσιάζει ως "στοιχεία" κι αυτά να είναι πολλές φορές απλά λευκά Α4...


Ποτέ πολιτικές συμπεριφορές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους ή συμβουλές ιατρικού περιεχομένου, αλλά ο τρόπος που ψεύδεται ο κ.Τσαρπαλής είτε ομιλών, είτε γράφων δείχνει άνθρωπο που τα πιστεύει - κι αυτό είναι ένα ζήτημα που εκφεύγει της πολιτικής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης:

40 χρόνια μετά, από τον ΚΥΡ

Πηγή: i-kyr.gr

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη Γάζα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στη συνεδρίαση της 23/7/2014
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ

Διαστάσεις γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού προσλαμβάνουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους. Τεράστιες είναι και οι καταστροφές σε υποδομές κοινής ωφέλειας, που αφήνουν τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, σε νοσοκομεία και σε σπίτια.

Καταγγέλλουμε την ανοιχτή στήριξη της εγκληματικής αυτής πολιτικής από τις ΗΠΑ αλλά και την πολιτική των ίσων αποστάσεων, όπως του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (17-7-2014), ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο που απαιτούν το άμεσο σταμάτημα της σφαγής, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική και δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.

Με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ το Ισραήλ προχωρά σε εγκλήματα πολέμου

Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας
Ισραήλ / Γάζα: Επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε πολίτες ενισχύουν τους ισχυρισμούς για εγκλήματα πολέμου
Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο συνεχής βομβαρδισμός των σπιτιών αμάχων σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και ο ισραηλινός βομβαρδισμός ενός νοσοκομείου, προστίθενται στη λίστα των πιθανών εγκλημάτων πολέμου που απαιτούν επείγουσα ανεξάρτητη διεθνή έρευνα, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

Ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου Al-Aqsa στο Deir al-Balah χτυπήθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό,
σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα απο το Κόκκινο, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τη Fair Planet

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να φέρουν φάρμακα στα γραφεία του Κόκκινου, στο Ελληνικό και τα γραφεία της οργάνωσης. Ο Γιώργος Βήχας απο το Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού μιλά στο Κόκκινο εδώ. 
 
Συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα ξεκινά το Κόκκινο, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού και η οργάνωση Fair Planet:

Οι πολίτες μπορούν να φέρουν φάρμακα (η λίστα κάτω-κάτω) με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά στα παρακάτω σημεία:

Προς Γάζα, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr

Έκκληση του Μ.Κ.Ι.Ε. έσωσε τη ζωή ανασφάλιστου 15χρονου κοριτσιού

Έκκληση για την αγορά ιατρικού μηχανήματος το οποίο είναι απαραίτητο για τη ζωή ενός ανασφάλιστου 15χρονου κοριτσιού απηύθυνε το Μητροπολιτικό
Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η ανταπόκριση ήταν τέτοια που μέσα σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό.

Το κορίτσι, που δεν καλύπτεται ασφαλιστικά καθώς οι γονείς του είναι ανασφάλιστοι, είχε ανάγκη από ένα μηχάνημα υποστήριξης αναπνοής με αναπνευστήρα τύπου BiPAP ST. Το μηχάνημα κοστίζει 3.500 ευρώ, και η διαζευγμένη μητέρα της δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στην αγορά του.

Νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2014, με συμπτώματα πνευμονικής αιμορραγίας λόγω ιδιοπαθούς πνευμονικής αιμοσιδήρωσης και βρίσκεται σε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Λόγω της πάθησης της αλλά και για να μπορέσει να βγει από το Νοσοκομείο και να μην κινδυνεύει τόσο κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια των υποτροπών, πρέπει να υποστηρίζεται η αναπνοή της με τον προαναφερόμενο αναπνευστήρα.

Στο πλαίσιο αυτό το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, που λειτουργεί με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί 30,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, ζήτησε την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να αγοραστεί το μηχάνημα. Να σημιωθεί ότι η ανταπόκριση ήταν τέτοια που τα χρήματα συγκεντρώθηκαν μέσα σε μία μέρα .

Πηγή: tvkosmos.gr

Νέα Σμύρνη, η δική μου γειτονιά

γράφει ο Σπύρος Κιτσινέλης*

Όπου και να βρίσκεσαι, η σκέψη της  γειτονιάς που μεγάλωσες σε συνοδεύει πάντα. Γι’ αυτό και εγώ ποτέ δεν βγάζω τη Νέα Σμύρνη από το μυαλό μου, είτε βρίσκομαι στην άπω ανατολή όπως τώρα, είτε στην άπω δύση.

Δεν θεωρώ την Αθήνα γενικά την πόλη που μεγάλωσα, αλλά τη Νέα Σμύρνη, διότι μη γελιόμαστε, η πρωτεύουσα είναι μεγάλη και με τις περισσότερες περιοχές δεν είχα ποτέ σχέσεις.
Με καλούν στα βόρεια προάστια και μου ‘ρχεται να ετοιμάσω χειραποσκευή.
Δεν μου αρέσει και η οδήγηση στην πόλη, οπότε αν κάπου δεν πηγαίνει το μετρό ή αν θες ένα νεφρό για το ταξί, τότε το σκέφτομαι πολύ αν θα πάω. 

Ακόμα και το κέντρο της το έζησα μόνο τα τελευταία χρόνια, μιας και η σύντροφος μου νοίκιαζε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.
Αλλά όσο βολικό ήταν το κέντρο στα ραντεβού, άλλο τόσο μου έλειπε η γειτονιά μου, που μπροστά στο χύμα των Εξαρχείων μοιάζει με θέρετρο. Και ναι, έτσι την αποκάλεσε Ιάπωνας φίλος όταν από το κέντρο τον πήγα εκεί και κατεβήκαμε στην πλατεία.
Αχ, αυτή η πλατεία…παιδάκια τρέχουν με ποδήλατα, γεροντάκια στα παγκάκια, παρέες στα μπαρ και στις καφετέριες, πιτσιρικάδες με κουτάκια μπύρας στα πεζούλια, νέοι γονείς με τα καρότσια γύρω-γύρω, σιντριβάνια, πεζόδρομοι…
Τέλεια για όλους, μεγάλη, όμορφη και πάντα σφύζει από ζωή. 

Δεν ξέρω τι λένε σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά για εμάς μία είναι η εθνική πλατεία και ο ομφαλός του κόσμου…εκεί που λέει το τραγούδι ότι πάνε στον Άδωνη για καφέ. 
Ναι, είναι τοπικιστές οι νεοσμυρνιώτες, όμως μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι δεν είναι μια επιφανειακή αλαζονεία αλλά κάτι βαθύτερο και καθαρότερο.
Η έντονη αγάπη για τη Νέα Σμύρνη έχει τις ρίζες στον κόσμο που έφτιαξε εκεί μια νέα πατρίδα και που διατήρησε για πολύ καιρό τη ζηλευτή από όλους ισορροπία του κέντρου-απόκεντρου.
Είχα παιδικά χρόνια σε μια αστική περιοχή, που όμως είχε παντού μονοκατοικίες και πράσινο.
Η Νέα Σμύρνη ήταν και είναι ένα περήφανο και αυτάρκες κύτταρο μέσα στο χάος της πρωτεύουσας. 

Αγαπημένη Νέα Σμύρνη λοιπόν… με τη γνωστότερη λεωφόρο της αμαρτίας και ηδονής να σε πηγαίνει μέσα σε πέντε λεπτά στο κέντρο ή στην παραλία.
Με το τραμ να της δίνει μια πινελιά που της ταιριάζει.
Με το υπέροχο κτίριο της Εστίας που όσο και αν το μουτζουρώνουν, αυτό διατηρεί με πείσμα την ομορφιά του και στηρίζεις στις κολώνες του το κύρος της πόλης.
Με το μοναδικό της άλσος που φιλοξενεί από φεστιβάλ μουσικής μέχρι θερινό σινεμά.
Με τη μεγάλη περατζάδα του εμπορικού της κέντρου που χαζεύω από το μπαλκόνι.
Με τον ιστορικό Πανιώνιο να αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς και με τους ολυμπιονίκες του Μίλωνα ως σύμβολα της δύναμης και επιτυχίας της πόλης.

Μα πάνω απ’ όλα, με τον κόσμο που χαιρετώ παντού, λες και είμαι σε χωριό, που μου θυμίζουν ότι εκεί μεγάλωσα -έξω από τα μαγαζιά τους έπαιζα με τους φίλους μου και κάποιοι ίσως και να μας κυνήγησαν πριν πολλά χρόνια αν έπεφτε η μπάλα μας στη τζαμαρία τους.

* Επίκουρος καθηγητής φυσικοχημείας στην Ιαπωνία.
Επικοινωνός της επιστήμης στην Ευρώπη.
Αλλάζει χώρα κάθε λίγα χρόνια και ελπίζει να σταματήσει σύντομα αυτό.
Προσωπικό site με βιογραφικό και βιβλία του: www.the-nightlab.com
Προσωπικό blog: http://thenightlab.blogspot.jp/
Facebook page: https://www.facebook

Πηγή: www.eyedoll.gr

Στην Καλλιθέα ο Παναγιώτης Τσιούμας

Ενόψει της σεζόν 2014-2015 θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Καλλιθέας, ο 21χρονος αμυντικός, Παναγιώτης Τσιούμας.

Στο φιλικό που έγινε με τον Ατρόμητο Αθηνών και ηττήθηκε η ομάδα, συμμετείχε ο Παναγιώτης Τσιούμας.

Την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό
Αγίου Στεφάνου, επίσης παλιότερα είχε αγωνιστεί και στον Εθνικό Πειραιά.
Ο Παναγιώτης Τσιούμας προτάθηκε απο τον προπονητή της ομάδας.
Πηγή: www.sportactive.gr

Ο Άγιος… Μητσοτάκης να (μη) βάλει το χέρι του!

Έμπνευση είχαν στο προχθεσινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι σχολικοί φύλακες με σατυρική διάθεση έκαναν την αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραξενευτήκατε; Τότε να σας ενημερώσουμε ότι ο υπουργός ήταν ο Άη… Φύγε με φωτοστέφανο την τρόικα και τη σημαία της ΕΕ! Στα χέρια του κρατούσε αντί Ευαγγελίου τον «Μνημονίου Λόγο», ενώ η επιγραφή των δωρητών γράφει «Δέησις Εργαζομένων»! Αν μη τι άλλο, έκλεψε τα βλέμματα...

Πηγή: http://www.star.gr

Καλλιθέα: Δωρεάν ιατρικός προληπτικός έλεγχος

Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ξεκίνησε από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, το Δημοτικό Κέντρο Υγείας της Καλλιθέας, με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν  αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις για άτομα από 40 ετών.

Οι συμμετέχοντες σ' αυτό, κατόπιν των εξετάσεων, καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο με το ιστορικό τους για την προδιάθεση που έχουν σε καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη.

Φωστήρας: «Διαζύγιο» με Ματάισεν

Ο Βέλγος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον «Φονέα», καθώς από τη διοίκηση της ομάδας επισημαίνεται πως δεν υπήρχαν οι οικονομικές εγγυήσεις για να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Σε αναζήτηση τεχνικού βρίσκεται πλέον η διοίκηση του Φωστήρα καθώς ο Τζάκι Ματάισεν αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Ταύρου. Ο Βέλγος προπονητής αποχώρησε λίγες ημέρες μετά τον βοηθό του, Σβεν Φαντενμπρόεκ, ενώ από τη διοίκηση έγινε λόγος για έλλειψη εγγυήσεων αναφορικά με το οικονομικό, που οδήγησε στο «διαζύγιο».

«Έβαλα τον Τζάκι σε αυτή την περιπέτεια. Η πρώτη χρονιά πήγε καλύτερα από όσο προσδοκούσαμε, αλλά πλέον δεν υπάρχουν οι οικονομικές εγγυήσεις για να συνεχίσουμε μαζί» τόνισε ο ιδιοκτήτης του Φωστήρα, Κάρλο Φαν Ντε Κέρχοφ, μιλώντας σε βέλγικο μέσο.

Από την πλευρά του ο Ματάισεν ανέφερε: «Πριν από έξι εβδομάδες όλα έδειχναν ότι θα συνεχίζαμε μαζί. Ωστόσο, με αυτά τα οικονομικά δεδομένα δεν μπορώ να συνεχίσω. Στο μέλλον δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει».

Τον 20χρονο αμυντικό Γιώργο Ζυγογιάννη έκλεισε ο Φωστήρας

Η επόμενη προσθήκη στο ρόστερ του Φωστήρα ακούει στο όνομα του Γιώργος Ζυγογιάννης. Πρόκειται για τον 20χρονο αμυντικό (γεννημένος στις 05/08/1994), ο οποίος κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Κύπρο, στην ΑΕΚ Λάρνακα.

Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί στον Πανιώνιο, κυρίως στην Κ20 της ομάδας, ενώ με την πρώτη ομάδα έπαιξε τη σεζόν 2012-2013 μία φορά σε παιχνίδι κυπέλλου.
Σε ό,τι αφορά στον διάδοχο του Τζάκι Ματάισεν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λύση θα προέρχεται και τη νέα σεζόν από το εξωτερικό.


Πηγή: www.moschato-guide.gr

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Τα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία Αττικής συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες για τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού που έχει ξεκινήσει,   με σκοπό τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το Κοινωνικό Ιατρείο-φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης. Μπορείτε να μας φέρετε φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον στους επόμενους  έξι μήνες, (σπασμολυτικά, αντιβιωτικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, αντιφλεγμονώδη, αναληγητικά κτλ) καθώς επίσης και υγειονομικό υλικό (γάζες, σύριγγες,
γάντια, φλεβοκαθετήρες, ουροκαθετήρες, ράμματα κτλ).



Τα φάρμακα συγκεντρώνονται στο χώρο του ιατρείου: Αμισού 67, Άνω Νέα σμύρνη Τηλ.επικ.:2109316127 Δευτ: 1μμ-5μμ, Τρίτη:9πμ-7μμ, Τετάρτη: 9.30πμ-3μμ, Πέμπτη: 9πμ-11πμ και 1μμ-8μμ, Παρασκευή: 7.30μμ-9μμ και Σάββατο: 12πμ-2μμ

Πηγή: newsneasmyrni.blogspot.gr

Έτσι θα αντιμετωπίσει τους φορείς ως δήμαρχος ο κ. Κωνσταντάτος;


Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9μμ στο Σύνταγμα, Συναυλία Αλληλεγγύης στις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες

Όλοι στη Μεγάλη συναυλία στήριξης των απολυμένων καθαριστριών με την Χαρούλα Αλεξίου στις 28 Ιουλίου στις 9μμ στο Σύνταγμα
 
Οι απολυμένες καθαρίστριες δίνουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς
που ζούμε μαθήματα αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας.



Ο αγώνας των καθαριστριών αποκαλύπτει τα όρια της κυβερνητικής προπαγάνδας. Πέφτει στο κενό η προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων, ιδιωτικών υπαλλήλων κατά εργαζόμενων του δημοσίου, ανέργων  κατά απασχολούμενων, ωρομίσθιων κατά μισθωτών, ανασφάλιστων κατά μεταναστών…


Η κοινωνία προσπέρασε με αδιαφορία τη θλιβερή προπαγάνδα και βλέπει  στο πρόσωπο των καθαριστριών τα θύματα του Μνημονίου που αντιστέκονται.


Βλέπουμε στο πρόσωπό τους,  τους εαυτούς μας.

Η αθλιότητα ως δημοσιογραφία




Την αρχή την έκανε το MEGA, η ναυαρχίδα της είδησης κατά παραγγελία.

Σε απ΄ευθείας σύνδεση με το γραφείο του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή έδωσε χρησμό πριν την Πυθία.

Στο δελτίο των 8 δύο δημοσιογράφοι τα έκαναν όλα: έρευνα, ανάκριση, απαγγελία κατηγορίας, λήψη απόφασης. Δεν πρέπει να κουράστηκαν πολύ, η γραμμή έχει δοθεί από τον περασμένο Μάιο. Αφού ο Κορτζίδης σώνει και καλά είναι ένοχος, δεν μπορεί να είναι αθώα η αναπληρώτρια προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνέχεια το SilverCity που ως γνωστόν κάνει τη βρώμικη δουλειά της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ του κ. Κωνσταντάτου με τη μέθοδο copy-paste αναπαράγει χωρίς προσθήκες και σχόλια το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Πανό αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη στο γήπεδο της Λεωφόρου

Στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού - Ατρομήτου που διεξήχθη απόψε στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Θύρα 13, σήκωσαν πανό αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη με σύνθημα "Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών - Freedom for Palestine".

Πηγή: www.avgi.gr

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Ο ήλιος είναι μέρος των διακοπών μας, της θάλασσας και της ευχαρίστησης. Πρέπει όμως να ξέρουμε να τον απολαμβάνουμε αλλά και να προστατευόμαστε από αυτόν. Ο Pierre Cesarini, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ηλιακής Ασφάλειας της Γαλλίας, μας δίνει κάποιες μικρές συμβουλές.

Μην βασίζεστε στην θερμοκρασία ή το πόσο ζεσταίνεστε, αντίθετα πρέπει να παρατηρείτε την σκιά σας. Αν αυτή είναι μεγαλύτερη από το ύψος σας τότε σημαίνει ότι ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα. Έτσι οι ακτίνες του που περνούν από ένα παχύ στρώμα της ατμόσφαιρας φιλτράρονται καλύτερα και δεν κινδυνεύουμε. Αν όμως η σκιά μας είναι ίση ή μικρότερη από το ύψος μας τότε ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος (12.00-16.00 το μεσημέρι).

Εκείνες τις ώρες είναι σχεδόν αδύνατο να προστατευτούμε γι’αυτό πρέπει να καθόμαστε σε σκιά, να μην φοράμε πολύ διάφανα ρούχα και να φοράμε καπέλο. Επίσης όταν ιδρώνουμε ή φοράμε βρεγμένα ρούχα, όπως κάνουν οι γονείς μερικές φορές στα παιδάκια τους γιατί πιστεύουν ότι έτσι τα προστατεύουν, αυτά δεν μπορούν να μας προστατέψουν στον ίδιο βαθμό. Η καλύτερη λύση είναι να φοράμε ρούχα αντί-UV τα οποία προτείνονται και για τα θαλάσσια σπορ.