Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Έφυγε» ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοσικίδης

Απεβίωσε σήμερα, Μ. Πέμπτη, ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιώργος Κοσικίδης.
 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Ο Γιώργος Κοσικίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικούσε στην Αργυρούπολη. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πόλη μας.


Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει το Μ. Σάββατο στις 12:00 στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης.

Tips ομορφιάς για να λάμψετε το Πάσχα

Η νεότητα χρόνια δεν κοιτά.

Ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς μυστικά καλά φυλαγμένα για μία επιδερμίδα λαμπερή και φωτεινή.

Ο ύπνος αποτελεί τον καλύτερο αρωγό και φίλο για μία επιδερμίδα που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις αλλά και τα βλέμματα. Εάν το δέρμα σας δεν ''απαλλαγεί'' από όλες τις βλαβερές επιθέσεις της μέρας, όπως η έκθεση στην ακτινοβολία UV, η μόλυνση, οι ακραίες θερμοκρασίες, δυστυχώς η μάχη κατά των ρυτίδων θα είναι μάταιη. Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακριβές κρέμες προσώπου εφόσον δεν έχετε βάλει στο πρόγραμμά σας τον ύπνο!

Στρες, ο χειρότερος εχθρός σας! Επιδρά σημαντικά στη γήρανση και τα αποτελέσματα δημιουργούν μάλλον… κατάθλιψη! Το άγχος προκαλεί αύξηση στη παραγωγή των ελευθέρων ριζών, οι οποίες μειώνουν τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών δηλαδή που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει νεανική και… αφράτη!

Μασάζ… Η χρυσή λέξη!  Ένα μασάζ στο πρόσωπο ανανεώνει την επιδερμίδα σας και τη κάνει να φαίνεται πιο λαμπερή. Μασάζ γύρω-γύρω από τα μάτια μειώνει σταδιακά τις ρυτίδες αλλά και τις «γνωστές» σε όλες μας σακούλες.

Ο καλύτερος και πιο ιδανικός σύμμαχος δεν είναι άλλος από την αγάπη σας για τον ίδιο σας τον εαυτό!

Άλλωστε η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας!


fe-mail.gr 

Στο παιδικό χωριό SOS της Βάρης η Ρένα Δούρου

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου βρέθηκε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, κοντά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, τηρώντας την υπόσχεση, που τους είχε δώσει κατά την τελευταία της επίσκεψη στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Την συνόδευε η Αικατερίνη Καντεράκη, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών, η οποία προσέφερε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για τις πασχαλινές ανάγκες των παιδιών και των Μητέρων SOS, μετά από ενέργειες της Περιφέρειας.

Την Περιφερειάρχη Αττικής και τη ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός, ο Γεν. Διευθυντής, Γιώργος Πρωτόπαπας, o Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, Πέτρος Παπαδάκης και το Μέλος του Δ.Σ. Δημήτριος Βάττης.

Γ. Κατρούγκαλος: Σε βάθος εξαμήνου, θα έχουμε την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης

Ως νομοσχέδιο που επιφέρει «το πρώτο πλήγμα στο παρασύνταγμα των μνημονιακών ρυθμίσεων», παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός
διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, καθώς και προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΑΕΙ.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί την πρώτη στάση των θεσμικών μας παρεμβάσεων στο Δημόσιο, και επιχειρεί να επαναφέρει τη συνταγματική και δημοκρατική τάξη που ανατράπηκε απ΄ την αντιμεταρρύθμιση της τελευταίας 5ετίας στον χώρο της Διοίκησης» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Από πλευράς κυβέρνησης, θα ακολουθήσει η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα (αποκατάσταση του θεσμού της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προσφυγής στον ΟΜΕΔ κλπ), καθώς «τα Μνημόνια δεν είχαν διαφορετικό πρόσωπο στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρά τον διαχωρισμό που επιχειρήθηκε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε:

«Δίνουμε το παρών»: Νέα πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Με το τετράπτυχο «Συμμετέχουμε, Ελέγχουμε, Στηρίζουμε, Διεκδικούμε» ξεκινά η μεγάλη πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος της η συμμετοχή όλων των πολιτών στην υπόθεση της δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας.

Στο κείμενο κάλεσμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο δρόμος για την πολυπόθητη αλλαγή της ιστορίας σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μακρύς και δύσβατος. Σε αυτή την πορεία, όμως, ως κοινωνία, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές».

Μέσω του syriza.gr μπορείτε να αναζητήσετε την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή σας. Ολόκληρο το φυλλάδιο της νέας καμπάνιας του κόμματος:

113 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις εργασίας Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για 114 θέσεις εργασίας σε διάφορες ειδικότητες με συμβάσεις 5μηνης διάρκειας.

Στο πρόγραμμα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση, Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών - μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κων/πολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, οι οποίοι ανήκουν, σε μία τουλάχιστον από τις κατηγορίες που ακολουθούν:

Όσα θα δεις στα δελτία των Οκτώ (NOT)

Με εξαγορασμένες δημοτικές αρχές για χρόνια. Με καταστροφή του περιβάλλοντος. Με την αστυνομία στο πλευρό του. Με εξαγορά συνειδήσεων. Με αντίτιμο ενός πινακίου φακής. Με εξωφρενική θρασύτητα.
 
Ένα τέρας πίνει το οξυγόνο, το νερό, το αίμα και την ψυχή της γης στις Σκουριές.

Δυστυχώς, κάποιοι ανυπομονούν να το ταΐσουν.



Ενισχύουν το Κοινωνικό Φαρμακείο οι μαθητές της Βούλας

Το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματική Δράση, μαθητές της Α' τάξης του 1ου Γυμνασίου Βούλας την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να προσφέρουν φάρμακα που είχαν περισυλλέξει με την βοήθεια όλων των μαθητών του σχολείου τους, προκειμένου να προσφερθούν στους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή, και η διεύθυνση της Κοινωνικής Υπηρεσίας απηύθυναν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά της Α' τάξης Γυμνασίου καθώς και όλων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βούλας, στην καθηγήτρια κ. Ελένη Μποκώρου, υπεύθυνη του μαθήματος «Βιωματική Δράση», στη συνοδό καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Λαφογιάννη και φυσικά στην Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Βούλας κ. Μαρία Κασκαντάμη.

Πηγή: 3vita.gr

Επιτάφιος 2015


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 09.04.2015

Από την ''αριστερά του τίποτα''...

της Λόλας Χρυσούλη (κατοίκου Σκουριών)



Αγαπητέ μου κύριε Υπουργέ, προσπάθησα να δω από την δική σας ματιά τα γεγονότα των Σκουριών την Κυριακή στις 4 Απριλίου.

Είπα να μπω για λίγο στην θέση σας...τι θα έκανα εγώ. Άδικος κόπος, δεν κατάφερα να παραμείνω στην ζεστή καρέκλα ούτε λεπτό. Σκέφτηκα να πάω από την άλλη πλευρά, να ακυρώσω ότι συναίσθημα έχω μέσα μου και να δω το θέμα με τη ματιά ενός σκληρού ''τεχνοκράτη'' και εκεί τα ίδια σκατά.

Τελικά βρήκα την οπτική γωνία που κάτι άρχισε να μοιάζει με την εικόνα που είδατε και εσείς. Ήταν τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΙ του MEGA του ΑΝΤ1...εδώ ακριβώς έχουμε πρόβλημα.

Νέος προπονητής του Αστέρα Βάρης ο Κώστας Μπεχλιβανίδης

Tη συνεργασία της με τον προπονητή Κώστα Μπεχλιβανίδη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 ανακοίνωσε η διοίκηση του Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του μέχρι σήμερα προπονητή
της ομάδας Φώτη Θανέλλα.

Πάντως, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σε αθλητικές ιστοσελίδες, η διοίκηση της ομάδας της Βάρης έκανε λόγο για ανακρίβειες, διαψεύδοντας ως «φαιδρά» τα όσα δημοσιεύτηκαν.

Αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τουμπερλέκια πασχαλιάτικα

γράφει ο Kartesios

Ένα πράγμα που μου τη δίνει άσχημα στα νεύρα είναι η γρίπη, ειδικά όταν την έχω εγώ. Το δεύτερο είναι η επίκληση του ρεαλισμού.

Τώρα έχω γρίπη, έχω και τον βομβαρδιστή με νομιμότητα Παπαδημούλη να γράφει στο twitter: «Το κοινό συμφέρον απαιτεί συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου. Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης επείγει. Ζητείται αμοιβαίος ρεαλισμός».

Πώς να βρεθεί ο αμοιβαίος ρεαλισμός, άνθρωπέ μου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινή αντίληψη της πραγματικότητας; Οι Γερμανοί επιμένουν ότι μπορούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος κι εμείς λέμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί.

Να το πω αλλιώς μήπως και το καταλάβει ο φύλακας της «καθαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ»: Το αφεντικό λέει ότι αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός η επιχείρηση δε θα αντέξει τα έξοδα και θα κλείσει. Ο εργάτης λέει ότι με αμοιβή μισό ευρώ την ώρα δε μπορεί να ζήσει και δεν είναι εργάτης αλλά σκλάβος. Αυτές οι πραγματικότητες πώς μπορούν να συμβιβαστούν στην πολιτική;

Την Κυριακή του Θωμά, 19 Απριλίου, ο 4ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος στο Ελληνικό

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» με τους συλλόγους: «Απόλλων Δυτικής Αττικής», «Τελμησσός Μαραθώνα», «Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων»,
«Μιλτιάδης Μαραθώνα», και υπό την αιγίδα της: α) ΕΟΛΣΜΑ-Υ, β) της Περιφέρειας Αττικής και γ) του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης συνδιοργανώνουν τον 4ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο Ελληνικού.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: ο κύριος ημιμαραθώνιος αγώνας 21.100 μέτρων και οι παράλληλοι αγώνες: 5.000 μέτρων, 10.500 μέτρων, 2.000 μέτρων για παιδιά και 1.000 μέτρων για άτομα με μυϊκή δυστροφία.

Στον εθελοντικό τομέα συμμετέχουν οι δομές του ΚΕΘΕΑ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, στις 08.45πμ στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου και θα κλείσουν την Τρίτη 14 Απριλίου 2015.

Ντροπή σας !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 08.04.2015

Δωρεάν μετακίνηση των μακροχρόνια ανέργων

Μέχρι το καλοκαίρι θα τεθεί σε εφαρμογή η δωρεάν κάρτα μετακίνησης των μακροχρόνια ανέργων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, επί του παρόντος ελέγχονται όλες οι παράμετροι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο, το οποίο αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δέσμευση είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Έλεγξέ το. Διάγραψέ το.

Ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού.
Ανεξαρτήτως νομίσματος.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έρχεται για να κάνει έναν λογαριασμό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.


Πηγή: rebeliskos.wordpress.com

"ΗΛΙΟΥ-πόλις": Όψιμη η ευαισθησία των τριών δημάρχων για ΤΑΙΠΕΔ και κινητοποιήσεις

Στις 2 Απρίλη 2015, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου.

Στην πρόσκληση αναφέρονταν μια σειρά θέματα, όπως το ΤΑΙΠΕΔ και παραλιακό μέτωπο. Η συζήτηση όμως, εστιάστηκε από την πλευράς των 3 Δημάρχων, στα ακίνητα που διεκδικούν οι κληρονόμοι Νάστου και σε αναφορές στο άρθρο 24 του Ν 4321/2015 που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Έδειξαν μάλιστα ιδιαίτερη… “ευαισθησία” στο γεγονός ότι η παρ. 3 προβλέπει ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα κατευθυνθούν κυρίως στην Κοινωνική Ασφάλιση. Έτσι θεώρησαν οι κ.κ. Δήμαρχοι, ότι ένα ποσοστό θα εξοφλήσει εξωτερικό χρέος.

Ηλιούπολη: εκδήλωση του Ομίλου "Κώστας Βάρναλης" για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών ο Όμιλος "Κώστας Βάρναλης" την Τετάρτη 6 Μαϊου οργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης στο κτίριο του Δημαρχείου.

"Στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43' π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στούμπφ υπέγραψαν την πράξη για την χωρίς όρους συνθηκολόγηση της Γερμανίας ενώπιον των αντιπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών της αντιχιτλερικής συμμαχίας: Από μέρους της ΕΣΣΔ παραβρέθηκε ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και της Γαλλίας ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ.

Το πρώτο άρθρο της πράξης συνθηκολόγησης έγραφε: «Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ενεργώντας εξ ονόματος της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης, συμφωνούμε με την άνευ όρων παράδοση όλων των ενόπλων δυνάμεων μας κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, καθώς και όλων των δυνάμεων που βρίσκονται τώρα υπό την γερμανική διοίκηση, προς την Ανώτατη Διοίκηση του Κόκκινου Στρατού και ταυτόχρονα προς την Ανώτατη Διοίκηση των συμμαχικών εκστρατευτικών δυνάμεων».

Βιβλιοπαρουσίαση: "Η γειτονιά των Ονείρων" στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού, την Κυριακή 26 Απριλίου (video)



«Το Ρεύμα για Όλους» προστατευτική ασπίδα για περίπου 10.000 νοικοκυριά

Δεν ανακάλυψε σήμερα την ανθρωπιστική κρίση η Περιφέρεια Αττικής, "ούτε θεωρεί πως αυτή παρήλθε μέσα σε 100 μέρες από την έναρξη του προγράμματος «Ρεύμα για όλους»".

Παραθέτοντας και αριθμούς τονίζει ότι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα της Περιφέρειας «Ρεύμα για Όλους» λειτούργησε ως προστατευτική ασπίδα για περίπου 10.000 νοικοκυριά έναντι του κινδύνου να υποστούν διακοπή ρεύματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Νίκος Ξυδάκης: Δεν είναι το σκυλάκι πολυτελείας ο πολιτισμός, είναι το καθημερινό ψωμί

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης άνοιξε το γραφείο του και μας υποδέχτηκε με όλα τα ανοιχτά ζητήματα του υπουργείου πάνω στο τραπέζι.

Από το Εθνικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι το ΕΚΕΒΙ, τα ιδιωτικά ιδρύματα, την επίσκεψη της κ. Κλούνεϊ, τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και την πολιτική επ' αυτού του ζητήματος.

"Δεν είναι το σκυλάκι πολυτελείας ο Πολιτισμός, είναι το καθημερινό ψωμί" επιμένει
και είναι βέβαιος ότι με την κατάλληλη πολιτική μπορεί να αποδώσει κονδύλια στο χειμαζόμενο ελληνικό κράτος και δουλειά σε άνεργους συμπολίτες μας.

συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη

Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Επιτροπή Δημόσιου Χρέους: Αντιδρούν όσοι αισθάνονται ότι απειλούνται

«Δεν είναι έκπληξη το ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους συγκεντρώνει τα πυρά εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η σύσταση της Επιτροπής.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη της Επιτροπής μετά το πέρας της πρώτης φάσης των εργασιών της, η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε «να σταματήσει η υποκρισία» σχετικά με την κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή.

Σχετικά με τις καταγγελίες των κομμάτων ότι δεν κλήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής, η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι δεν έστειλε προσωπική πρόσκληση σε κανέναν, ούτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ για το τηλεοπτικό σποτ που ενημερώνει για το έργο της Επιτροπής Αλήθειας και προκάλεσε αντιδράσεις η πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς από μέλη της Επιτροπής.

Γιατί ο Ιούδας κρεμάστηκε;...


Πηγή: i-kyr.gr