Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών σε πρόσφυγες - Η λίστα, η χρηματοδότηση και το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες


Φιλοξενία τουλάχιστον 20.000 προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μονοκατοικίες και ξενώνες προβλέπει πρόγραμμα της Ύπατης αρμοστείας

του ΟΗΕ, που άρχισε ήδη να υλοποιείται.

Τα πρώτα 300 διαμερίσματα έχουν ήδη ενοικιασθεί για το σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Kενά διαμερίσματα ή μονοκατοικίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα στεγάζουν σύντομα οικογένειες προσφύγων. Το νοίκι θα προκαταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τα κοινόχρηστα και οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού θα πληρώνονται μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην ώρα τους.

Συγκινητικές στιγμές: Σύριες προσφυγοπούλες γίνονται ένα με το καρναβάλι στην Κόνιτσα (video+φωτο)

Πραγματικά συγκινητικές είναι οι στιγμές στην Κόνιτσα όπου έφτασαν χθες περίπου 160 πρόσφυγες από την Συρία.

Σήμερα ήταν μια καινούρια μέρα για τις οικογένειες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.Χαρακτηριστικό περιστατικό που τράβηξε τα βλέμματα είναι δύο Σύριες προσφυγοπούλες που βγήκαν στην πλατεία την ώρα που εξελισσόταν ο "Παραδοσιακός Γάμος", ένα έθιμο των Αποκριών στην περιοχή.

Αρχίζει το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» - το πρόγραμμα

Αρχίζει στις 20 Μαρτίου το 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δρώμενων.

Η πρώτη μέρα αρχίζει με βόλτα στη Σπηλιά του Νταβέλη (αναχώρηση στις 9.30πμ από το Δημαρχείο Ηλιούπολης), ενώ το βράδυ στις 8.00μμ η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης θα προβάλει την ταινία «Ο Λέων της Πεντέλης» στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις γίνεται με προσφορά τροφίμων για το Δίκτυο Αλληλεγγύης «ΗΛΙΟΥ-πόλις».

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η αγορά να ανταποκριθεί σε αυτό που βγάζει το Πανεπιστήμιο»

συνέντευξη στον Λευτέρη Βασιλόπουλο

Υπάρχουν σχέδια από το Υπουργείο για παραδείγματα εναλλακτικής εκπαίδευσης, πχ αγροτικά σχολεία; 

Μπορεί να προχωρήσει το οτιδήποτε σε μια άλλη κατεύθυνση όταν υπάρχει ένα τόσο συμπαγές μέτωπο εναντίον κάθε τέτοιας σκέψης;

Υπάρχουνε σκέψεις για τέτοιου τύπου σχολεία, αγροτικά αλλά και διάφορα άλλα που μπορούν να είναι μέσα στην πραγματική οικονομία. Βρίσκονται και στον εθνικό διάλογο, αλλά οι αντιστάσεις είναι όντως πάρα πολύ μεγάλες. Αυτό δεν το καταλαβαίναμε κι εμείς πριν έρθουμε στην κυβέρνηση και έχουμε πέσει έξω σε κάποια πράγματα.