Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ελληνική ταινία «Ιnvisible» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου - 9.00μμ

Με την ταινία «invisible» του Δημήτρη Αθανίτη ξεκινάει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8.00μμ



Ανάκληση της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ζητάει από το υπ. Πολιτισμού η Επιτροπή Αγώνα


Το πρ. Αμερικάνικο Κολλέγιο Θηλέων Αθηνών
Έτος κατασκευής: 1932
Την ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), η οποία απέρριψε τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων μνημείων κτιρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, ζητάει από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Η πλειοψηφία του ΚΣΝΜ είχε απορρίψει την εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΠΟΑ περί χαρακτηρισμού ως διατηρητέων των εξής:

Μέχρι 27 Ιανουαρίου οι εγγραφές στο «Σεμινάριο Ποίησης» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Ανδρομάχης 86Α

Τα νέα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Νέας Σμύρνης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Νέας Σμύρνης έχουν τεθεί σε λειτουργία
από τις 06/12/2016.

Μετά τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων επανέρχονται σε πλήρη λειτουργία και στο τέλος του άρθρου σάς παρουσιάζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα ανά δομή.

Επίθεση Χρυσαβγιτών σε Δημοτικό Σχολείο στο Πέραμα: Δεν θα σταματήσουν να φοιτούν προσφυγόπουλα λέει το Υπ. Παιδείας

Ομάδα χρυσαβγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε σήμερα στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας κατά δασκάλων και γονέων.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην «Εφ.Συν.», γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.

Κλειστά τα 4ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διακοπή της λειτουργίας του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου της Δ.Κ. Μοσχάτου.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετικές επιστολές των Διευθυντριών 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και της προϊσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου, με τις οποίες τονίζεται ότι θα προκύψει διακοπή ρεύματος
σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ.

Βραδιά κλασικής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7.30μμ


Μέχρι να βρούμε φρέσκα, ζουμερά πορτοκάλια ας βολευτούμε με τα ξινισμένα λεμόνια...

Αργά ή γρήγορα -μην μου ζητάτε να σας ορίσω σαφή ημερομηνία, κανείς δεν μπορεί να το κάνει- η εποχή των μνημονίων θα τελειώσει, όπως τέλειωσαν και η Κατοχή, η δικτατορία των συνταγματαρχών και η μεταπολίτευση.

Αυτό σημαίνει και πως το πολιτικό μας προσωπικό οφείλει να προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, η οποία θα βρει την Ελλάδα σε παρόμοια -αν κι όχι ίδια- κατάσταση με αυτή που βρέθηκε και μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χρ. Βερναρδάκης: Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μετατροπή των συμβάσεων στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ

Σε νομοθετική πρωτοβουλία «με αξιοκρατική και διαφανή διαδικασία» για τη μετατροπή συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων, από ορισμένου σε αορίστου
χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, ενώ στηλιτεύει
περιπτώσεις ορισμένων δημάρχων, που δεν υπογράφουν παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας.

292 παραβάσεις σε μία μέρα εντόπισε το Σ.ΕΠ.Ε. σε 753 ελέγχους που πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

Συνολικά 292 παραβάσεις εντόπισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σε 753 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 15 Ιανουαρίου σε πολυκαταστήματα και εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο εκστρατείας πανελλαδικών ελέγχων.

Από τις 292 παραβάσεις η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσε
συνολικά 248 εργαζόμενους που εργάζονταν εκτός δηλωμένου ωραρίου.

Μέχρι όσο!...

γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Τα ωραία δε θέλω να τα κρατάω μόνο για μένα. Θα σας μιλήσω σήμερα για μια από τις πιο ωραίες και ελπιδοφόρες ερωτικές ιστορίες.

Λένε πως ο έρωτας είναι η ζωή μας, η ουσία, η κηροζίνη μας και το εύφλεκτο υλικό για δράση και δημιουργία.
Πόσο καλοδεχούμενος και απαραίτητος είναι, όταν είσαι κοντά στα ενενήντα σου χρόνια, το έχω ζήσει το περασμένο καλοκαίρι, ελάτε πιο κοντά να σας πω!...

Η «μαγεία» συνεχίζεται και το 2017 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Μαγεύτηκα, ευχαριστώ». Η μικρή αυτή φράση ήταν ένα από τα αναρίθμητα σχόλια που αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου τη χρονιά που πέρασε, με αφορμή την περιοδική έκθεση «Οδύσσειες».

«Ευχαριστούμε που δακρύσαμε, ταξιδεύοντας πάλι», «θα ξανάρθω, θέλω πολύ να την ξαναδώ», «απίστευτη μαγεία-ξαναπέρασα», γράφουν άλλοι Έλληνες επισκέπτες, χωρίς να λείπουν και σχόλια ή προσωπικές εξομολογήσεις ξένων, όπως του Josh Krug («Μια εμπνευσμένη έκθεση που με κάνει να εκτιμώ το προνόμιο να είμαι ζωντανός») ή της Janine από τη Μινεσότα («Σας ευχαριστώ για το μεγάλο διανοητικό διάλειμμα από την αγωνία της σκέψης των εκλογών στις ΗΠΑ, διώξατε την κατήφεια και την κατάθλιψή μου»).