Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση Χρυσαβγιτών σε Δημοτικό Σχολείο στο Πέραμα: Δεν θα σταματήσουν να φοιτούν προσφυγόπουλα λέει το Υπ. Παιδείας

Ομάδα χρυσαβγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε σήμερα στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας κατά δασκάλων και γονέων.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην «Εφ.Συν.», γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.


Αφορμή για τις προσχεδιασμένες βιαιότητες ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Να σημειωθεί ότι οι τραμπουκισμοί Λαγού γίνοντα την ώρα που στο Εφετείο εξετάζεται η επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013.


«Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα»

To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. Οι ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής δήλωσε: Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας -που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας- να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο.


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα τους αφήσουμε να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει: «Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας».

Νεoλαία ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας φόβος, καμία ανοχή! Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία και τις γειτονιές μας


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που επιχείρησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την ηγεσία του υπόδικου Βουλευτή Γ. Λαγού στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Στεκόμαστε στο πλάι των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη μόρφωση και την παιδεία. Το μίσος, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στον τόπο μας. Κανένας φασίστας δεν είναι ευπρόσδεκτος στις γειτονιές μας. Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους παραμένει φωτεινός σηματοδότης απέναντι στη ρητορική και τις πρακτικές μίσους. Η βία δεν χωράει στα σχολεία, τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά για όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος. Αυτοί που επιδιώκουν να κλείσουν τις πόρτες των σχολείων αντιστρατεύονται τη γνώση και την παιδεία και σίγουρα επενδύουν στην ημιμάθεια και την ιστορική λήθη.

Αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο, κοινό, αίσθημα το γεγονός ότι η τραμπούκικες ενέργειές τους λαμβάνουν χώρα, σήμερα, ημέρα συμπλήρωσης 4 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η προοδευτική νεολαία του Περάματος, ο λαός του Πειραιά και η εκπαιδευτική κοινότητα να απομονώσουν τις κραυγές μίσους και τα σχέδια αποσταθεροποίησης στα οποία επενδύουν οι Νεοναζί.


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου