Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χρόνια πολλά σ' αυτούς που δεν ξεχνιούνται

της Ξένιας Μωυσίδου


Λαμπάκια, στολίδια, γιρλάντες, το σπίτι φοράει τα γιορτινά του. Ευκαιρία να μαζευτούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι , να τσουγκρίσουν τα ποτήρια, να πουν ευχές.
 

Το σκηνικό κάθε χρόνο την παραμονή είναι σαν βγαλμένο από ταινία, έρχονται μακρινοί και κοντινοί συγγενείς, το σπίτι να γεμίσει γέλια, φωνές, μουσικές και αυτή τη ζεστασιά και την μαγεία που τα Χριστούγεννα σε κατακλύζει.

The Story Behind Syria: Με τα μάτια της ψυχής...

του Στέφανου Μαντζαρίδη

Ένα παιδικό χαμόγελο είναι ικανό τον κόσμο μας ν' αλλάξει...
Photo: Abdulazez Dukham
Μάτια... Τόσο δυνατά, γεμάτα με τόση ζεστασιά. Μάτια που λες και θέλουν ν' αγγίξουν την ψυχή σου και να απαλύνουν τον πόνο που νιώθει εδώ και τόσο καιρό...

Βλέμμα... Τόσο καθάριο, δίχως σκιές και εφιάλτες.
Βλέμμα που σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει μακριά. Σε μέρη μαγικά, σε τόπους βγαλμένους από τις χίλιες και μια νύχτες των παραμυθιών...

Χαμόγελο... Αγνό κι αμόλυντο από την κακία και την υποκρισία που διαφεντεύει τα πάντα γύρω μας...

ΑΣΕΠ-Προκήρυξη 1Γ/2017: Την επόμενη εβδομάδα αιτήσεις για 548 μόνιμες θέσεις

Στις 3 Ιανουαρίου 2018, ξεκινά η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 40/01-12-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικά πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
 

Εξάλλου γνωστοποιείται ότι, ύστερα από έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), σχετικό με την εξεταστέα ύλη του μαθήματος “Λογιστική και Ελεγκτική Επιχειρήσεων” της Προκήρυξης 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ, τροποποιείται η εξεταστέα ύλη του εν λόγω μαθήματος.

Θάνος Ασκητής: "Γιατί αυξάνεται η κατάθλιψη την περίοδο των Χριστουγέννων"

«Ζηλεύω το φως των άλλων», η «υπερβολική χαρά με φοβίζει», με πνίγει η μοναξιά».

Έτσι αισθάνεται ένας άνθρωπος που βιώνει κατάθλιψη τις ημέρες των γιορτών, όπου σύμφωνα
με τους ειδικούς την εορταστική περίοδο καταγράφονται πενταπλάσια ποσοστά καταθλιπτικών.

Το ενδιαφέρον για σεξ αυξάνεται την περίοδο των Χριστουγέννων

Αυξημένη είναι σε όλο τον κόσμο η όρεξη για σεξ την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Και ένα «παρεπόμενο» αυτού του ανεβασμένου σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι ότι εμφανίζεται παραδοσιακά αυξημένος ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών μετά από εννέα μήνες, δηλαδή το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Έφη Αχτσιόγλου: Μείωση έως και 50% του προστίμου για αδήλωτο εργαζόμενο, εφόσον προσληφθεί

Μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης
που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το ερώτημα για εμάς δεν περιορίζεται στο ύψος του προστίμου, αλλά αφορά τη λογική που το διέπει, διότι ζητούμενο είναι η εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας και όχι απλώς η είσπραξη προστίμων. Υπό αυτό το πρίσμα, προχωράμε άμεσα σε μία συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου. Συγκεκριμένα, εφόσον η επιχείρηση που βρέθηκε με αδήλωτο εργαζόμενο, προχωρήσει σε πρόσληψη του εργαζομένου με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, το πρόστιμο θα μειώνεται σημαντικά, έως και 50%. Πέρα από το πρόστιμο, όμως, η επιχείρηση θα έχει την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του εργαζομένου» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

Ο Eμπενίζερ Siemens και τα φαντάσματα των Χριστουγέννων

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Παραμονή Χριστουγέννων. Ο Εμπενίζερ Siemens δούλευε ασταμάτητα. Μετρούσε και ξαναμετρούσε τα δάνεια της Ν.Δ. και πάλι δεν έβγαιναν. Στο κρύο δωμάτιο αυτός και το ανομολόγητο πόθεν έσχες…

«Θείε, Καλά Χριστούγεννα» ακούστηκε η φωνή του Κωστάκη στο τηλέφωνο. Του το έκλεισε κατάμουτρα. Ο πορφυρογέννητος της Αγίας Οικογενείας του Τάγματος των Πολιτικών που ανέτρεφε για δεκαετίες αυτή η μικρή χώρα δεν είχε καμιά όρεξη για ανίψια που εποφθαλμιούν τη θέση του.