Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Γλυφάδα: Ανοικτό κάλεσμα προς πολίτες, δημοτικές κινήσεις, ομάδες πολιτών, κινήματα, συλλόγους και συλλογικότητες

Ανοικτό κάλεσμα προς  που θέλουν να αλλάξουν τα αυτοδιοικητικά πράγματα στο Δήμο της Γλυφάδας απευθύνει
η «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία».

Το κάλεσμα απευθύνεται
στους πολίτες της Γλυφάδας, σε δημοτικές κινήσεις, οργανωμένες ή όχι ομάδες πολιτών, κινήματα, συλλόγους και συλλογικότητες και καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Σύγχρονη Προοδευτική Πρόταση στη Γλυφάδα: Για την πόλη και τις ζωές μας» στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της πόλης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 11:00πμ.

Για όσους περίμεναν να καβατζάρει ο Μανιός τα 70 για να σταθούν μπροστά του...

του Φοίβου Κλαυδιανού


Κάποιοι νομίζουν ότι είναι επαναστάτες επειδή ανέβηκαν οι παλμοί τους μην αφήνοντας τον Μανιό να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο και κάποιοι άλλοι ένιωσαν το δίκιο τους να ξεχειλίζει ρίχνοντας στην άσφαλτο μια συνομήλικη του Μανιού πρώην Λαμπρακησα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Αυτό δεν είναι και σπουδαία είδηση, δεδομένου ότι πρόκειται για 20χρόνους που δεν ξέρουν τη διαδρομή ούτε του Μανιού, ούτε της Λαμπράκησας, ούτε των συζύγων τους, ούτε των φίλων και συνοδοιπόρων τους για δεκαετίες..., με λίγα λόγια δεν ξέρουν την ιστορία κάποιων μιας άλλης γενιάς.

«Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη»: Εκδήλωση «Συνεργών με την Ηλιούπολη», την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 10.30πμ

Με αφορμή την ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη», την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 10.30πμ.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Σοφοκλή Βενιζέλου και Μαρίνου Αντύπα - Ηλιούπολη), θα τιμηθούν ο Νίκος Γιαταγαντζής, η Ζωή Πετροπούλου και όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές του '40
στην Ηλιούπολη.