Αντιμέτωπες με τους αριθμούς της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) είναι πλέον οι ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, καθώς οι αιτήσεις για επιδοτούμενες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς
σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης έφτασαν τις 110.162, ενώ τα 160 εκατ. ευρώ που διατίθενται μέχρι στιγμής μπορούν να καλύψουν μόλις 62.000 παιδιά. Το γεγονός ότι 48.162 παιδιά μένουν εκτός δομών αναγκάζει τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την αντιπροσωπεία των δημάρχων ώστε να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο ή μεθαύριο.

Για "δικαίωση" των προβλέψεών του κάνει λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, καταγγέλλοντας όμως ότι "κάποιοι επέτρεψαν να δημιουργηθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα για την κοινωνία, και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των χαμηλόμισθων και ανέργων γονέων". Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να αναζητήσει επιπλέον 40 εκατ. ευρώ, "για να μπορέσει να καλυφθεί ο συνολικός αριθμός των πιστοποιημένων, εγκεκριμένων και αδειοδοτημένων θέσεων" και ζητεί να αρθεί η ρύθμιση με την οποία εξαιρείται το 30% των διαθέσιμων θέσεων από την επιδότηση, εκτιμώντας ότι από αυτή την "περικοπή" θα δημιουργηθεί "έντονο κοινωνικό πρόβλημα, κυρίως στην περιφέρεια".

Πηγή: www.avgi.gr