Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Έμαθα πολλά κοντά στα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας Αργυρούπολης και στον σκηνοθέτη Μιχάλη Μαραγκό

γράφει η Τάμμυ Κοντογιώργου


Μόλις διάβασα την απάντηση της θεατρικής ομάδας, και μόνο έντονα συναισθήματα ξεχειλίζουν από την καρδιά μου και καυτά δάκρυα στα μάτια μου.

Όχι από θλίψη αλλά από υπερηφάνεια που κατάφερα να γευτώ και εγώ έστω και λίγο όλη αυτή την ομορφιά της θεατρικής δημιουργίας. Έμαθα πολλά κοντά σε αυτά τα παιδιά και κοντά στον σκηνοθέτη Μιχάλη Μαραγκό.

«Οι τίτλοι τέλους της Φυλής γράφονται μέσα από πρωτοβουλίες συνέργειας του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης»

«Είναι η σειρά των δήμων να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αναπτύσσοντας και ανταποδοτικές δράσεις προς όφελος των
πολιτών που ενεργοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην έναρξη 2ετούς ευρωπαϊκού προγράμματος για την «Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε διαδικασίες ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής ανταποδοτικών συστημάτων» που υλοποιεί ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας Κρητών Αλίμου, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 1.30μμ

Ανδρέας Ξανθός: Νέο μοντέλο οργάνωσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα

«Το νέο μοντέλο οργάνωσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα. Έχουμε, ήδη, σε λειτουργία περίπου 10 Tοπικές Mονάδες Υγείας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα.

Θεωρούμε πως καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο κενό που είχε προηγουμένως το σύστημα Υγείας. Θεωρώ πως με τη στελέχωσή του με οικογενειακούς γιατρούς, με γενικούς γιατρούς, παθολόγους, παιδίατρους και με μία διεπιστημονική ομάδα Υγείας, με νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, συγκροτούμε μονάδες Υγείας που θα μπορούν να προσφέρουν ποιοτική φροντίδα πρωτοβάθμιου χαρακτήρα και κυρίως να δώσουν έμφαση στη πρόληψη και στην αγωγή Υγείας».

Παρουσίαση του βιβλίου «Δυο ποιητικοί μονόλογοι» του Θανάση Δρίτσα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» υποδέχεται τον γλυφαδιώτη καρδιολόγο, συνθέτη και συγγραφέα Θανάση Δρίτσα και το βιβλίο του «Δυο ποιητικοί μονόλογοι», την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 7:30μμ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο video wall του Χώρου θα προβληθεί η πρωτότυπη εικονογράφηση του βιβλίου, που έγινε από τον Γιώργο Μπούτλα.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμου 3Β - υπ. Εθνικής Άμυνας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ

Πρωτόκολλο συναντίληψης μεταξύ του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, υπογράφηκε χθες στο πλαίσιο μιας συνεργασίας στρατηγικού σχεδιασμού, με στόχο αφενός την ανάπτυξη του δήμου αφετέρου την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΕΘΑ.

Η συνεργασία αποφασίστηκε στη βάση της αναγκαιότητας υποδομών οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με απρόσκοπτη την συνέχιση των υφιστάμενων στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Κατέστρεψαν τον "Φύλακα" στο Παλαιό Φάληρο με επιχείρηση "καταδρομικού τύπου"

Με “καταδρομικού τύπου” επιχείρηση κουκουλοφόροι έριξαν τα ξημερώματα το κόκκινο άγαλμα, το “Φύλακα” στο Παλαιό Φάληρο.

Ο δήμαρχος της πόλης
μιλάει ξεκάθαρα για ανθρώπινη ενέργεια. Τα ξημερώματα στο Φάληρο, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων με τζιπ και φορτηγά και έριξαν το άγαλμα.