Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νίκος Φίλης: Δίνω λογαριασμό στην Αριστερά και τη νεολαία - Συνέντευξη στο TVXS

της Νικόλ Λειβαδάρη

Δεσμεύεται ότι όλα τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο, σε «πλήρη λειτουργία», καθώς οι καταστροφολόγοι «έπαιξαν κι έχασαν».

Λέει επίσης ότι θα ανοίξουν με αγιασμό και... προσευχή - τουλάχιστον για φέτος,
αλλά δεν αποκλείει αλλαγές στο μέλλον κατόπιν διαλόγου. Και δηλώνει ακόμη, καθαρά, ότι θέλει να παραμείνει υπουργός Παιδείας όταν γίνει ανασχηματισμός, γιατί έχει να ολοκληρώσει σχεδιασμό τριετίας.

Τα σχολεία ανοίγουν και δεν περιμένουν - Δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη τα χαρτάκια στις κολώνες;


08 Σεπτεμβρίου 2016
Διαβάζω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού για να είναι έτοιμο το σχολείο αύριο.

Και ρωτώ: Είναι δύσκολο να βοηθήσει η δημοτική αρχή;

Δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες ακόμη τα χαρτάκια στις κολώνες, ώστε να αξιοποιηθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι και να βοηθήσουν τους γονείς;

Η γιορτή του Δήμου Αγίου Δημητρίου για το 6ο καλοκαίρι στη Δημοτική Κατασκήνωση της Ραφήνας

Με μια εξαιρετική γιορτή αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι οι μικροί κατασκηνωτές στην "Κατασκήνωση της Χαράς" (στη Ραφήνα) του Δήμου Αγίου Δημητρίου!

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα δρώμενα που παρουσίασαν, ισορροπώντας αρμονικά ανάμεσα στη χαρά και στο γνώριμο πλέον συναισθηματικό συνοθύλευμα που δημιουργεί η λήξη του κατασκηνωτικού προγράμματος..!

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μοσχάτο, το τριήμερο 17, 18, & 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ


Ο Παύλος Πολάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αυτή η κυβέρνηση τιμά τις δεσμεύσεις της

«Η πρωταρχική υπόσχεση προς τους πολίτες, είναι να αγωνιζόμαστε καθημερινά για να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσής τους», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο Παύλος Πολάκης υπογραμμίζει πως τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτά και τονίζει ότι κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση βάζει ένα πετραδάκι στα θεμέλια ενός κοινωνικού κράτους δικαιοσύνης, που θα διέπεται από τις αρχές της Αριστεράς, δηλαδή, «ένα κράτος χωρίς ημετέρους, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς ανισονομία, ένα κράτος που θα ανήκει το ίδιο σε όλους τους πολίτες».

150.000.000 ευρώ για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια της τροποποίησης του προϋπολογισμού και του προγράμματος εκτελεστέων έργων,
ενέταξε το έργο ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Η ένταξη αφορά χρηματοδότηση με ποσό 150.000.000 ευρώ, του έργου με τίτλο «Έργα υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (φάση 1)» εντάσσεται στις αστικές αναπλάσεις με ιδίους πόρους της Περιφέρειας.

81η ΔΕΘ: Η ομιλία Τσίπρα - Πέντε βήματα για την ανάκαμψη @ Δίκαιη Ανάπτυξη με νέο τρόπο σκέψης και στρατηγική

Βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που η οικονομία αλλάζει πρόσημο, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας, με στόχους, οδικό χάρτη και ορόσημο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο Βελλίδειο.

Κλείσιμο της αξιολόγησης με κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εργασιακά, οριστικοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους, ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 και άλμα σε βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη, είναι τα πέντε βήματα που προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, προκειμένου η οικονομική ανάκαμψη που έρχεται, να γίνει Δίκαιη Ανάκαμψη.

Αλ. Τσίπρας: Παγώνουν οι ασφαλιστικές οφειλές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Οι ασφαλιστικές οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31 Δεκεμβρίου παγώνουν, εξήγγειλε
από το Βελλίδειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς και εγκαινιάζοντας την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι το πάγωμα γίνεται «ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι διαγράφονται.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ


Φοιτητικά δωροπακέτα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου επιβράβευσε τους 15 φοιτητές (που ανήκουν σε οικογένειες δικαιούχων κοινωνικής στήριξης) οι οποίοι φοιτούν ή εισήχθησαν φέτος σε Ανώτερα ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της επαρχίας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ετοίμασε και προσέφερε τα δωροπακέτα που περιείχαν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής. Στους επτά από αυτούς είχε προσφερθεί το αντίστοιχο πακέτο και την προηγούμενη χρονιά.

Η Βασιλική Καρακώστα στα "Φαληρικά 2016" στην Παραλία Μπάτης, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης

Δεν ντρέπεστε;

του Κώστα Βαξεβάνη

Έχει νόημα να αναρωτηθείς γιατί δεν ντρέπεται ο Νίκος Γεωργιάδης; Έχει νόημα να ενημερώσεις όσους σε διαβάζουν, πως αυτός ο τύπος έχει
το θράσος να απαντά όταν τον ρωτάς επισήμως για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, πως “δεν απαντώ στους συκοφάντες μου”;

Μπορεί να αισθάνεται ντροπή αυτός που έδινε 400 Μολδαβικά λέου (18 ευρώ και ίσως λίγο λιγότερο) για να οδηγήσει παιδιά στο κρεβάτι του;