Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάντια δίχως πάτο: Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο δήμο με τις ψήφους της δημοτικής πλειοψηφίας Κωνσταντάτου

Στην εφαρμογή του πλέον αντιδραστικού θεσμού, αυτού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων προχωρά με απόφαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση
Κωνσταντάτου.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε το ποσό των 24.800 € (το ύψος του ποσού δικαιολογεί την απευθείας ανάθεση) για σύναψη σύμβασης με εταιρεία ενοικιαζόμενου προσωπικού που θα «δανείσει» στο δήμο 4 εργατοτεχνίτες.

Αποχαιρετηστήρια γιορτή για τα παιδιά από το Cine Άλιμος, το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ


Ιωνικές Γιορτές 2016 Νέας Σμύρνης : Χρόνια άστοχο το όνομα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ

του Δημήτρη Πετρόπουλου
 
Εδώ και πολλά χρόνια ο δήμος Νέας Σμύρνης υπό την εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά κυρίως πάντα υπό τον ίδιο Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλη Χατζαντουριάν οργανώνει με ομολογουμένως αρκετά μεγάλη προσέλευση, αν και αδικαιολογήτως πολύ συχνά με εισητήριο, τις Ιωνικές Γιορτές στο Αλσος Νέας Σμύρμης.

Με το κόστος του θεσμού έχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη όχι μόνο για να είναι ενήμεροι οι πολίτες για το «πού πάνε τα χρήματά τους» αλλά και για να γνωρίζουν αν, πού και πόσες φορές ξαναπληρώνουν το πολιτισμό που τους παρέχει ο δήμος αν και έχει χρόνια διαχειριστικό πλεόνασμα.

Μεγάλη συναυλία με τη Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Περάματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος διοργανώνουν μία ξεχωριστή συναυλία με ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, αύριο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ, στο Ανοικτό Δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Περάματος (Τέρμα Περάματος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό,
το οποίο θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» σε ήχους διαχρονικούς αλλά και σύγχρονες επιτυχίες, μέσα από τις φωνές της γνήσιας ρεμπέτισσας Μαριώς και του λαϊκού ερμηνευτή Λάμπρου Καρελά, παρέα με τον συνθέτη Δημήτρη Λίβανο (μπουζούκι).

Ο Γιάννης Σαββιδάκης στα "Φαληρικά 2016" το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ


Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης.

«Ανάβουν τα φουγάρα» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Πλατύ και Ορεστιάδα

«Ανάβουν τα φουγάρα» στα εργοστάσια Πλατέος -πρωτίστως- και Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για την επεξεργασία τεύτλων, τονίζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΒΖ ενόψει της έναρξης, την επόμενη εβδομάδα, της καμπάνιας παραγωγής.

«Η διοίκηση με συνεχείς επαφές με αγρότες - τευτλοπαραγωγούς, αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και του συνόλου των εργαζομένων, την πολύτιμη συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς, οδήγησαν σήμερα την εταιρεία, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες και εμπόδια, να φτάσει οργανωμένα από κάθε πλευρά στην έναρξη της φετινής καμπάνιας παραγωγής ζάχαρης” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αγώνας Δρόμου για Γυναίκες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ

Πάρτε μέρος στον πρώτο αγώνα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδυμα Σταύρος Νιάρχος μόνο για γυναίκες, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.00μμ

Περιλαμβάνει διαδρομή 5 χιλιομέτρων για τρέξιμο και διαδρομή 2 χιλιομέτρων για βάδιση.

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος


Απαιτείται προεγγραφή στο www.snfcc.org


Άλιμος: "Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα Μερκούρη" στο Λόφο Πανί, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Εγγραφές στα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

Από σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν οι εγγραφές στα προγράμματα κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων  του Δήμου Γλυφάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους καθημερινά από τις 9 π.μ. ως τη 1 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. ως τις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14, πλατεία Νυμφών). Πληροφορίες στο 210-8943807.

Η κολυμβητική περίοδος θα ξεκινήσει επισήμως στο αμέσως προσεχές διάστημα.


Με πληρωμή συνδρομών οι εγγραφές στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης

Ο «Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» συνεχίζει για το διδακτικό έτος 2016-2017, τη λειτουργία
Εργαστηρίων Τέχνης, εμπλουτίζοντάς τα με περισσότερα τμήματα και θεματικούς κύκλους.

Οι εγγραφές στα Εργαστήρια Τέχνης θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού, στην οδό Νικομάχου 18, Κ. Ηλιούπολη και απαιτείται συνδρομή 10€ το μήνα για τους δημότες ή κάτοικους Ηλιούπολης και 15€ το μήνα για τους ετεροδημότες.

Άγιος Δημήτριος: "Η Πισίνα" στο cine Πανόραμα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17 - Άγιος Δημήτριος

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Σεπτεμβρίου του cine Πανόραμα.

Να πώς πρέπει να πεθαίνουν οι άνθρωποι: η μοίρα να τους ζητά ταπείνωση κι εκείνοι να την γράφουν στα αρχίδια τους...

Από τα πράγματα που μετανιώνω βαθύτατα στη ζωή μου είναι που η μητέρα μου βασανίστηκε τους τελευταίους μήνες τής ζωής της δίχως να υπάρχει στην ουσία ελπίδα σωτηρίας.

Και γι' αυτό που μετανιώνω ακόμα περισσότερο είναι που, αποκρύβοντάς της την πλήρη αλήθεια, δεν της έδωσα το δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια για το αν θα επιθυμούσε να υποβληθεί στη βάσανο των χημειοθεραπειών αντί να φτάσει στο φινάλε όπως εκείνη θα ήθελε.

Γλυφάδα: Αναβλήθηκε η θεατρική παράσταση «Το μήλο» που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η θεατρική παράσταση «Το μήλο» που ήταν προγραμματισμένη να παιχθεί απόψε, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, αναβάλλεται.

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2016 συνεχίζεται κανονικά αυτή την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ, στην 3η Μαρίνα, με την παράσταση «I am what I am - The comeback» με τον Τάκη Ζαχαράτο και με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας.

Άγιος Δημήτριος: Κινηματογραφικά ραντεβού τον Σεπτέμβριο στο cine Πλατεία - Το πρόγραμμα μέχρι 27 Σεπτεμβρίου


Άρχισαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης "Απόστολος Μόσχος" για το έτος 2016 - 2017

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης "Απόστολος Μόσχος" για το διδακτικό έτος 2016-2017.

Το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης
"Απόστολος Μόσχος" είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται σε κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο 650 τ.μ., στη συμβολή των οδών Θάλειας Λουκίδου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου (πρώην 8ο Γυμνάσιο), στο 2ο όροφο.

«Εκλογές διά πάσαν νόσον...»

Η Ν.Δ., βαδίζοντας τον μοναχικό δρόμο της απόδρασης από την πραγματικότητα και την κοινωνία, ζήτησε για άλλη μία φορά εκλογές κινδυνεύοντας ο ίδιος ο Κυριάκος
Μητσοτάκης να γίνει ο πολιτικός αρχηγός από τη μεταπολίτευση και μετά που έχει ζητήσει τόσες πολλές φορές εκλογές μέσα στους οκτώ μήνες από την εκλογή του.

Αυτή τη φορά, μέσα σε ένα κρεσέντο τρομολαγνείας, ανακάλυψε εκ του πονηρού... “εμπλοκή” στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για να ξιφουλκήσει στη συνέχεια κατά της... υπερφορολόγησης.