Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«Σκανδαλώδη» θεωρούν την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι πρόσφατες εξαγγελίες και η επιλογή ορισμένων μελών του ΔΣ της «Ελληνικό Α.Ε.» δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες πώλησης των 6200 στρεμμάτων
στο Ελληνικό στον όμιλο Λάτση, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι «Οικολόγοι Πράσινοι».

Παράλληλα, δηλώνουν αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

«Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης του είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης», όπως αναφέρουν.

Α2 ΕΠΣΑ, 11η αγωνιστική: Μεγάλες νίκες για Φωστήρα & Διάνα, νέα πικρή ήττα για την Ηλιούπολη

Δεν τα κατάφερε η Ηλιούπολη ούτε κόντρα στο Καματερό που πήρε τον αγώνα με σκορ 2-0 για την 11η Αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Α' ΚΑτηγορίας της ΕΠΣΑ.

Αντίθετα με ευρύ σκορ νίκησαν ο Φωστήρας Ηλιούπολης 3-0 την Ειρήνη Πετρούπολης και η Διάνα Ηλιούπολης 4-1 τον Ιάσονα Αγ. Φανουρίου.

Α1 ΕΠΣΑ, 11η αγωνιστική: Νίκες για Χαραυγιακό, Γ.Σ. Αργυρούπολης & Θύελλα Αγ. Δημητρίου, ήττα για τα Σούρμενα

Πιο κοντά στην κορυφή έφερε η 11η Αγωνιστική τον Χαραυγιακό, αφού η ομάδα της Ηλιούπολης νίκησε εκτός έδρας τον γειτονικό Θρίαμβο με 1-0 και εκμεταλλεύτηκε την
ισπολαλία του Αιγάλεω με τη Αγία Ελεούσα.

Εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε ο ΓΣ Αργυρούπολης επί του Ολυμπιακού Λιοσίων, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν τα Σούρμενα από τη Θύελλα στον Άγιο Δημήτριο.

Βράβευση Φασούλα και Νίκη επί του Εσπέρου για το Μπάσκετ του Μίλωνα (video)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Α’ ΕΣΚΑΝΑ ο Μίλωνας ήρθε αντιμέτωπος με τον Έσπερο.

Ο Μίλωνας κέρδισε τον Έσπερο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 65-54.

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε η ιστορική «Αράχνη» της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Σύλλογος Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Η Κυριακάτικη βόλτα στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας

Εκατοντάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών την Κυριακή το πρωί στο Γκάζι για μια βόλτα με ποδήλατο στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας.

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε με τον δικό της, μελωδικό τρόπο, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, στο χώρο του αμαξοστασίου ΟΣΥ στο Γκάζι, οργανώθηκαν θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα που κράτησαν συντροφιά στους μικρούς θεατές της εκδήλωσης.

Συμμετοχή του Δ. Αλίμου στον τηλεμαραθώνιο της Unicef για τα Παιδιά - Πρόσφυγες, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ


Η άστεγη θεατρική ομάδα των μαθητών της Βούλας

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς για τη θεατρική ομάδα μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Βούλας είναι ότι η παρουσία της έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις σε πανευρωπαϊκά φεστιβάλ και εγκωμιαστικά σχόλια από την παρουσία της στις πανελλήνιες μαθητικές θεατρικές διοργανώσεις.

Το δεύτερο πράγμα που μαθαίνει κανείς είναι ότι το όνομά της είναι σχετικό: Άλλοι την ονομάζουν “Το θεατρικό”, οι περισσότεροι “Ομάδα μαθητών και αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Βούλας”, ενώ κυκλοφορεί και το “Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Βούλας”.

Υπάρχει όμως κι ένα …απαγορευμένο όνομα: Δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το όνομα “Θεατρική Ομάδα 2ου Γυμνασίου Βούλας”.

Τα χριστουγεννιάτικα παζάρια - γιορτές των ΚΑΠΗ της Καλλιθέας


Αργυρούπολη: «FLUOsenses» - Έκθεση Ζωγραφικής στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Αντώνιος Ασπρόμουργος παρουσιάζει την πέμπτη ατομική του έκθεση ζωφραφικής με θέμα «FLUOsenses».

Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης «Μίκης Θεοδωράκης», (Κύπρου 68 Αργυρούπολη.

Μέσα απο ένα σύνολο αυστηρά ανθρωποκεντρικών ιμπρεσιονιστικών έργων ο καλλιτέχνης, ντύνει με πλουραλιστικό χρώμα τις μορφές του και επικεντρώνεται στην αίσθηση μέσω της παραίσθησης.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 8-12 π.μ. και 5-10 μ.μ..

Πηγή: www.sinergasia.gr

Και τη σκάφη, σκάφη...

γράφει ο Βασίλης Πάικος

Όποιος κατόρθωσε να προσπεράσει τη συστηματική παραπληροφόρηση των -γνωστών και μη εξαιρετέων- τηλεοπτικών καναλιών και προτίμησε να μελετήσει στα σοβαρά ό,τι συμφωνήθηκε σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας θα κατάλαβε τα πάντα.

Κατάλαβε ότι, μετά από σκληρή μάχη η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας του 60% με 65% των πολιτών. Με κλιμάκωση όρων και προϋποθέσεων για τους αδύναμους και για τους λιγότερο αδύναμους.

Ε, ναι, δεν προστάτευσε τους αποδεδειγμένα έχοντες, εκείνους που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν. Και δεν θα έπρεπε. Θα ήταν επί της ουσίας άδικο για το κοινωνικό σύνολο.

Καλά μας κάνουν

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Τι καθορίζει την εικόνα, την επιρροή, την αποδοχή ή όχι σε κάθε στιγμή της κυβέρνησης; Η πολιτική της, θα πείτε. Η πολιτική της, βέβαια, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι καθόλου απλό.

Διότι μπορεί, για παράδειγμα, η πολιτική της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία, η επιμονή
της στη διαπραγμάτευση, ακόμα και η αντοχή και η ευελιξία της διαπραγματευτικής ομάδας να είχαν τελικώς ως αποτέλεσμα ούτε ένα λαϊκό σπίτι να μην κινδυνεύσει να βγει στο σφυρί.

Αλλά αυτό που έφτασε στην κοινή γνώμη, ακόμα και στους άμεσα ενδιαφερόμενους, όλοι ξέρουμε ότι είναι τελείως διαφορετικό.

«Ελληνικό Μικρασιατικό Κέντημα»: Έκθεση στην Εστία Νέας Σμύρνης μέχρι 3 Δεκεμβρίου - Σήμερα στις 6.30μμ τα εγκαίνια