Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο Ν. Φίλης στην Καλλιθέα απαντά για τις αλλαγές στη Δημόσια Παιδεία και τις προσλήψεις (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Οι δύο όψεις μιας εκδήλωσης για την Παιδεία.

Από τη μια, η εικόνα που έδειξαν τα κανάλια και την οποία παρακολουθήσαμε όλοι στους δέκτες μας, και από την άλλη, η επί 2,5 ώρες ουσιαστική συζήτηση, που έγινε χθες στην ανοιχτή συζήτηση για τη Δημόσια Παιδεία στην Καλλιθέα και αποσιωπήθηκε πλήρως, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη.

Δυστυχώς δημοσιότητα δόθηκε μόνο στην πλευρά των ελάχιστων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο της εκδήλωσης. Αντίθετα καθόλου δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός στα φλέγοντα ζητήματα της Παιδείας.

Η ταινία «Παρίσι, Τέξας» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9.00μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Βιμ Βέντερς «Παρίσι, Τέξας» θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στην αλλαγή ώρας της προβολής.

Η ταινία αυτή είναι η έκτη ενός μικρού αφιερώματος στους μεγάλους Ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Τον πρώτο μήνα του αφιερώματος προβάλλονται ταινίες των Α. Βάιντα, Μ. Αντονιόνι και Β. Βέντερς.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντιν Στόκγουελ, Ναστάζια Κίνσκι, Χάντερ Κάρσον

Λίγα λόγια για την ταινία:

Άλιμος: Η ζωή είναι ωραία - Το πρόγραμμα του Ιουνίου

Οφσάιντ με τις off shore @ Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό

Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους.

Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά.