Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10.30πμ


Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει την 10η ανοιχτή γενική συνέλευση, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 10.30πμ, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Βούλας (οδός Ζεφύρου 2, Πάρκο Εθνικής Αντίστασης, Βούλα).
 

Τα θέματα που προτείνει το Συντονιστικό για συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

Η δικαστική συνδρομή του Λάζαρου Λασκαρίδη για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας


Τη συνδρομή του Λάζαρου Λασκαρίδηστη δικαστική διερεύνηση νέας καταγγελίας για τα όσα συμβαίνουν στη μαρίνα της Καλλιθέας, ζήτησε η Δικαιοσύνη.

Συνοδευόμενος από το στέλεχος του "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" Νάσο Πρέντζα
και τον νομικό σύμβουλο της παράταξης Δημήτρη Μπόλη, μετέβη στη 18η Πταισματοδίκη, στην οποία έδωσε μαρτυρική κατάθεση.

Δείτε πώς παρέλαβε την παιδική χαρά η διοίκηση Κωνσταντάτου από τον επί διετία δήμαρχο κ. Κωνσταντάτο - Φωτογραφίες

Ξηλώνονται τα όργανα
Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκίνησε το ξήλωμα της παιδικής χαράς στην Αφροδίτης & Καλλιπόλεως στο Ελληνικό, προκειμένου να την ανακατασκευάσει σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την πιστοποίησή της.

Ήδη τα περισσότερα όργανα -άλλα ασφαλή και άλλα όχι- έχουν απομακρυνθεί και η δημοτική αρχή οφείλει μια εξήγηση πώς και πού μεταφέρθηκαν, αλλά -επειδή εμάς μας έχει γραμμένους- οφείλει και η αντιπολίτευση να θέσει το ανάλογο ερώτημα και να προχωρήσει στη σχετική έρευνα.

Η σημαία της μιζέριας

του Τάσου Παππά

Τη δεκαετία του ’70 ένας υπουργός της Νέας Δημοκρατίας (νομίζω ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος) είχε προσφερθεί να δώσει ένα μικρό κονδύλι στον φοιτητικό σύλλογο
της Παντείου («της» και όχι «του», αφού έτσι λέγαμε τότε τη μεγάλη του Γένους σχολή) για πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς να βάζει όρους για το περιεχόμενό τους.

Φυσικά το διοικητικό συμβούλιο -την πλειοψηφία είχαν οι αριστερές παρατάξεις όλου του φάσματος- αρνήθηκε να το πάρει.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Συναυλία φιλαρμονικών στο "Μίκης Θεοδωράκης", το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 8.00μμ


«Ο Ηλίθιος» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές για την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζονται με την ταινία «Ο Ηλίθιος» (2014) του Γιούρι Μπίκοφ, αυτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας 
ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν

του Θανάση Καρτερού


Πάντως από πλήξη δεν κινδυνεύουμε. Κάθε μέρα αχός βαρύς ακούγεται. Καθείς και τη θέση του, με τις θέσεις του, αλλά με μια κοινή θέση: Να φύγουν από τη μέση ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του.
 
Ο Κυριάκος του αυθάδους πυρετού, οι παρατρεχάμενοι των ποταμών του Σταύρου και των ελών της Φώφης, οι ναζί, οι συμμορίες που υποδύονται την αστική τάξη, τρομάρα μας, οι μουχλιασμένοι συνδικαλιστές άλλων εποχών.

Μοσχάτο: Καζανέματα 2016 με το συγκρότημα του Ανδρέα Γεωργιλάκη, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 9.00μμ

Ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου διοργανώνει κρητικό γλέντι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 9.00μμ, στην αίθουσα Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (Κοραή 40) με το συγκρότημα του Ανδρέα Γεωργιλάκη.

Λαούτο: Ανδρέας Γεωργιλάκης
Λύρα: Μανώλης Φλουρής
Κιθάρα: Σίμος Γιουσμάς
Μπάσο: Μάριος Μαρνελάκης



Το event στο facebook

4.000 θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση των καναλαρχών @ Δήλωση του Παύλου Πολάκη

Προσλήψεις στα νοσοκομεία δρομολογεί η κυβέρνηση με τα χρήματα της πρώτης δόσης που κατέβαλαν οι οριστικοί υπερθεματιστές για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυτές, εντάσσονται στην βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε, εντός του 2017, να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για την Δημόσια Υγεία στην χώρα μας.