Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ: για τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στις οποίες συμμετέχει και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι Δημοτικές - Περιφερειακές παρατάξεις στις οποίες συμμετέχει και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτόνομα αυτοδιοικητικά πολιτικά σχήματα με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και αναφορές, αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποτελούν χειροκροτητές κυβερνητικών πολιτικών, ούτε προπύργια προώθησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και σχεδίων συστηματικής αντικυβερνητικής προπαγάνδας.

Αυτές είναι πάγιες αρχές της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις οποίες εδώ και χρόνια ακολουθούμε με συνέπεια και επικύρωσε ομόφωνα η Π.Γ του κόμματός μας σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Πλήθος διατάξεων από το παράλληλο πρόγραμμα πέρασε η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση πέρασε πλήθος διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο αποσυρθέν νομοσχέδιο
για το παράλληλο πρόγραμμα.

Αν και από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν παραλειφθεί οι εξόφθαλμα χαριστικές διατάξεις του παράλληλου προγράμματος, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν οι θεσμοί είχαν ενημερωθεί για τη νομοθέτηση των εν λόγω ρυθμίσεων και μάλιστα με ΠΝΠ.

Η ΠΝΠ εμπεριέχει ρυθμίσεις σχετικά με τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, διατάξεις για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, διατάξεις που σχετίζονται με μείωση φορολογικών προστίμων, αλλά και μικρά ρουσφέτια σε Αρχές και φορείς του Δημοσίου.

Στο ΠΟΤΑΜΙ περιμένουν την εκλογή προέδρου στη ΝΔ για να δουν πού θα εκβάλουν οι βουλευτές του

Κάτι που ελάχιστα απασχόλησε τα συστημικά ΜΜΕ ήταν οι εκλογές στην Ισπανία.

Ο Θεοδωράκης είχε μεταβεί στην Ισπανία για να στηρίξει ένα νέο κόμμα, τους Ciudadanos, που δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει ανάχωμα στην επέλαση των Podemos και με το ποσοστό που θα μάζευε να συγκυβερνούσε με τον Ραχόι.

Βέβαια τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά απ' ό,τι θα ήθελαν και το ποσοστό των Ciudadanos δεν φτάνει να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Φιλικός Αγώνας Εθνική Αστέγων - ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 5.00μμ

«Γκολ στη Φτώχεια, το Ρατσισμό και τις Εξαρτήσεις» βάζει η Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο ΟΑΚΑ και καλεί όλους στη μεγάλη
χριστουγεννιάτικη γιορτή της αλληλεγγύης και του αθλητισμού.

Ακολουθώντας το παραπάνω σύνθημα της πρωταθλήτριας κόσμου Εθνικής Ομάδας Αστέγων (κύπελλο Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου INSP και κύπελλο Ευ Αγωνίζεσθαι FairPlay-13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων/Άμστερνταμ), η Περιφέρεια φέρνει μαζί στο ίδιο γήπεδο όσους αγωνίζονται κόντρα στις αντιξοότητες με πείσμα και αξιοπρέπεια, με αυτούς που έχουν όρεξη να δουν μέσα από το παράδειγμά τους.

Ο Μπουονανότε, ο Αραβίδης, ο Τζιμπούρ, ο Μάνταλος και όλα τα αστέρια της ΑΕΚ, δέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής να αντιμετωπίσουν τους παίκτες της Εθνικής Αστέγων, σε έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους.

Ο Προϋπολογισμός του 2016 και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν: