Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ξεκίνησε σήμερα, 1η Αυγούστου, η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης

Με εγκύκλιο της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, ορίζεται η διαδικασία χορήγησης δωρεάν φαρμάκων και η Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016, ως η ημερομηνία έναρξης
υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους.

Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού.

Η πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται, επίσης, απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα -καταρχήν- με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.

Τα έργα παραδίδονται με δόσεις. Με δόσεις και το κουτόχορτο...

Ιούλιος 2016: Αφού είσαι ο μοναδικός δήμαρχος των έργων,
γιατί, βρε άνθρωπε, τα παραδίδεις δυο φορές;

Στην Ελλάδα έχει κακοπέσει ακόμα και η προπαγάνδα...

Από όσο θυμάμαι ο πολιτικός κρατούμενος δεν δημοσιοποίησε ποτέ ο ίδιος τη δωρεά τού τηλεφωνικού κέντρου στο γραφείο του από τη Siemens, μολονότι ήταν από τις πιο "ήπιες" δωρεές τής γερμανικής εταιρείας στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Κι όμως, έσπευσε να "σηκώσει" αντιπολιτευτικώς τη δωρεάν μετακίνηση του Αλέξη Τσίπρα με ιδιωτική αεροπορική εταιρεία για τα εγκαίνια του αεροδρομίου τής Πάρου, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Να συμφωνήσω με τον πρόεδρο της ΝΔ και τα μέσα τής διαπλοκής πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αποδέχεται καμιά δωρεά από ιδιώτες, ακόμα κι όταν γίνεται στο φως τής ημέρας.

Έσπασαν τις τζαμαρίες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα και πέταξαν μολότωφ στα κεντρικά των ΑΝ.ΕΛ. στη Λ. Συγγρού



Άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και στο κεντρικό κτίριο των ΑΝ.ΕΛ. τα ξημερώματα.

Αναλυτικά, στις 3.00 τα ξημερώματα, επιτέθηκαν
στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στις 03.25 στην οδό Ιφιγενείας και Αριστείδου στην Καλλιθέα και στις 03.30 στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης και Καραγιάννη στην Κυψέλη.

Επίσης, στις 3.00 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο των κεντρικών γραφείων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συμβολή της Λεωφόρου Συγγρού με την Χαροκόπου.

Νέος αποκλεισμός της παραλίας του Αγίου Κοσμά (φωτογραφίες)

γράφει ο Ανδρέας Δάνος


Το παραλιακό μέτωπο που αντιστοιχεί στον οικισμό του Κάτω Ελληνικού -όπου γεννήθηκα και σκοπεύω να περάσω όση ζωή μου απομένει- ονομάστηκε Άγιος Κοσμάς από το ομώνυμο εκκλησάκι του ….. αιώνα στη βορειοδυτική άκρη του μετώπου που το έχει… καταπιεί το παρακείμενο νυχτερινό κέντρο.

Στην παραλιακή αυτή ζώνη υπάρχει και ένα ακόμη εκκλησάκι, ο Άγιος Αλέξανδρος, γνωστός από την ομώνυμη στάση του τραμ.


Σ’ αυτό το σημείο υπήρχε μέχρι προχθές η τελευταία ελεύθερη δίοδος προς στη θάλασσα από το φτωχόκοσμο που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στις ήδη κλεισμένες παραλίες, αλλά κι απ’ όσους κατοίκους του Κάτω Ελληνικού επιμένουν να κολυμπάνε στη θάλασσα που από παιδιά έμαθαν να κολυμπάνε… Σ’ αυτούς ανήκω κι εγώ.

Γερούν, γερά

Μπορεί κανείς να μη θυμάται ποιος ήταν ο κακεντρεχής «Ποταμίσιος» εμπνευστής αυτού του συνθήματος, στις αρχές της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλοι οι Έλληνες
κρατούσαν την ανάσα τους στην πρώτη απόπειρα σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κι όταν στην «αριστερή παρένθεση» δεν πόνταρε μόνο το εγχώριο πολιτικό σύστημα αλλά και όλη η νομενκλατούρα των Βρυξελλών, ωστόσο 18 μήνες μετά είναι πλέον προφανές ότι το «Γερούν, γερά» έχει κάνει σχολή.

Στη Νέα Δημοκρατία, σε κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και σε μια μεγάλη μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Αυτών των ίδιων μέσων που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, αλλά τους βάζουν όψιμα να κλαίνε για τα βάσανα -πραγματικά ή μη- που επιφέρει αυτή η κυβέρνηση στους πολίτες.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη νέα διάσταση που έχει πάρει το «Γερούν, γερά» φάνηκε τις τελευταίες μέρες με την έκθεση αξιολόγησης του πρώτου ελληνικού Μνημονίου από το αρμόδιο γραφείο του ΔΝΤ.