Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ - Σχέδιο ενδικοφανούς προσφυγής

Οι Γιάννης Καρδαράς και Γιάννης Βρέλλος εκλεγμένοι της  ΡΑΚ (Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση) στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά συνέταξαν Σχέδιο Ενδικοφανούς Προσφυγής και Σχέδιο Δήλωσης Επιφύλαξης για τις Καταβολές (εάν  κάποιος αποφασίσει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ).

Σημειώνουμε ότι αυτά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28/8/2014 στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας στην οποία ανήκει κάθε φορολογούμενος. 

Για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ τοποθετήθηκε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων  της χώρας με ανακοίνωσή του προέδρου του ΔΣΑ και κάλεσε την κυβέρνηση "να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να επιφέρει εκείνες τις νομοθετικές μεταβολές, που είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση των αδικιών και την αποφυγή της οικονομικής εξοντώσεως των φορολογουμένων".

Επίσης σας θυμίζουμε ότι η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει τοποθετηθεί με ευθύτητα κατά του ΕΝΦΙΑ υποστηρίζοντας ότι " δεν έχει απλώς λάθη, αλλά είναι ο ίδιος εκ κατασκευής λάθος".

Τα αρχεία μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ:

  1. Σημείωμα των δικηγόρων
  2. Ενδικοφανής προσφυγή
  3. Εξώδικη δήλωση 
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Ιωνικές Γιορτές 2014 στη Νέα Σμύρνη

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης δίνει και φέτος, το καθιερωμένο του ετήσιο ραντεβού με τους πολίτες. Όπως κάθε Σεπτέμβρη, το Άλσος Νέας Σμύρνης μετατρέπεται σε μια κοιτίδα τεχνών και σε ένα τόπο συνάντησης δημιουργών και θεατών.

Στόχος του δήμου είναι να αντισταθούμε στη καλλιτεχνική αδράνεια και απομόνωση που προκαλούν οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες του σήμερα, αλλά και να συμβάλουμε στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.

Οι διάφορες μορφές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης, με κοινό παρονομαστή τη ποιότητα και την υψηλή αισθητική, που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα φιλοδοξούν να αναβαθμίσουν και να αναδείξουν το θεσμό ως ένα από τα πιο πετυχημένα και σημαντικά φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού της Αττικής.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Άλσος Ν. Σμύρνης, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΙΩΝΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2014 ΑΛΣΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου  ώρα 9.00 μ.μ. 

Το αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου «Πέρσες» είναι η παραγωγή που παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2014 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος  σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα,  σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, η οποία  θα  παρουσιαστεί στη Ν. Σμύρνη , στο Άλσος Νέας Σμύρνης την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Περισσότερα για την παράσταση και την καλοκαιρινή περιοδεία, εδώ
Εισιτήρια online, εδώ

Κατάρτιση ανέργων: η μεγάλη «μπίζνα»

Η εσκεμμένη απαξίωση του ΟΑΕΔ, η «πίτα» των 3 δισ. ευρώ και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Πώς ένα ΚΕΚ μπορεί να εισπράξει από 1.080 έως 1.380 ευρώ το «κεφάλι»

Η κακή διαχείριση των κονδυλίων για την ανεργία επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ίδιου του ΟΑΕΔ. Από το σύνολο των προγραμμάτων βρήκε δουλειά μόλις το 20% των συμμετεχόντων!

των Τζώρτζη Ρούσσου, Κώστα Τσάβαλου

Σε έναν ιδιότυπο αγώνα «διαγκωνισμού» γύρω από τη μεγάλη «πίτα» των κονδυλίων του ΟΑΕΔ, τα οποία κατευθύνονται σε πολιτικές προγραμμάτων απασχόλησης και επανακατάρτισης ανέργων, έχουν επιδοθεί οι «πιστοποιημένοι» μεσάζοντες, ενθαρρυμένοι από τα σχέδια της κυβέρνησης για κατάτμηση του Οργανισμού. Η μνημονική υποχρέωση για «αναδιοργάνωση» του Οργανισμού, με το επιχείρημα ότι απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή του να μειώσει την ανεργία επανεντάσσοντας στην αγορά εργασίας όσους χάνουν τη δουλειά τους, δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία ευνοούν τη δράση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Υπαγορευμένα σχέδια

Η εσκεμμένη πολιτική απαξίωσης και υποβάθμισης του ΟΑΕΔ που ακολουθεί η κυβέρνηση για να διευκολυνθεί η εφαρμογή των σχεδίων που υπαγορεύουν ουσιαστικά οι δανειστές στο όνομα και των δικών τους οικονομικών συμφερόντων, ξεδιπλώνεται σιγά σιγά στο πλαίσιο της υποτιθέμενης «αναδιοργάνωσης».

"Παίζοντας Με Τη Φωτιά - Playing With Fire"

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Υπόθεση:
Μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα κι απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.
Μία νεαρή ηθοποιός δολοφονήθηκε
στην Καμπούλ, ενώ πολλές άλλες εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτις, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει αρχαίο ελληνικό θέατρο και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με τη σκληρή καθημερινότητα σ’ αυτήν την ταλαιπωρημένη χώρα.


Πηγή και περισσότερα: www.myfilm.gr

ΕΝΦΙΑ: Τα λάθη "διορθώθηκαν", η φοροαφαίμαξη παραμένει.

"Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν" η περιβόητη "διόρθωση" λαθών και αδικιών στον ΕΝΦΙΑ. Ούτε πρόβλεψη  για έκπτωση στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό κείμενο, παρά την φημολογηθείσα τις τελευταίες ημέρες έκπτωση 30% (κάποια δημοσιεύματα μάλιστα έκαναν λόγο ακόμη και για 50%) αλλά ούτε και η διαρροή περί 7 δόσεων για την καταβολή του φόρου
ακινήτων μετουσιώθηκε σε απόφαση.


Και σαν να μην αρκούσε αυτή η κυβερνητική προσήλωση στις -απαγορευτικές για ουσιαστικές ελαφρύνσεις- εντολές της τρόικας, ήλθε ως επιστέγασμα των αμετακίνητων φορομπηχτικών σχεδιασμών η απόφαση της κυβέρνησης να μην πέσουν οι εισπράξεις εσόδων από ΕΝΦΙΑ κάτω του στόχου του προϋπολογισμού (2,65 δισ. ευρώ). Ουσιαστικά δηλαδή, δεν αλλάζει η επιβάρυνση που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες σε σύγκριση με τους αρχικούς υπολογισμούς κυβέρνησης και τρόικας.

Πηγή: rizospastikikinisi.blogspot.gr

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν την αυτοπροβολή και τη ματαιοδοξία του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής

Με έκπληξη παραλάβαμε Δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο μας πληροφορούσε ότι, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, παράδωσε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον απολογισμό των πεπραγμένων του, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ο απολογισμός είναι ...θηριώδης! Αποτελείται από 21 συνολικά τόμους και αριθμεί περισσότερες από 4.500 σελίδες. Η δε ηλεκτρονική έκδοση των 21 τόμων, έχει συνολικό μέγεθος 456 Mb!

Βεβαίως, το Δελτίο Τύπου αποφεύγει να αναφέρει το κόστος όλου αυτού του εκδοτικού έργου...

Δηλαδή, για να το καταλάβουμε και να το εμπεδώσουμε, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, ένας απερχόμενος περιφερειάρχης, δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, μόνον η πολυτελής έγχρωμη έκδοση των τόμων, έστω σε 1.000 αντίτυπα, πρέπει να κόστισε τουλάχιστον 300.000 ευρώ, ενώ δεν υπολογίζεται το κόστος της σελιδοποίησης και οι χιλιάδες ανθρωποώρες για τη συγγραφή των κειμένων) για να προβάλει το ...έργο του!

Οσμή σκανδάλου στον Υμηττό

Οσμή κακοδιαχείρισης και διασπάθισης κονδυλίων από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη Υμηττού (ΣΠΑΥ) ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την έκδοση πορίσματος (Ιούνιος 2014) του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ενώ ο φάκελος έχει αποσταλεί και στον γ.γ. Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Αττικής για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων.

Τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που φτάνουν μέχρι και τα 69.000 ευρώ συν ΦΠΑ για εργασίες όπως βοτάνισμα, σκάλισμα 11.204 δενδρυλλίων, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που όλες αφορούν το ίδιο ποσό, 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ για το 2012, απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών φύλαξης και ίδια καταβαλλόμενα ποσά αμοιβών, περίπου 27.000 ευρώ για χρήση κινητών τηλεφώνων, τα οποία δεν προβλέπονται για τους συνδέσμους των ΟΤΑ, είναι μερικά από τα ευρήματα του κ. Ρακιντζή.

Το όλο θέμα εκκρεμεί ήδη ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, ο οποίος απαρτίζεται από 33 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή δημάρχους με πληθυσμιακή αναλογία όλων των Δήμων μελών, ενώ πρόεδρός του είναι ο δήμαρχος Βύρωνα.

Α.Ε. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Η Τεχνική ηγεσία και το ρόστερ της Γυναικείας Ομάδας Μπάσκετ

Η Διοίκηση της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης Α.Ε. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το τεχνικό επιτελείο, τις ανανεώσεις αθλητριών και τις μεταγραφικές της κινήσεις για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας παραμένει η coach Ελένη Καπογιάννη, με άμεσους συνεργάτες τους Γιώργο Παντελάκη και Σταυρούλα Πρασσά και γυμνάστρια την Κλαίρη Μαρτινοπούλου.

Φυσιοθεραπευτής της ομάδας παραμένει ο Κωνσταντίνος Λώλης.


Για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε στην οικογένεια του Ελληνικού τις Νατάσα ΓκοτζήΕβίνα ΣταμάτηΑνθή ΜπαλτάΝένα ΝικολαΐδουΤάνια ΧαλιβέραLykendra Johnson και Μαριρόζα Μπόνη.

Τέλος καλωσορίζουμε τις νεοαποκτηθείσες αθλήτριες:

Με εντολή Ολάντ

σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

Πηγή: www.avgi.gr

Line Out Festival 29-31 Αυγούστου στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Σε μια πανέμορφη χερσόνησο δίπλα στο κύμα, περιστοιχισμένη από αμμώδη παραλία και ψηλούς ευκάλυπτους, το Ράδιο Ηγουμενίτσα 89,2 και ο 105,5 στο κόκκινο, δύο ραδιοφωνικοί
σταθμοί που μοιράζονται το ίδιο πάθος και αγάπη για τη μουσική, διοργανώνουν στις 29, 30 και 31 Αυγούστου 2014, στο camping Δρέπανος, στην Ηγουμενίτσα, το πρώτο Line Out Festival!
     

Σπουδαίοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους και την επίδρασή τους στην ελληνική ροκ σκηνή όπως ο Παύλος Παυλίδης, οι Σπυριδούλα, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Γιάννης Αγγελάκας, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην περιοχή, στη σκηνή του Line Out Festival, η οποία θα βρίσκεται κυριολεκτικά πλάι στο κύμα.

Από το line up δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και νεότεροι καλλιτέχνες όπως οι Γιαννιώτες Στιχόβολη, Κοντομάνικο μπλούζ και Κράμα, αλλά και ο Κύριος Κ. τα μουσικά δείγματα των οποίων έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για την επόμενη γενιά της ροκ σκηνής.
     
Παράλληλα, η μουσική γιορτή θα πλαισιωθεί από δύο ντοκιμαντέρ τα οποία θα προβληθούν για πρώτη φορά μαζικά στην περιοχή της Θεσπρωτίας, το «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε» του Άρη Χατζηστεφάνου και τη
«ΝΟΝΑ» του Στέλιου Κούλογλου, που έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό σε όλα τα μέρη προβολής τους τη φετινή χρονιά.
Στόχος του πρώτου Line Out Festival να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους επιλέξουν να παρευρεθούν στο camping Δρέπανος στις 29-30 και 31 Αυγούστου!
      
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα «ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ»: Κυριακή 31 Αυγούστου στις 9.00μμ στο Θέατρο Βράχων.

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, σε μια πανηγυρική «κόκκινη» βραδιά, η παράσταση «Όταν έχω εσένα», με καινούργια νούμερα και τραγούδια, αποχαιρετά το καλοκαίρι, στρέφοντας τα μάτια στην επόμενη ημέρα.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, χτυπημένοι από τα μνημόνια, σουρεαλισμός και χιούμορ, επανάσταση κι αντίσταση με τη Σπείρα στον καλύτερο, μέχρι σήμερα, εαυτό της και με τα υπέροχα τραγούδια, που συντρόφεψαν - μια ζωή-  τους Έλληνες στις βόλτες τους.



«Η ενέργεια της «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη μπορεί να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρη πόλη. Η τελευταία της παράσταση είναι πανερωτική, σκανδαλιστική, ζέουσα, κραυγαλέα και καταφατική σάτιρα. Πηγή θεάτρου σπάνια και πολύτιμη».
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στην Αλληλεγγύη για όλους.



«Ο Τζέιμς Φόλευ ήταν συναισθηματικά με τους εξεγερμένους άραβες, όμως ήταν ένας αντικειμενικός δημοσιογράφος»

Συνέντευξη του Θανάση (ποιου Θανάση;) για τον δημοσιογράφο-θύμα των τζιχαντιστών στον Χρυσόστομο Λουκά στον ρ/σ "105,5 στο κόκκινο.






Πηγή: stokokkino.gr

DESTEFASHIONCOLLECTION: 1 έως 8 : στο Μουσείο Μπενάκη

Συνεχίζεται στο κτήριο οδού Πειραιώς αρ.138 μέχρι 12 Οκτωβρίου 2014


Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του 2014. Η σύμπραξη αυτή αποσκοπεί με την παρουσίαση ατομικών και ομαδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης που θα φιλοξενούνται στα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη, στην ανάδειξη νέων, ρηξικέλευθων και πρωτότυπων κατευθύνσεων της σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής, στην παρουσίαση νέων καλλιτεχνών και σημαντικών έργων στο ευρύ κοινό, αλλά και στη στοιχειοθέτηση πρωτότυπων επιμελητικών προτάσεων.

 Το destefashioncollection είναι ένα πρότζεκτ του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το οποίο, λειτουργεί ως μέσο διερεύνησης των ορίων ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας και εξελίσσεται αθροιστικά: από το 2007. Κάθε χρόνο ένα καλλιτέχνης καλείται να δημιουργήσει μια ''capsule collection”: να επιλέξει πέντε κομμάτια από τις συλλογές της συγκεκριμένης «σεζόν», εξετάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της διεθνούς μόδας της περιόδου.

Οι εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη από τον Σεπτέμβριο 2014

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το συνολικό πρόγραμμα των εκθέσεων του Μουσείου Μπενάκη από το μήνα Σεπτέμβριο...
Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάζουμε με περισσότερες
πληροφορίες κάθε έκθεση που θα πραγματοποιείται στο κτίριο της Οδού Πειραιώς αρ.138 στον Ταύρο.

Αναλυτικότερα οι εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:


  1. DESTE FASHION COLLECTION : 1 TO 8
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Διάρκεια έκθεσης: Λειτουργεί ήδη και συνεχίζεται μέχρι 12 Οκτωβρίου 2014

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ
    Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
    Κεντρικό Κτήριο
    Εγκαίνια: 17 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 18 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2014

  3. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
    1972 - 2014, ΕΡΓΑ
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Εγκαίνια: 24 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 9 Νοεμβρίου 2014

  4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: LIKE NEW
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Εγκαίνια: 27 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20:00. Θα ακολουθήσει πάρτυ στο αίθριο
    Ημερίδα για τη δημόσια τέχνη : 27 Σεπτεμβρίου, πρωί. Αμφιθέατρο κτηρίου Πειραιώς
    Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2014
  5.  
    «Ο ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ»
    ΖΗΣΗΣ ΚΟΤΙΩΝΗΣ
    Κτήριο Οδού Πειραιώς
    Εγκαίνια: 2 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου 2014– 16 Νοεμβρίου 2014
  6.  
    DEPRESSION ERA
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Συνέντευξη τύπου: 3 Νοεμβρίου 2014, ώρα 12:30
    Εγκαίνια: 3 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου 2014 – 11 Ιανουαρίου 2015
  7.  
    ΒΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΡΟΜΑΧΩΝΕΣ
    Κτήριο οδού Πειραιώς, Αίθριο
    Εγκαίνια: 5 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου 2014 – 8 Φεβρουαρίου 2015
  8.  
    Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΚΟ ΣΤΟ ΤΟΛΕΔΟ
    Κεντρικό Κτήριο
    Εγκαίνια: 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 13 Νοεμβρίου 2014 – 1 Μαρτίου 2015
  9.  
    Ο Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΜΗΣ
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Εγκαίνια: 20 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 21 Νοεμβρίου 2014 – 1 Μαρτίου 2015
  10.  
    ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ‘44
    Κτήριο οδού Πειραιώς
    Εγκαίνια: 3 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 4 Δεκεμβρίου 2014 – 25 Ιανουαρίου 2015

  11. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΑΛΛΗΣ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
    Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
    Εγκαίνια: 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00
    Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2014 – 22 Φεβρουαρίου 2015
Πληροφορίες από www.culturenow.gr

"Ο Διαβολάκος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σάββατο 30 Αυγούστου

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 η κινητοποίηση του λαού του Ελληνικού, της δημοτικής αρχής Χρήστου Κορτζίδη και των κινημάτων πόλης απελευθέρωσε το χώρο των 30 περίπου στρεμμάτων της 129 Π.Υ. όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται και οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού.
 
Με την ευκαιρία της τελευταίας προβολής της καλοκαιρινής σεζόν από την ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ., παρακολουθείστε το βίντεο από την τότε κινητοποίηση:
 
 
Η ταινία" Ο Διαβολάκος - Il Piccolo Diavolo" του Roberto Benigni θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σαββατόβραδο 30 Αυγούστου στις 9.00.
Η προβολή θα γίνει στο Πάρκο της 129 ΠΥ (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, κοντά στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

"Suzanne" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 27 Αυγούστου

Την ταινία "Suzanne" του Κατέλ Κιγιεβερέ προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9.00 και 11.00μμ. Η προβολές θα γίνουν στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50).
 
Ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα προβολών της Κ.Λ.Η. θα το δείτε εδώ.
 
 

Σκηνοθεσία: Κατέλ Κιγιεβερέ
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Φορεστιέ, Αντέλ Ενέλ, Φρανσουά Νταμιάν, Πολ Αμί

 

Υπόθεση:

"Νύφες" στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 29 Αυγούστου

Η ελληνοαμερικανική ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Νύμφες" θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.
Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία.
Από την επόμενη Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου οι προβολές θα ξεκινάνε στις 8.30μμ.

Σκηνοθεσία: Παντελής  Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ντέμιαν Λούις, Στίβεν Μπέρκοφ, Εύη Σαουλίδου, Αντρέα Φερεόλ
 
 

Η ταινία:

Ο αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις ύστερα από τις συνεχόμενες απορρίψεις των αμερικανικών εφημερίδων για τη δουλειά του, ταξιδεύει για Σικάγο και στο πλοίο συναντά τη μοδίστρα Νίκη από τη Σαμοθράκη, που ξενιτεύεται για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, ράφτη που ζει στην Αμερική και δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της.
Ο Νόρμαν ταξιδεύει στην Α’ θέση και η Νίκη στη Γ’ με άλλες 700 υποψήφιες νύφες από όλη την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Αρμενία και την Τουρκία. Η Νίκη και ο Νόρμαν ερωτεύονται στη διάρκεια του ταξιδιού, εκατοντάδες διλήμματα θα αρχίσουν να ανακύπτουν και η νεαρή κοπέλα θα κληθεί να κάνει τις επιλογές της, επιλογές όμως που θα στιγματίσουν όλη της την πορεία.

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου


Πηγή: www.avgi.gr

Νάντια Βαλαβάνη: "Μια άλλη εξωτερική πολιτική" δεν είναι απλά εφικτή, αλλά επιβεβλημένη


Για την επιτακτική ανάγκη "μιας άλλης εξωτερικής πολιτικής" και βέβαια "μιας άλλης κυβέρνησης" μίλησε η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη. Η ίδια, τονίζοντας πως μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική είναι εφικτή ακόμη και στο πλαίσιο της Ε.Ε., μίλησε στην "Αυγή" για την κρίση στην Ουκρανία, για το ζήτημα των κυρώσεων
που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία με αποτέλεσμα το εμπάργκο, για τις τρέχουσες κρίσεις στη Μ. Ανατολή και βέβαια για το Παλαιστινιακό ζήτημα.
 

Συνέντευξη στην Αναστασία Γιάμαλη
 
-Η δήλωσή σας για τα συμπεράσματα του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε το Υπουργείο Εξωτερικών και έσπευσε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση;

Από το Παγκράτι στους Scorpions

Νόμισα ότι θα είχα να κάνω «απλώς» με έναν νεαρό και πολύ καλό σολίστα της βιόλας. Και τελικά συνάντησα μια ολοκληρωμένη μουσική προσωπικότητα που, αν και μόνο 26 ετών, μπαινοβγαίνει στις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ελλάδας, συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, και κάνει τα πρώτα βήματα στη σύνθεση. Α, ναι, να μην το ξεχάσω: συνεργάζεται και με τους Scorpions… Ο Γιώργος Γαϊτάνος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες βιολίστες, μάς μίλησε για τις συναρπαστικές εμπειρίες του στον κόσμο της μουσικής και στα γήπεδα της Γερμανίας, πλάι στον Κλάους Μάινε.

Μια κουβέντα με τον βιολίστα Γιώργο Γαϊτάνο
Συνέντευξη: Ηρακλής Οικονόμου

Πρόσφατα βρέθηκες σε περιοδεία με τους Scorpions στην Γερμανία. Περίγραψέ μας την εμπειρία…

Με απλά λόγια μιλάμε για ονειρικές στιγμές. Το να απολαμβάνεις στα 16 σου, στο Παγκράτι, τις τεράστιες επιτυχίες που έχει αυτό το συγκρότημα και δέκα χρόνια αργότερα να τις ερμηνεύεις σε νέες unplugged ενορχηστρώσεις στην ίδια σκηνή μαζί τους είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικό. Όσο για την περιοδεία: πέντε μεγάλες συναυλίες σε Κέπτεν, Μόναχο, Αμβούργο, Στουτγάρδη και Κολονία. Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών να γεμίζουν τα στάδια και να τους παρατηρείς να τραγουδάνε όλο το πρόγραμμα δίχως να χάνουν λέξη! Φοβερά συναισθήματα…

Ελληνικές συμπαραγωγές στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Το ελληνικό σινεμά θα δώσει και φέτος το παρών στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, μετά το περυσινό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε
στο πλαίσιο του προγράμματος City to City και παρουσίασε συνολικά δέκα ελληνικές παραγωγές παρουσία των συντελεστών τους.

«Το ελληνικό σινεμά είναι ταυτόχρονα διεθνές και διαθέτει αντίστοιχες αξιώσεις. Στεκόμαστε δίπλα στους έλληνες δημιουργούς με όποιον τρόπο μπορούμε, δίνοντας ώθηση στο έργο τους, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Ειδικά στο Φεστιβάλ του Τορόντο η παρουσία των ελληνικών ταινιών είναι διαχρονική καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 70 ελληνικές ταινίες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Εϊπίδης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής διεθνούς προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο, ο οποίος έκανε την επιλογή των ταινιών.


Οι τρεις ταινίες που θα προβληθούν στο πρόγραμμα Contemporary World Cinema στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (4 - 14 Σεπτεμβρίου 2014) είναι οι εξής:

Αμνησία - Before I Go to Sleep (ταινία μυστηρίου)

του Ρόουαν Τζόφε
με τους Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Μάικλ Στρονγκ
Υπόθεση:
Μια γυναίκα ξυπνάει κάθε μέρα, χωρίς να θυμάται τίποτα, ως αποτέλεσμα μιας τραυματικής εμπειρίας στο παρελθόν της. Μια μέρα, νέες τρομακτικές αλήθειες αναδύονται αναγκάζοντάς την να αμφισβητήσει τους πάντες γύρω της.

trailer

 

Πηγή: www.myfilm.gr