Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Άγιος Δημήτριος: Κινηματογραφικά ραντεβού τον Σεπτέμβριο στο cine Πανόραμα - Το πρόγραμμα μέχρι 17 Σεπτεμβρίου


Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα:

Π. Φάληρο: Έκθεση Ζωγραφικής για το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στον Φλοίσβο μέχρι το Σαββάτο 10 Σεπτεμβρίου

Έκθεση Ζωγραφικής για το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με έργα των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «Πνοή Αγάπης», πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» έως τις 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 9.00-14.00 και 17.00-21.00.

Τα έργα προσφέρονται αφιλοκερδώς από τους ζωγράφους και μετά την Έκθεση θα μεταφερθούν και θα αναρτηθούν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου και θα παραμείνουν για πάντα, έτσι ώστε να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα για την παραμονή των ασθενών!

Η Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, Ζαν Κλωντ Φρεκόν

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλωντ Φρεκόν,
πραγματοποίησε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
 
Ο Ζαν Κλωντ Φρεκόν βρίσκεται στην Αθήνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κογκρέσου, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής, με αντικείμενο την ενημέρωση για το μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα και το ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών.
 
Ακολουθούν βασικά σημεία της τοποθέτησης της Περιφερειάρχη:

Τελετή λήξης 2016 της Δημοτικής Κατασκήνωσης Αγ. Δημητρίου στη Ραφήνα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ


Τριήμερο αφιέρωμα στη «Μικρασία της Καρδιάς μας», στην Κεντρική Πλατεία της Βούλας 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου

Τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας» διοργανώνει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ), στις 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς  της Μ. Ασίας.

Η παράσταση "Το Μήλο" στο Φεστιβάλ Γλυφάδας, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ, στην 3η Μαρίνα


Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γλυφάδας που διοργανώνεται στην 3η Μαρίνα στις 8.30μμ μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
 

1η ημέρα μ.Ν. (μετά Νόμο)

του Στράτου Γεωργούδη

Πρώτη ημέρα σήμερα στο σχολείο, για τη νέα σχολική χρονιά. Χωρίς μαθήτριες και μαθητές, βέβαια, αλλά θα κάνουμε υπομονή 10 ημέρες ακόμα.

Σήμερα το περιβάλλον ήταν διαφορετικό. Η ευωδιά της εργασιακής ασφάλειας ήταν διάχυτη παντού: στα πρόσωπα, στον αέρα και στο οξυγόνο του, στις ψυχές των ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ.

Η παράσταση "Don Camillo" στα "Φαληρικά 2016" την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ


Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης.

Συνάντηση του Χρήστου Καπάταη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, για τις συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθήνας Χρήστου Καπάταη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία στον υπόγειο χώρο κτιρίου όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχε διαπιστωθεί διαρροή σε σωλήνες αποχέτευσης. Οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι η βλάβη έχει αποκατασταθεί πλήρως και δεν υφίσταται κανένα θέμα για την δημόσια υγεία.

Το Δημόσιο ως μοχλός και το Δημόσιο ως... λάφυρο

Επί χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., λειτουργώντας με την ακραιφνή λογική των καρτέλ, άλλοτε υπό τα κελεύσματα διαφόρων
συμφερόντων και ομάδων και άλλοτε με γνώμονα μόνο την εκλογική επιτυχία μέσω διορισμών, έχτιζαν εν τέλει έναν δημόσιο τομέα - Βαβέλ, που, αντί να εξυπηρετεί, τιμωρούσε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, τον συνταξιούχο και όλους όσοι συναλλάσσονταν με αυτό.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ακόμη και την ώρα που η χώρα βούλιαζε από την οικονομική κρίση, έμεναν πιστοί θιασώτες των διορισμών δημιουργώντας το σύστημα “4-2-1”. Τέσσερις νεοδημοκράτες, δύο από το ΠΑΣΟΚ κι ένας από τη ΔΗΜ.ΑΡ.