Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

26 «μνηστήρες» για την πλαζ της Βουλιαγμένης

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός της Εταιρείας Ακινήτων του Δημόσιου για την μακροχρόνια μίσθωση της πλαζ της Βουλιαγμένης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν κληθεί να καταθέσουν τις προσφορές τους στις 29 Ιουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 26 εκπροσώποι εταιρειών και φυσικών προσώπων που έχουνπαραλάβει το τεύχος της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Ανάμεσά τους, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εταιρείες εστίασης, επενδυτικό fund από το εξωτερικό αλλά και μία εταιρεία κρουαζιέρας.

Η μίσθωση της πλαζ θα έχει διάρκεια 15 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 έτη και περιλαμβάνει και το κτιριακό συγκρότημα της Ωκεανίδας το οποίο ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ’60, αλλά σήμερα παραμένει κλειστό.

Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει ορισθεί σε 500.000 ευρώ και οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να επιδείξουν ως ελάχιστο χρηματοοικονομικό στοιχείο ότι διαθέτουν κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο πλειοδότης στον διαγωνισμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» θα καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του 1 εκατ. ευρώ ενώ ο ετήσιο μίσθωμα θα ανέρχεται στο 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών με ελάχιστο ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα όπως αυτό θα διαμορφωθεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Πηγή

Στο 23.3% ο μέσος όρος των μετεξεταστέων Α΄ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα

Να επανέλθει άμεσα ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών για την Α' Λυκείου και να μη συνυπολογιστεί ο βαθμός της Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων» και ο νόμος 4186/13 για το «νέο» Λύκειο, ζητά η ΟΛΜΕ.

Εκπρόσωποι του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη τύπου στα μεγάλα ποσοστά μετεξεταστέων που σημειώθηκαν φέτος και επισήμαναν τις πολλαπλές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» στο περιεχόμενο του Λυκείου, το οποίο θα απομακρυνθεί κι άλλο από τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Είπαν ότι θα σπρώξει μαθητές στα φροντιστήρια είτε στην επαγγελματική κατάρτιση, ενώ αναφέρθηκαν στην παράλληλη απουσία όλων των υποστηρικτικών δομών προς τους μαθητές.

Κατήγγειλαν επίσης τα κενά σε εκπαιδευτικούς, τις επερχόμενες συγχωνεύσεις σχολείων και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών, με εκπαιδευτικούς της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς εδώ και έναν περίπου χρόνο.

Πηγή

Βάσεις 2014: Μεγάλη πτώση στις Οικονομικές σχολές - Άνοδος σε Ιατρικές, πολυτεχνικές

Ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων φέρνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας. Οι καλύτερες επιδόσεις που σημειώθηκαν στα περισσότερα μαθήματα σε σχέση με πέρυσι αλλά και η μείωση των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές δημιουργούν βάσεις δύο ταχυτήτων.

Όπως αναφέρουν στο Ρεπορτάζ τους στο ΕΘΝΟΣ, οι Ν.Τρίγκα και Μ.Νιβολιανίτης, σημαντική άνοδος αναμένεται στα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (Ιατρικά Και Πολυτεχνικά), μεγάλη πτώση στις Οικονομικές σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου και μικρότερη στα περιζήτητα τμήματα των ΤΕΙ του 3ου επιστημονικού Πεδίου (φυσικοθεραπεία, Μαιαευτικής), συγκράτηση των βάσεων με οριακές αυκομειώσεις στα περιζήτητα τμήματα του 1ου πεδίου (Νομικά, Ψυχολογίας, Φιλολογίας) και συγκρατημένη άνοδος στις σχολές του 2ου πεδίου (φυσικομαθηματικές). Αναφορικά ,με τις στρατιωτικές σχολές αναμένεται ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις.

 
Πηγή

Οι δεξαμενές των 6.500 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου

Το πρόγραμμα απολύσεων και διαθεσιμότητα στο Δημόσιο θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει η κυβέρνηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας την επόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Μνημονίου
 το διάστημα 2013 -2014 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 15.000 απολύσεις.

Το 2013 έγιναν 3.600 απολύσεις ενώ άλλες 5.000 έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2014 και προήλθαν από επιόρκους (500), σχολικούς φύλακες (1.400), εργαζομένους στον ΕΟΠΥΥ (2.500), δημοτικούς αστυνομικούς (200), εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ (100), καταργήσεις 21 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (100) καθώς και από καταργήσεις θέσεων σε διάφορα υπουργεία (100).

Υπολείπονται 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 οι οποίες θα προέλθουν ως εξής:

Οι κατώτατοι μισθοί στην Ευρώπη (χάρτης)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία έχει από χθες κατώτατο ωρομίσθιο ύψους 8,50 ευρώ. Τι συμβαίνει όμως στις άλλες χώρες;

Η Κάτω Βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την καθιέρωση του κατώτατου ωρομίσθιου, σε έναν θρίαμβο για τους Σοσιαλδημοκράτες που κατόρθωσαν να τον επιβάλουν στην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον χαρακτήρισε «οδυνηρό πολιτικό συμβιβασμό».

Δείτε όμως τις μηνιαίες αποδοχές και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης:

Πηγή

Εργασιακός Μεσαίωνας στην Ελλάδα: Το ένα εκατομμύριο αγγίζουν οι «αόρατοι» εργαζόμενοι

Μία νέα κατηγορία εργαζομένων, τους «αόρατους», οι οποίοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, δημιούργησαν στη χώρα μας η κρίση και η έκρηξη της ανεργίας.

Πρόκειται για όσους εργάζονται σε καθεστώς μαύρης (αδήλωτης)
εργασίας, ως μισθωτοί αλλά αμείβονται με μπλοκάκι ελεύθερου επαγγελματία καθώς και με πλήρες ωράριο, που δηλώνονται ως μερικώς απασχολούμενοι.

Τα νέα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) είναι αποκαλυπτικά για τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην αγορά εργασίας παρά τις θετικές ενδείξεις αύξησης της απασχόλησης για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

«Καμπανάκι» κρούει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής

Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσε σημαντική απώλεια εσόδων, κατά την οικονομική χρήση 2011, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής.
Ειδικότερα, η έκθεση επισημαίνει ότι ο βαθμός είσπραξης των απαιτήσεων του Δήμου Αγ. Δημητρίου για το 2011 ανέρχεται στο 8,18%
επί του συνόλου των απαιτήσεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, είχε τα εξής ευρήματα:

ΗΛΙΟΥ-πόλις : πρόσκληση ανοικτής συνέλευσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη
καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε ανοικτή γενική συνέλευση
    την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 και ώρα 07:30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του ειδικού σχολείου,
με θέμα: “προγραμματισμός δράσης”

  Ο επικεφαλής
   Χρήστος Κοκοτίνης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη
καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε ανοικτή γενική συνέλευση
    την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014 και ώρα 07:30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του ειδικου σχολείου,
με θέμα: “προγραμματισμός δράσης”

  Ο επικεφαλής
   Χρήστος Κοκοτίνης
- See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82.html#sthash.MAQ4W9ye.dpuf

Ίδρυμα Μαραγκοπούλου: «Πάσχει αντισυνταγματικότητας το σχέδιο νόμου για τη “μικρή ΔΕΗ”»

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας» («μικρή ΔΕΗ»),σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, δημιουργεί εύλογα και μείζονα ερωτήματα συνταγματικής φύσης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι παρόλο που σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η μεταβίβαση από τη ΔΕΗ του συνόλου των μετοχών της νέας εταιρείας στα ενδιαφερόμενα για την απόκτησή τους πρόσωπα, «συνάδει με το ευρωπαϊκό ζητούμενο για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού», ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί τις συνταγματικές αρχές και επιταγές που διέπουν την παροχή και τη συνέχεια της δημόσιας υπηρεσίας, ούτε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες της χώρας μας.

Στη συνέχεια, γίνεται επίκληση της πάγιας νομολογίας του ΣτΕ, αλλά και της πρόσφατης απόφασής 1906/2014 για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, κατά την οποία έχει αναδειχθεί ο κρίσιμος για τη συνταγματικότητα των σχετικών μεταβιβάσεων και ιδιωτικοποιήσεων χαρακτήρας της εποπτείας και του ελέγχου του Κράτους στις δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν αγαθά ζωτικής σημασίας όπως η ύδρευση, η ενέργεια και οι επικοινωνίες.

Η θέση της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ για τις δημοτικές εκλογές.

Η ΡΙΚΙΠ διεξήγαγε έναν πρωτότυπο και πρωτοπόρο εκλογικό αγώνα, μέσα από ανοικτές συλλογικές διαδικασίες, με αποφάσεις που λαμβάνονταν σε Γενικές Συνελεύσεις, με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους από τα μέλη και δήμαρχο εκλεγμένο από τα μέλη με μυστική ψηφοφορία.
 
Με τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας και της Διακήρυξης Αρχών που τα μέλη της Κίνησης διαμόρφωσαν, αποκτήσαμε κουλτούρα συνεργασίας και σεβασμού της άλλης άποψης. Άνθρωποι διαφορετικής πολιτικής προέλευσης συνεργάστηκαν αρμονικά, χωρίς παραγοντισμούς και ιδιοτέλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας υποψήφιος δεν έκανε προσωπικό προεκλογικό αγώνα. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες ομάδων δουλειάς η ΡΙΚΙΠ διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που δίνει ουσιαστικές και ρεαλιστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας και είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στα κινήματα και τους πολίτες που αγωνιούν και αντιστέκονται.
 
Οι πολίτες της περιοχής μάς τίμησαν με ένα ποσοστό γύρω στο 8%. Εξασφαλίσαμε την εκπροσώπησή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι το ποσοστό είναι ικανοποιητικό, μιας και  είναι η πρώτη φορά που μια Κίνηση με τα χαρακτηριστικά της ΡΙΚΙΠ, αγωνιστική, μη προσωποπαγής, χωρίς πελατειακό χαρακτήρα, μετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου μας.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ : ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!!!

Η Δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εκφράζει τη ριζική της αντίθεση στην απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω του προωθούμενου προς ψήφιση απαράδεκτου νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
 
Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται η διάλυση και το ξεπούλημα σε ιδιώτες μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας. Η στρατηγικότερη Δημόσια επιχείρηση της χώρας, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, παραχωρείται στους ιδιώτες και μάλιστα με «υποχρεωτική προίκα» 2 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ.
 
Η ΔΕΗ - η ναυαρχίδα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας - παραδίδεται σκανδαλωδώς στα κερδοσκοπικά αρπακτικά συμφέροντα. Είναι μιας από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει και πρέπει να παραμείνουν στα χέρια του δημοσίου για να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 

Ν.Βαλαβάνη : Ενέργεια, αιγιαλοί και νερό τα τρία μεγάλα μέτωπα των ιδιωτικοιήσεων

Η συμμετοχή του ΚΚΕ στο υπό διαμόρφωση μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα ήταν μια σημαντική θετική διαφοροποίηση για το κίνημα που αναπτύσσεται, επεσήμανε η υπεύθυνη για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.   Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην "Οικονομία στο Κόκκινο", αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα μέτωπα των ιδιωτικοποιήσεων(ενέργεια,αιγιαλοί, νερά)

Αποκάλυψε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (στην οποία πήρε μέρος), υιοθετήθηκε σχεδόν παμψηφεί(με την εξαίρεση των Άγγλων βουλευτών), εισήγηση του εκπροσώπου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να προχωρήσουν τα Εθνικά κοινοβούλια στην εξέταση των συνεπειών των ιδιωτικοποιήσεων στις εθνικές οικονομίες και να συντάξουν σχετικές εκθέσεις.

Δεν απέκλεισε τη λήψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο και για άλλα μέτωπα ιδιωτικοποιήσεων. - See more at: http://stokokkino.gr/article/9800/Sugkentrosi-allilegguis-stous-tourkous-politikous-kratoumenous#sthash.F683dTqC.dpuf
Η συμμετοχή του ΚΚΕ στο υπό διαμόρφωση μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα ήταν μια σημαντική θετική διαφοροποίηση για το κίνημα που αναπτύσσεται, επεσήμανε η υπεύθυνη για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.


Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην "Οικονομία στο Κόκκινο", αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα μέτωπα των ιδιωτικοποιήσεων (ενέργεια,αιγιαλοί, νερά).

Αποκάλυψε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (στην οποία πήρε μέρος), υιοθετήθηκε σχεδόν παμψηφεί(με την εξαίρεση των Άγγλων βουλευτών), εισήγηση του εκπροσώπου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να προχωρήσουν τα Εθνικά κοινοβούλια στην εξέταση των συνεπειών των ιδιωτικοποιήσεων στις εθνικές οικονομίες και να συντάξουν σχετικές εκθέσεις.

Α. Τσίπρας: "Ιστορικής σημασίας η μάχη για τη ΔΕΗ"


Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ στον ιστότοπο tvxs.gr

Οικονομικό και εθνικό έγκλημα χαρακτηρίζει την εκποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ σε άρθρο-παρέμβαση στο tvxs.gr ο Αλέξης Τσίπρας που τονίζει την ανάγκη "υπεράσπισης του δικαιώματος του ελληνικού να διατηρήσει τον έλεγχο και την ιδιοκτησία μιας επιχείρησης που στήθηκε από το δικό του υστέρημα και το δικό του ιδρώτα, πριν από 64 χρόνια".

Κάνει λόγο για "αετονύχιδες επενδυτές" που θα αγοράσουν τον "εθνικό μας πλούτο έναντι ευτελούς τιμήματος που μπορεί να συγκριθεί με το κόστος κατασκευής ενός μονάχα υδροηλεκτρικού σταθμού" ενώ προειδοποιεί για αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Χαρακτηρίζει τη πώληση της ΔΕΗ "εθνικής σημασίας θέμα" και "ιστορική υποχρέωση" τη συγκρότηση παλλαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την υπεράσπιση της ΔΕΗ που έχει στρατηγική σημασία για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

3ο Αττικό Μουσικό camp 2014 στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου (Ελευθερίας & Λυκούργου, πλησίον σταθμό ΗΣΑΠ) το 3ο Αττικό Μουσικό Camp στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοκαιρινής ενασχόλησης με τη μουσική που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό μας Ωδείο, με τη συμμετοχή του GUITARTE ENSEMBLE και μίας ομάδας μουσικών-καθηγητών από Ωδεία της Αττικής.

Το camp θα διεξάγεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09.30-13.30 στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου. Περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά μαθήματα, ομαδική οργάνωση μελέτης και εξάσκηση, ομαδική σεμιναριακή και θεματική διδασκαλία, μουσικά σύνολα και μουσικά παιχνίδια, εισαγωγή στη μουσική διδασκαλία στοιχείων, μουσικές ακροάσεις και παρακολούθηση συναυλιών-παραστάσεων από καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Οι εγγραφές στο Μουσικό Camp πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00-21.00 και Σάββατο από τις 09.00-14.00. Το 3ο Αττικό μουσικό Camp διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Συλλογική δράση για την τέχνη και την εκπαίδευση-ΣΥΜΒΟΛΗ” με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.


Δημοσιοποιήθκε η προκήρυξη για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ 2014

Την Τρίτη 1η Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, από την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 έως τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια, το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.

Η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2014.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά από προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος και την κάλυψη για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 περίπου 68.502 θέσων, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πέφτουν οι βάσεις για ΑΕΙ – ΤΕΙ (πίνακες)

«Χαμηλώνει» ο πήχης εισαγωγής σε πολλά περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ, όπως προκύπτει από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, ενώ δεν αποκλείονται εκπλήξεις με μικρή άνοδο σε ορισμένες περιφερειακές σχολές, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που θα υπάρχει
από τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι θα μπορούν στη συνέχεια να μετεγγραφούν σε ιδρύματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η φετινή χρονιά των Πανελλαδικών έχει ένα νέο δεδομένο, την ενσωμάτωση των θέσεων από τις ειδικές κατηγορίες (20% των θέσεων) σε αυτές της γενικής σειράς.

Ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία των βάσεων θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες, μετά και την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Καλοκαιρινά Μαθήματα Αλληλεγγύης στο 2ο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού

Για δεύτερη χρονιά το 2ο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας συνεχίζει τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές που τα ελληνικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 10/7/2014, από τις 9.30 το πρωί, και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι κάθε Πέμπτη.
 
Φέτος θα λειτουργήσουν:
  • Για Γ’ Λυκείου (πανελλαδικές): Νέα Ελληνική Γλώσσα & για την θεωρητική κατ/νση Γραμματική-Συντακτικό.
  • Για τις υπόλοιπες τάξεις: Νέα Ελληνική Γλώσσα.
  • Παράλληλα, θα λειτουργήσει και τμήμα Αρχαρίων, για μαθητές που δεν γνωρίζουν καθόλου τα Ελληνικά.
Περισσότερες πληροφορίες : 210-9636322, 210-9626716 (κ. Σαραφιανός , κ. Αντωναράκου)
Διεύθυνση του σχολείου: 31η οδός αριθμός 8, Ελληνικό (στάση μετρό: Ελληνικό).

Υφυπουργός Παιδείας: Τη Δευτέρα οι αλλαγές στη βαθμολογία στις εξετάσεις της Α' Λυκείου

Ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM σχετικά με τη τράπεζα θεμάτω και τον τρόπο βαθμολόγησης στην Α Λυκείου: «Μέχρι τη Δευτέρα θα αλλάξει ο τρόπος βαθμολογίας για την Α΄ Λυκείου».

Αναλυτικά ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε : 
 
«Η τράπεζα θεμάτων δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια σειρά από θέματα, τα οποία εξετάζονται οι μαθητές. Αντί να μπαίνουν από τον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα, μπαίνει από μια κεντρική τράπεζα που έχει κάνει το υπουργείο. Πόσο επηρέασε αυτό τη βαθμολογία; Έχω μια εκτίμηση από μια δειγματοληπτική έρευνα που έχουμε κάνει εδώ, πως μάλλον δεν επηρεάζει πολύ.  Απ’ ότι φαίνεται και απ’ ότι θα δείξει αύριο, θα είμαστε στα ίδια ποσοστά επιτυχιών με πέρσι. Η τράπεζα θεμάτων δεν επηρεάζει αυτή τη χαμηλή βαθμολογία των μαθητών. 

Σίγουρο παρόν, από τον ΚΥΡ