Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ξεκίνησε το Μουντιάλ!

γράφει ο Πιτσιρίκος

Πολύ όμορφα ξεκίνησε το Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού στον εναρκτήριο αγώνα η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την Κροατία, αν και ο Γιαπωνέζος διαιτητής Μορί Χαμούρα αδίκησε την Βραζιλία. Οι Βραζιλιάνοι δεν πτοήθηκαν από τις αδικίες του διαιτητή και θριάμβευσαν, αν και τώρα θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο, για να δικαιωθούν, όπως οι καθαρίστριες. 
 
Πάντως, έχει πολύ μεγάλη πλάκα που οι άνθρωποι περιμένουν να βρουν την δικαιοσύνη στα γήπεδα, αν και καθημερινά ανέχονται στη ζωή τους και στην κοινωνία να μην υπάρχει καθόλου δικαιοσύνη.

Και ξαφνικά περιμένουν δικαιοσύνη από έναν άγνωστο Γιαπωνέζο διαιτητή με κοντό παντελονάκι.

Και μετά έχουν και παράπονο ότι τους αδίκησε.

Εν τω μεταξύ, βλέπεις κάτι πεινάλες - που δεν έχουν λεφτά να πιούν έναν καφέ -, να στενοχωριούνται και να είναι έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα που ο διαιτητής δεν έδωσε φάουλ στον πολυεκατομμυριούχο ποδοσφαιριστή.

Τέλος στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Με τερματισμό της δωρεάν φιλοξενίας χιλιάδων βρεφών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιμένοντας να ισχύσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι.

Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Άγρια επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Μητσοτάκη: «Αμπαλάζ» για μαζικές απολύσεις ο έλεγχος για τα πλαστά

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στόχος του ελέγχου για πλαστά πιστοποιητικά δεν είναι άλλος από τις μαζικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ επισημαίνει ότι οι συμβάσεις που πρόκειται να περάσουν από επανέλεγχο, έχουν ήδη ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, το οποίο είχε αποφασίσει για τη μετατροπή τους. Επομένως, ο επανέλεγχος είναι ένα «αμπαλάζ για μαζικές απολύσεις», που εντάσσεται στο «καταστροφικό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:

Δήμος Μοσχάτου–Ταύρου: 450.000 ευρώ πρόστιμο σε τεχνική εταιρεία για πολεοδομικές αυθαιρεσίες

Πρόστιμο 450.000 ευρώ επέβαλε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου μετά την αυτοψία που διενέργησε κλιμάκιο του Δήμου ύστερα από εντολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου. Κατά την αυτοψία της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν
αυθαίρετες κατασκευές και παράνομη εναπόθεση εκατοντάδων κυβικών μπαζών και άχρηστων υλικών, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 450.000 ευρώ από την Υπηρεσία Δόμησης.

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου σχετικά με το θέμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στις εξής ενέργειες:

Συνάντηση για το ΚΥΤ τη Δευτέρα 16 Ιουνίου

Τη Δευτέρα 16/6 στις 7.00 μ.μ. θα συναντηθούμε δίπλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης για να συζητήσουμε εξελίξεις και πρωτοβουλίες γύρω από το ζήτημα του ΚΥΤ. 

Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης


Τη Δευτέρα 16/6 στις 7.00 μ.μ. θα συναντηθούμε δίπλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης για να συζητήσουμε εξελίξεις και πρωτοβουλίες γύρω από το ζήτημα του ΚΥΤ. 

Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης 
- See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%84.html#sthash.tqc1XFJI.dpuf
Τη Δευτέρα 16/6 στις 7.00 μ.μ. θα συναντηθούμε δίπλα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηλιούπολης για να συζητήσουμε εξελίξεις και πρωτοβουλίες γύρω από το ζήτημα του ΚΥΤ. 

Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης 
- See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%84.html#sthash.tqc1XFJI.dpuf

Σκάνδαλο : Εξασφάλιση των πιστώσεων ή εξασφάλιση των στμφερόντων ;

γράφει η Στέλλα Κρεπούρη*
Στα πλαίσια εντολής πελάτη μου προχώρησα σε έλεγχο τίτλων για ακίνητο ιδιοκτησίας με σκοπό την καταγραφή των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων απαιτήσεων του, απαραίτητο στοιχείο για τη σύνταξη δικογράφου αιτήσεως για υπαγωγή στο Ν 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη). 
 
Κατόπιν ελέγχου διαπίστωσα τα εξής: ο συγκεκριμένο εντολέας έχει ένα διαμέρισμα επιφανείας 65 τμ, σε μεσοαστική συνοικία, αντικειμενικής αξίας 68.000 ευρώ και με εμπορική που δεν ξεπερνά με τα σημερινά δεδομένα τις 80.000 ευρώ. Το διαμέρισμα αυτό αποτελεί το μοναδικό ακίνητο που έχει και χρησιμοποιεί ως κύρια – οικογενειακή κατοικία.
Επί του ακινήτου αυτού εμφαίνονται πέντε εμπράγματες εξασφαλίσεις και συγκεκριμένα πέντε προσημειώσεις υποθηκών. Η πρώτη αφορά δάνειο στεγαστικό που λήφθηκε το 2006 και ενεγράφη με συναινετική προσημείωση ύψους 60.000 ευρώ, η δεύτερη αφορά επισκευαστικό δάνειο που λήφθηκε επίσης το 2006 και ενεγράφη με συναινετική προσημείωση ύψους 50.000 ευρώ, η τρίτη αφορά επιχειρηματικό δάνειο ληφθέν το 2010 και ενεγράφη με συναινετική προσημείωση ύψους 30.000 ευρώ, η τέταρτη ενεγράφη αναγκαστικά το 2012 με διαταγή πληρωμής ύψους 65.000 ευρώ και η πέμπτη ενεγράφη αναγκαστικά το 2013 με διαταγή πληρωμής ύψους 53.000 ευρώ. Όλες οι απαιτήσεις αφορούν ένα συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

ΣΥΡΙΖΑ και Αυτοδιοίκηση: Από τα προεκλογικά προγράμματα στην κατασκευή αντιπαραδειγμάτων

"Τα περιφερειακά και δημοτικά σχήματα που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και βάθος να παραγάγουν προγραμματικό λόγο προσανατολισμένο στις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και με εμφανή την προσπάθεια «συνομιλίας»
με τις κεντρικές προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ"

του Αλέξη Χαρίτση*

Τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα των τριπλών εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου έχουν πλέον καταγραφεί και αναλυθεί επαρκώς: ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αναμέτρηση που, παρά τη μετεκλογική αλλαγή στρατηγικής του κυβερνητικού στρατοπέδου, είχε λάβει απ' όλες τις πλευρές χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης, ανθεκτικότητα του πάλαι ποτέ δικομματισμού στο αυτοδιοικητικό πεδίο και απροκάλυπτη, αυτοπρόσωπη εμφάνιση ιδιωτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων με ισχυρές δόσεις lifestyle (Πειραιάς, Βόλος, Φιλαδέλφεια, Μαραθώνας).

Αν τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά, χρήσιμη για την επόμενη, εξαιρετικά κρίσιμη, περίοδο είναι η μελέτη του προγραμματικού λόγου που εκπέμφθηκε από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Θα πρέπει κατ'αρχάς να επισημανθεί ότι το κυβερνητικό μπλοκ επιχείρησε να υποβαθμίσει ή ακόμα και να απέχει από την προγραμματική αντιπαράθεση, περιοριζόμενο στην επικοινωνιακή προβολή των πεπραγμένων των απερχόμενων περιφερειαρχών / δημάρχων και την εργαλειακή εκμετάλλευση της μακρόχρονης διαχείρισης της αυτοδιοίκησης (πελατειακά δίκτυα κ.λπ.). Εξίσου εμφανής ήταν η προσπάθεια του πάλαι ποτέ δικομματισμού να διεξαγάγει την προεκλογική μάχη με όρους «ατζέντας» και όχι με όρους προγράμματος, για να μπορέσει έτσι να ψαρέψει και στα θολά νερά της Ακροδεξιάς.

"Σταθερότητα" με σιδηρογροθιές και μαχαίρι

Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με ένα μείγμα απογοήτευσης και χλεύης ακόμα και από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης. Και όλοι -εχθροί και φίλοι- τη χαρακτήρισαν εκλογική, παρά τις προσπάθειες του Αντ. Σαμαρά να συμπήξει με θεμιτά και αθέμιτα μέσα τη μαγική πλειοψηφία των 180 εδρών που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει να καταστρέφει τη χώρα για ένα χρόνο ακόμα.

Αλλά η πραγματικότητα είναι και επίμονη και επείγουσα και δεν πέρασαν παρά δύο-τρεις μέρες με τους νέους υπουργούς στις θέσεις τους και βρισκόμαστε εκεί που ήμαστε προ των εκλογών και προ του ανασχηματισμού. Πρακτικά η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τους λόγους για τους οποίους ηττήθηκε στις εκλογές.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Υπάρχει πλέον ανάγκη στοίχισης της Δικαιοσύνης με το δίκαιο"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλά στο Κόκκινο για το ρόλο της Δικαιοσύνης με αφορμή τη πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες.
"Υπάρχει ανάγκη στοίχισης της δικαιοσύνης με το δίκαιο" δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως "η αδικία είναι μη ανεκτό πράγμα σε μια δημοκρατία και η δικαιοσύνη πρέπει να την αποκαταστήσει όταν η πολιτεία ισοπεδώνει την ανθρώπινη ύπαρξη".

Τόνισε πως η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου ενάντια στις καθαρίστριες "δικαιώνει ως μη όφειλε μια άκρως καταχρηστική και παράνομη κυβερνητική πρακτική καθώς επιβραβεύει τη κυβερνητική παρανομία" ενώ χαρακτήρισε την απόφαση εξόφθαλμα άδικη.

"Η κυβέρνηση αναζητά πρόθυμους να παραβιάζουν τη νομιμότητα προκαλεί ντροπή στη συνείδηση των δημοκρατικών δικαστών" πρόσθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ : http://stokokkino.gr/podcast/konstantopoulou13-6-14.MP3

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλά στο Κόκκινο για το ρόλο της Δικαιοσύνης με αφορμή τη πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες.   "Υπάρχει ανάγκη στοίχισης της δικαιοσύνης με το δίκαιο" δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως "η αδικία είναι μη ανεκτό πράγμα σε μια δημοκρατία και η δικαιοσύνη πρέπει να την αποκαταστήσει όταν η πολιτεία ισοπεδώνει την ανθρώπινη ύπαρξη".

Τόνισε πως η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου ενάντια στις καθαρίστριες "δικαιώνει ως μη όφειλε μια άκρως καταχρηστική και παράνομη κυβερνητική πρακτική καθώς επιβραβεύει τη κυβερνητική παρανομία" ενώ χαρακτήρισε την απόφαση εξόφθαλμα άδικη.

"Η κυβέρνηση αναζητά πρόθυμους να παραβιάζουν τη νομιμότητα προκαλεί ντροπή στη συνείδηση των δημοκρατικών δικαστών" πρόσθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
- See more at: http://stokokkino.gr/article/9164/Z-Konstantopoulou-Uparxei-pleon-anagki-stoixisis-tis-Dikaiosunis-me-to-dikaio#sthash.7UjmuwhG.dpuf

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών: Ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης


φωτογραφία: Δρομογράφος
Ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 στο Κόκκινο προχωράει στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για την ενίσχυση του αγώνα των καθαριστριών από τη συχνότητα μας. Ο 105,5 Στο Κόκκινο στέκεται αλληλέγγυος στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και σας καλεί να στηρίξετε οικονομικά τον αγώνα τους μέσω του τραπεζικού λογαριασμού:

ALPHA BANK
Δικαιούχος: LEFT MEDIA

177 0023 2000 3137

IBAN: GR 130 140 1770 1770 0232 0003 137

Παράλληλα  όλα τα χρήματα από τα  SMS του σταθμού μας, θα προσφέρονται  για αυτό τον σκοπό. 

"τα ΜΑΤ τραυμάτισαν καθαρίστριες", από τον ΚΥΡ

Ηλιούπολη : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΚΑΛΕΣΜΑ για το ανταλλακτικό παζάρι 10 – 19/6/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΚΑΛΕΣΜΑ 

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις συγκεντρώνει, από 10 – 19/6/14 (Δευτέρα έως Πέμπτη 18.30-20.30 & Παρασκευή 10.00-12.00), βιβλία, CDs, DVDs και διακοσμητικά μικρο-αντικείμενα. Όλα θα χρησιμοποιηθούν στο ανταλλακτικό παζάρι, που διοργανώνεται στις 21/6/14 με σκοπό τη συλλογή τροφίμων. 

Ευχαριστούμε,
Η Επιτροπή του Δικτύου Αλληλεγγύης

Ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αλίμου

Η ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αλίμου βρίσκεται πλέον σε λειτουργία στο http://solalimos.gr/ , με στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες για όλα όσα κάνει η πρωτοβουλία αλλά και για όλες τις δράσεις που διοργανώνονται. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
  • Νομική/Λογιστική υποστήριξη.
  • Συλλογή και διανομή τροφίμων, ρούχων ή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που τα χρειάζονται.
  • Συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού σε συνεργασία με κοινωνικά ιατρεία.
  • Διοργάνωση χαριστικών-ανταλλακτικών παζαριών.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων με πολιτιστικό περιεχόμενο ή άλλων εκδηλώσεων που προωθούν την αλληλεγγύη.
Η δωρεάν παροχή νομικών και λογιστικών συμβουλών πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 7-9:00 μ.μ. στα γραφεία μας: Παλαμηδίου 12-16 στο Κάτω Καλαμάκι. 

Τα στοχεία επικοινωνίας της πρωτοβουλίας είναι:
Γραφεία: Παλαμηδίου 12, Άλιμος, ΤΚ 174 55
Τηλέφωνα: 2109811011 και 6973929318
e-mail στο solalimos@gmail.com

Πηγή