Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ζ. Κωνσταντοπούλου στην La Tribune: Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα είναι η αποτυχία της Ε.Ε.

Συνέντευξη της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στον δημοσιογράφο Romaric Godin, της γαλλικής εφημερίδας La Tribune, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παρίσι για συμμετοχή στο «Forum des Alternatives».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η νεαρότερη Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους πιστωτές της και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.

Δωρεάν σύνταξη φορολογικών δηλώσεων για δημότες της Ηλιούπολης με χαμηλό εισόδημα

Ο Δήμος Ηλιούπολης απηύθυνε κάλεσμα σε λογιστές της πόλης  να συνδράμουν εθελοντικά στη δωρεάν σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων δημοτών με χαμηλό εισόδημα.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εθελοντές λογιστές και μετά απ' αυτό θα εξυπηρετηθούν αποκλειστικά μισθωτoί, συνταξιούχοι, άνεργοι, ΑμεΑ, με εισόδημα έως έξι χιλιάδες Ευρώ (6.000 Ε) και εφόσον αυτό προέρχεται από μισθούς, συντάξεις ή / και επιδόματα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων συνδημοτών είναι περιορισμένος και εξαρτάται από τον αριθμό εθελοντών λογιστών και των δηλώσεων που έχει ο καθένας δυνατότητα να αναλάβει.

Βούλα: Με τους Πανοραματιστές στο Σπήλαιο Νημφόληπτου, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 9.45πμ

Οργανωμένη βόλτα στο Σπήλαιο του Νυμφολήπτου (Αρχέδημου ή Πανός) την Κυριακή 7 Ιουνίου διοργανώνει η μεγάλη παρέα του Πανοράματος, οι Πανοραματιστές.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται για τις 9.45πμ από το Μνημείο των Πυροσβεστών (Θέση Κρεμαστός Λαγός) όπου θα γίνει μια σύντομη ενημέρωση για το μνημείο. Η απόσταση του Σπηλαίου από το μνημείο είναι περίπου 600 μέτρα.

Συνολικά η επίσκεψη στο Σπήλαιο (ενημέρωση, κατάβαση, παρατήρηση) θα διαρκέσει 2 ώρες.

Ηλιούπολη: Ανταλλακτικό παζάρι, το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουνίου, ώρες: 11.00πμ - 8.00μμ

Η Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη και το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις, πραγματοποιούν το ετήσιο ανταλλακτικό παζάρι... και όχι μόνο το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουνίου 2015 στα γραφεία της δημοτικής κίνησης, Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Ηρακλείτου 1.

Ώρες: 11.00πμ - 8.00μμ

Φέρνουμε τρόφιμα.
Παίρνουμε βιβλία, CD, DVD, διακοσμητικά κ.α.




Σας περιμένουμε!

Πηγή: www.iliou-polis.gr

Δωρεάν παιδικούς σταθμούς ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Μια απόφαση που θα χειροκροτηθεί αναμένεται να πάρει και φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 3 Ιουνίου, που ξεκινά στις 8.00μμ στο δημαρχείο της Βούλας, τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση της υπ' αριθμ. 43/2015 Απόφασης του Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ περί μη επιβολής Τροφείων στις οικογένειες των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτους 2015-2016.

Πηγή & όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 3vita.gr

Η ταινία «Αμελί» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9.00μμ

H ταινία του Ζαν-Πιέρ Ζενέ «Αμελί - Le Fabuleux Destin d' Amelie Poulain» θα προβληθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Σκηνοθέτης: Ζαν-Πιέρ Ζενέ
Πρωταγωνιστούν: Οντρέ Τοτού, Ματιέ Κασοβίτς, Ρούφους Γουέινραϊ, Ντομινίκ Πινόν, Τζαμέλ Ντεμπούζ, Ιζαμπέλ Ναντί

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος

Κηδεύεται σήμερα Τρίτη από το νεκροταφείο Ζωγράφου ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος, που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Αρμάος γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1959. Σπούδασε Φιλολογία και εργάστηκε αποκλειστικά ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1994 εργαζόταν ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Αδελφός της επίσης φιλολόγου Ελένης Αρμάου, είχε σημαντικό συγγραφικό, επιστημονικό και ποιητικό έργο. Μεταξύ των δημοσιεύσεών του περιλαμβάνονται οι συλλογές Ποιήματα Ι και ΙΙ (1979 και 1984), αλλά και ανάτυπα ποιητικών εργασιών.

Υδρούσα: Προσεχώς συναυλίες, γάμοι και πλωτό μπαρ

Τα χειρότερα σενάρια για την επένδυση της Υδρούσας φαίνεται ότι επαληθεύονται.

Με χθεσινή της παρουσία στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Κατερίνα Λάσπα, σύζυγος του επιχειρηματία
που έχει υπενοικιάσει το ιδιωτικό νησί απέναντι από τη Βούλα αποκάλυψε τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα σχέδια για το νησί, που μόνο... πονοκέφαλο φέρνουν στους κατοίκους της Βούλας και των 3Β.

Όπως είπε η γνωστή τηλεπερσόνα σε μια τηλεοπτική παρουσία που είχε περισσότερο εμπορικό παρά ενημερωτικό χαρακτήρα, ουδέποτε αγόρασαν οικογενιακώς το νησί, αλλά το υπενοικίασαν για 25 χρόνια.

Το μουσικό του πρόγραμμα του Resistance Festival 2015, 19-21 Ιουνίου


Έκθεση: "Κοινοί άνθρωποι" της ζωγράφου από τη Βούλα Αγγελικής Ερήμου

Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Κοινοί άνθρωποι" παρουσιάζει η ζωγράφος από τη Βούλα, Αγγελική Ερήμου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8.00μμ στην γκαλερί του Φουάρ (Μητροπόλεως 72 και Χριστοδούλου 6, 1ος όροφος, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3211381) και θα διαρκέσει ως τις 14 Ιουνίου. Ωράριο της έκθεσης είναι Τρίτη - Κυριακή 13.00 - 00.00. Δευτέρα Κλειστά.

Το 2005, η Αγγελική Ερήμου εισέρχεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει ζωγραφική με δασκάλους το Χρόνη Μπότζογλου και Γιώργο Λαζόγκα. Αποφοιτεί με άριστα.

"Ο Μαρξ στο Σόχο" ανεβαίνει στον πολυχώρο "Δρόμος", την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9.00μμ

Το Resistance Festival 2015 στα πλαίσια των προφεστιβαλικών του εκδηλώσεων σας παρουσιάζει το γνωστό θεατρικό έργο του Howard Zinn «Ο Μαρξ στο Σόχο» από την Αυτοδιαχειριζόμενη Ομάδα «Φάντης Μπαστούνι» με τον Βασίλη Κυριάκου στο ρόλο του Μαρξ και τον Νίκο Σέργη στη σκηνοθεσία.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο "Δρόμος", Κωνσταντινουπόλεως 10 - μετρό Κεραμεικός, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Συναυλία με τους SOUNDS LIKE BARLEY και τους UNHEALTHY BLUES, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.30μμ

Το Resistance Festival 2015 στα πλαίσια των προφεστιβαλικών του εκδηλώσεων διοργανώνει συναυλία με τους SOUNDS LIKE BARLEY και τους UNHEALTHY BLUES, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.30μμ. - 2.00πμ στον πολυχώρο "δρόμος", Κωνσταντινουπόλεως 10, μετρό Κεραμεικός.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά...

Γ. Δραγασάκης: Ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς


"Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς - Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη
της εποχής των μνημονίων", δηλώνει μέσω ανάρτησης στο twitter o Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε στις Ημερίδες Μελέτης, στο ξενοδοχείο Intercontinental, που διοργανώνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

Στην ημερίδα με θέμα εναλλακτικές λύσεις για το χρέος της Περιφέρειας, που διοργάνωσε η GUE/NGL, ο Γιάννης Δραγασάκης μεταξύ άλλων, τονίζει (σημεία που έχει αναρτήσει και στο twitter του):

- O ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα νέο πολιτικό παράδειγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχουμε την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος . Δεν κρύβουμε την ταυτότητά μας. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από νέα πολιτική δυναμική & αυτή τη φιλοδοξία εξυπηρετούμε σ Ελλάδα & Ευρώπη.

Η ώρα της αλήθειας είναι ακριβώς την ίδια ώρα με την κρίση

γράφει η Μαρία Μπαλάφα

Η ερμηνεία της λαϊκής εντολής

Η λαϊκή εντολή είναι συγκεκριμένη, και δεν ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Δεν είναι λάστιχο. Στις 25 Γενάρη ο κόσμος ψήφισε για να βρεθεί λύση εντός ευρώ, χωρίς νέα λιτότητα. Πάνω σε αυτό καλούμαστε να βρούμε την απάντηση, με βάση, πια, όλα τα πραγματικά δεδομένα.

Καλό θα είναι όλο αυτό να το έχουμε στο νου μας, και να εργαζόμαστε για αυτό.

Η εμπλοκή στην σκληρή διαπραγμάτευση έχει πάει πίσω και προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές δεσμεύσεις. Είχε κανένας την ψευδαίσθηση, ότι αυτό θα μπορούσε να μην έχει γίνει; Δυστυχώς ο πήχης χαμήλωσε.

Ραδιόφωνο - Δημήτρης Βαρνάβας*: «Να απομακρυνθούν τάχιστα οι διοικητές των νοσοκομείων»


Στους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών ζητά την αντικατάσταση των παλαιών διοικητών των νοσοκομείων αναφέρεται μιλώντας στο Κόκκινο 93.4 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας *.

Όπως σημειώνει,
κάποιοι διοικητές κάνουν ήδη λευκή απεργία, κινούνται κατά συνδικαλιστών και η κατάσταση στα νοσοκομεία τείνει να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη.

* πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Πηγή: www.stokokkino.gr

La Tribune: Μάθημα στρατηγικής η αντίσταση του Τσίπρα στη Μέρκελ

Στην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει σταθερός στις «κόκκινες γραμμές» και να αντιστέκεται στην «παράλογη στρατηγική της θηλιάς» των πιστωτών, δείχνοντας έτσι το παράδειγμα στους Ευρωπαίους, αναφέρεται ο αρχισυντάκτης της οικονομικής «La Tribune», Ρομαρίκ Γκοντέν.

Αναλύοντας τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως ξεκάθαρα διατυπώνονται με το άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde», ο Ρ. Γκοντέν καταλήγει:

«Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι: είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ. Για ορισμένους, όπως για τον Φρανσουά Ολάντ, το μάθημα είναι σίγουρα σκληρό...».

Συγκέντρωση εργαζομένων του ΨΝΑ έξω από το ΑΤ Αιγάλεω


Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, πραγματοποιεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου
Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση στην Ασφάλεια τριών εκπροσώπων των εργαζόμενων, μετά από καταγγελία του διοικητή του ΨΝΑ, Παύλου Θεοδωράκη.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και συνεχίζεται, με αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεση «αποπομπή» του διοικητή.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατία» και «ποινικοποίηση» των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως την οριστική λύση του θέματος.

Πότε θα γίνει κάθαρση σ' αυτόν τον τόπο !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 02.06.2015

Πολ Κρούγκμαν: Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει καλοκαίρι του 1914

Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει τις εξελίξεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 1914, λίγο πριν το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, διαπιστώνει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρουγκμαν, σε άρθρο του στους New York Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των βασικών δρώντων στις ελληνικές εξελίξεις, είναι μερικοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι μόνο δεν φαίνεται να προσπαθούν να αποτρέψουν την κατάρρευση, αλλά σχεδόν την καλωσορίζουν.

Έτσι, ακριβώς συνέβαινε και στην Ευρώπη, πριν περίπου έναν αιώνα. Υπήρχαν μερικοί που έμοιαζαν να χαιρετίζουν το τέλος μιας μπερδεμένης διπλωματίας και την έναρξη του Πολέμου.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να φύγει τώρα η Ελληνικός Χρυσός - Κινητοποιήσεις στις 3 Ιουνίου στην Αθήνα

Ανακοίνωση - κάλεσμα με το οποίο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επιτροπών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Αθήνα την Τετάρτη 3 Ιουνίου
στις 10.00πμ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται προσφυγές και στις 6.00μμ στο σταθμό Αμπελοκήπων του μετρό, στη Λ. Αλεξάνδρας συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η καταστροφική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική εξακολουθεί να βαθαίνει, αφήνοντας πίσω της ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και την οικονομική ζωή του τόπου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Ραδιόφωνο - Ν. Ξυδάκης: «Ίσως ενοχλεί η δραστηριότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού»

O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης μίλησε στο Κόκκινο Ρόδου 96.9 και την Πόλυ Χατζημάρκου, απαντώντας ανάμεσα σε άλλα, σε δύο σημαντικά ζητήματα: τον θόρυβο που προκλήθηκε από την πρόσφατη αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ καθώς και στο ζήτημα του λογοκριμένου καλλιτεχνικού έργου του Kris Verdonck.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Ξυδάκης βρίσκεται στη Ρόδο από το Σάββατο (30 Μάη), συνομιλώντας με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από το χώρο του πολιτισμού, κάνοντας αυτοψίες σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ενώ το πρωί της Δευτέρας κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Παιδείας και Πολιτισμού ITN-DCH “Initial Training Network for Digital Cultural Heritage”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Γιατί λοιπόν τόσος θόρυβος για την αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ (5 στα 7 μέλη, παραμένει ο κ. Λούκος και ο κ. Πολυχρονόπουλος);