Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έπνιξαν στα χημικά τους διαδηλωτές στις Σκουριές

Με δακρυγόνα και κρότου λάμψης αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές έξω από το εργοτάξιο στις Σκουριές.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις και κυνηγητό στο δάσος, στη γνώριμη εικόνα καταστολής κατά του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συνέθεσαν το σκηνικό της πορείας που διοργάνωσαν κάτοικοι της Χαλκιδικής την Κυριακή.

Για «βάναυση καταστολή στην πορεία που θυμίζει άλλες εποχές» έκανε λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος κατοίκων κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης στις Σκουριές.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της εκχώρησης παραλίας της Γλυφάδας

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης, Ειρήνη Βαγγελάτου και Θανάσης Ηλιόπουλος και άλλοι 8 κάτοικοι της πόλης κατέθεσαν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των υπ’ αρ. Αριθμ.
143/43399/4-9-2014 (ΦΕΚ Β’ 2424/11-09-2014) και 148/43856/8-9-2014 (ΦΕΚ Β΄ 2429/12-09-2014) Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, περί παραχώρησης στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 4146/2013 (Α΄90).


Ζητούν με τις προσφυγές αυτές την ακύρωση των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες η μνημονιακή συγκυβέρνηση εκχωρεί για ξεπούλημα 20 σημαντικά φιλέτα δημόσιας περιουσίας του παραλιακού μετώπου από το Φαληρικό Δέλτα ως τη Σαρωνίδα.


Ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας της Γλυφάδας, έκτασης πάνω 450 στρέμματα και μήκους ακτογραμμής πάνω από 2.000 μέτρα από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά ως τα «Αστέρια».

Ρέμα Πικροδάφνης: αντιδρούν οι πολίτες στην οριοθέτηση

Δεκατέσσερις πολίτες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη διευθέτηση τμήματος του ρέματος της Πικροδάφνης έκτασης 200 μέτρων (από την Μαρίνου Αντύπα έως και την Βουλιαγμένη), το οποίο επιγράφεται: Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων και οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης.

Σε αυτό το τμήμα που δεν έχει ακόμα τσιμεντοποιηθεί, συγκεκριμένα σχεδιάζεται να τοποθετηθούν πέτρες με μεταλλική επένδυση στο μήκος του τμήματος που θα προκαλέσουν προβλήματα στη φυσική κοίτη του ρέματος.

Σκοπός υποτίθεται του έργου είναι η στήριξη των πρανών και των τμημάτων που έχουν πάθει καθίζηση. Η διευθέτηση που προωθείται με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν χρειαζόταν, αντίθετα μπορούσε το πρόβλημα που υπάρχει, να επιλυθεί με μια λύση πολύ πιο ήπια και φιλική προς το περιβάλλον.

Οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η Αίτηση Ακύρωσης των προσφυγόντων πολιτών είναι τρεις: η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι εντελώς αναρμόδια να αποφασίσει τόσο για την διευθέτηση (δηλαδή τα τεχνικά έργα) όσο και την οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με Νομολογία του ΣΤΕ οι οριοθετήσεις ρεμάτων γίνονταν με Προεδρικό Διάταγμα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Αποκεντρωμένης σφαιρική εκτίμηση των επιπτώσεων του όλου έργου και τρίτον ότι δεν υπάρχει σωστή εκτίμηση των υδρολογικών μελετών και γεωτεχνικών δεδομένων που θα επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το σύνολο του ρέματος.

Η Αίτηση Ακύρωσης επισυνάπτεται ολόκληρη

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η Περιφέρεια Αττικής εμποδίζει το ξεπούλημα του Ελληνικού

Να μπλοκάρει το σχέδιο της Lamda Development για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού θα επιχειρήσει η Περιφέρεια Αττικής, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη.

«Η σύμβαση για το ελληνικό δεν υπογράφηκε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπογραφεί» δηλώνει στην Realnews ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καπάταης, ανακοινώνοντας και επίσημα την απόφαση της Περιφέρειας να εμποδίσει «το ξεπούλημα της έκτασης». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια θα καταθέσει ένσταση στην ολοέμελια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της σύμβασης μεταβίβασης στην Lamda Development, η οποία συμφωνήθηκε να γίνει με τίμημα 222% κάτω από την πραγματική του αξία, σύμφωνα τουλάχιστον με την εκτίμηση του τεχνικού συμβούλου του κράτους που είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

  Το ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda Development ανακοίνωσαν την υπογραφή της σύμβασης ωστόσο ο Χρ. Καπάταης κάνει λόγο «για επικοινωνιακά τεχνάσματα και καλλιέργεια κλίματος τετελεσμένων» και αναφέρει ότι «το μόνο που έχει υπογραφεί είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει καμμία νομική αξία».

Η συνάντηση των «προθύμων»

Ενώ υπάρχουν σοβαρές νομικές ενστάσεις για τον τρόπο παραχώρησης του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development συμφερόντων του ομίλου Λάτση και η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος δείχνει πως η επενδυτική αξία του Ελληνικού είναι υποτιμημένη κατά 222%...

Ενώ όλη η Ευρώπη μιλά για το σκάνδαλο των Luxleaks στο οποίο οι αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ελεγκτικών εταιριών έκαναν συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η EFG του ομίλου Λάτση) προκειμένου να μεταφέρεται στο Δουκάτο η φορολόγηση των κερδών των εταιριών, νόμιμα, απλά... και εντελώς ανήθικα...

Ενώ  στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η γνώμη του αμερικανού νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν που μιλά ανοιχτά για «ξεπούλημα χωρίς λόγο»...

... κάποιοι μοιράζουν «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς»

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη συγκοινωνία

Η δημοτική συγκοινωνία δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών, οι αστικές συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό
για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε να διατηρηθεί, λέει η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας που αυτές τις ημέρες μοιράζεται από μέλη της παράταξης στην πόλη.

Και ασκεί κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου για την υποβάθμιση του θέματος το οποίο έχει γίνει καθημερινός βραχνάς για εκατοντάδες κατοίκους του δήμου μας -ιδιαίτερα της Αργυρούπολης- που είδαν τους χρόνους μετακίνησης να αυξάνονται μαζί με την ταλαιπωρία από τις μετεπιβιβάσεις.

Ο δήμαρχος από την άλλη "κάνει αγώνα" μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο οποίο ανάρτησε την ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για την Κοιν.Σ.Επ.

Την αντίδραση των εργαζομένων μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε εκείνο το συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει τις Κοιν.Σ.Επ. και σε άλλους τομείς του δήμου.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων ο κ. Κωνσταντάτος εμφανίστηκε να μην ανησυχεί καθώς όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων εκπροσωπεί το ένα από τα δύο σωματεία που είναι και το πιο μικρό.

Με ανακοίνωσή τους και τα δύο σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δίνουν συνέχεια στην υπόθεση. Καλούν τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη θέση της και δηλώνουν ότι δε θα ανεχτούν νέες εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ειδικά μέσω Κοιν.Σ.Επ. με απευθείας αναθέσεις.

Αργυρούπολη: Κάλεσμα στο 4o λιομάζωμα - Συνάντηση συντονισμού την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

Ολόκληρη η ανακοίνωση της
Περιβαλλοντικής Ομάδας Δράσης Αργυρούπολης (ΠΟΔΑ):

Αρχίζουμε πάλι το λιομάζωμα!
Μαζεύουμε ελιές για όσους έχουν ανάγκη.

Για τέταρτη χρονιά και εφέτος η ομάδα μας θα δραστηριοποιηθεί στη συγκομιδή των ελαιόκαρπων από τις ελιές που φυτρώνουν στους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης μας.

Ήδη κατά το παρελθόν συγκεντρώσαμε ικανή ποσότητα λαδιού αλλά και βρώσιμων ελαιών, που δόθηκαν σε μεγάλο ποσοστό σε ενορίες και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για διανομή σε άπορους συμπολίτες μας. Αυτή η πρωτοβουλία μας, που έγινε πράξη με τη συνεργασία κοινωνικών φορέων της πόλης, αποτέλεσε το πρότυπο για την ανάπτυξη παρόμοιων ομάδων και σε άλλες περιοχές (Γλυφάδα, Χαϊδάρι, Γαλάτσι κ.α.),  όπου άρχισε η δράση για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Αττικής.

Αυτοαμνηστεύονται και για τα εγκλήματα της ΕΡΤ

 των Νίκου Μιχαλίτση και Κώστα Εφήμερου
Με τροπολογία 17 σελίδων σε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον Γκίκα Χαρδούβελη, τον Ανδρέα Λοβέρδο κ.α. (στο πρωτότυπο) η κυβέρνηση επιδίδεται στο αγαπημένο της χόμπι, αυτό της αυτοαμνήστευσης των αυτουργών των οικονομικών εγκλημάτων από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται σκανδαλωδώς.
Η τροπολογία που θα επέκτεινε τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν αναμενόμενη αφού οι ήδη ανανεωμένες συμβάσεις των εργαζομένων στη ΔΤ (δανεισμένοι στη ΝΕΡΙΤ) είχαν αρχίσει να λήγουν ήδη από τις 19 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά όμως ο Γκίκας Χαρδούβελης φρόντισε και για ακόμα μερικά ζητήματα. Ζητήματα που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, φροντίζοντας για όσους συνέβαλαν στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από το μαύρο της ΕΡΤ και μέχρι τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.
Ένα από τα σημαντικότερα νέα ήθη που προσφέρει αυτή η τροπολογία είναι το δια νόμου κουρέλιασμα της Διαύγειας, αφού για πρώτη φορά σε ένα νομοσχέδιο προβλέπεται η αναδρομική έγκριση αποφάσεων που δεν έχουν αναρτηθεί (και άρα σύμφωνα με το νόμο δεν είναι εκτελεστές) και μάλιστα δίνεται και περιθώριο ακόμα δύο μηνών για την ανάρτησή τους.

Μια επιστολή των διδασκόντων του Σχολείου των φυλακών Αυλώνα

των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί εντός του Ειδικού
Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, συντάσσουμε αυτήν την επιστολή και την απευθύνουμε στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση όλων στο πρόβλημα της φοίτησης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των φοιτητών  - κρατουμένων.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις μαθητές κρατούμενοι του σχολείου μας το 2014 δίνοντας Πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από την φυλακή κατάφεραν να είναι σήμερα φοιτητές σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για δύο, όμως, από αυτούς δεν έχει ακόμα γίνει δυνατό να πάρουν τις ειδικές άδειες που προβλέπονται, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα υποχρεωτικά τουλάχιστον μαθήματα της σχολής στην οποία έχουν περάσει.

Ως εκπαιδευτικοί, ανήκουμε σε μια ομάδα ανθρώπων που εκτελεί ένα λειτούργημα. Η σημασία της εκπαίδευσης, είναι τόσο μεγάλη και τόσο σημαντική στο μυαλό όλων μας, που δεν αισθανόμαστε σήμερα την ανάγκη να διατυπώσουμε τις σκέψεις μας για αυτό που όλοι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν καθημερινά στα σχολεία τους να κάνουν πράξη.

Ή εμείς ή αυτοί;

γράφει ο Χρήστος Λάσκος

 
Στα «Νέα» του περασμένου Σαββάτου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παύλος Τσίμας υποστηρίζει την άποψη πως η ήδη εκτυλισσόμενη εκλογική στρατηγική των κυβερνητικών κομμάτων, στη βάση του «τέλους του Μνημονίου», είναι αποτυχημένη στο μέτρο που περιέχει ένα χοντρό «κατασκευαστικό» λάθος.

Με τα λόγια του, «[ε]ίναι λάθος στρατηγική, γιατί ερμηνεύει λάθος τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, τις αιτίες, τις πηγές και τα όριά της. Νομίζουν ότι η πηγή της όποιας εκλογικής δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Μνημόνιο, η τρόικα, ο θυμός, η “αντιμνημονιακή αγανάκτηση”. Αλλά, στην πραγματικότητα, ο άνεμος  που φουσκώνει τα πανιά του είναι η απόρριψη του παλιού πολιτικού συστήματος […] Το πιο πετυχημένο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κάποιο από τα αντιμνημονιακά του εμβατήρια, αλλά εκείνο το προεκλογικό “ή εμείς ή αυτοί”, που έδειχνε με το δάχτυλο τους εχθρούς […]».

Η παραπάνω ανάλυση, νομίζω, πιάνει κάτι πολύ ουσιώδες. Το γεγονός, δηλαδή, πως η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε κατεξοχήν στο άλλο που κόμισε, στην πεποίθηση πως είναι όχι μόνο εκτός συστήματος, αλλά και ριζικά αντισυστημικός.

Στην υγειά των κορόιδων πίνουν 565 Ελληνες, με 70 δις καθαρό πλούτο (Έρευνα της τράπεζας UBS)

Μπορεί η ελληνική κοινωνία να βουλιάζει στα χρέη και στην φτώχεια, με τον μισό πληθυσμό να ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία
του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Η ανεργία να έχει ξεπεράσει το 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους.

Οι απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, να είναι πάνω από 850.000.

Οι νέοι να μεταναστεύουν κατά χιλιάδες και να βυθίζονται στην ανασφάλεια και στην απελπισία, παρ’ όλα αυτά, μια άλλη Ελλάδα κολυμπάει όλο και πιο βαθιά στα πλούτη και τα προνόμια.

Σύμφωνα με την έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS με τίτλο «World Ultra Wealth Report 2014», οι  υπερ - δισεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα αύξησαν τον συνολικό τους καθαρό πλούτο σε σχέση το 2014 κατά 10 δις δολάρια σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο 16,7%!

«Στις 27 Νοεμβρίου απεργούμε για μας, για κανέναν άλλον»

γράφει η Ντίνα Μπατζιά

Την αισοδοξία τους για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της 27ης Νοεμβρίου,  και για μια δυναμική επανεκκίνηση του συνδικαλιστικού κινήματος, εκφράζουν σε μια μεγάλη συζήτηση στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο Στάθης Τραχανατζής γ.γ. του ΕΚΑ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Νίκος Αδαμόπουλος από την ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Επισημαίνουν και οι δύο την ανάγκη να τελειώνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, και να υπάρξει ένας νέος συνδικαλισμός, με εκπροσώπους άφθαρτους που να εμπνεύσουν τον κόσμο να συμμετέχει στις απεργίες και στα σωματεία, με ριζοσπαστικό λόγο που να απαντάει στα προβλήματα του σήμερα, για τα οποία έχει μερίδιο ευθύνης ο συνδικαλισμός.

"Να απεργήσει ο κόσμος για τον εαυτό του, για όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, μιλάμε για αντεργατική καταιγίδα, για κανέναν άλλον".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εκπομπή "δυο στον αέρα" πατώντας εδώ.

Ιστορικό ψήφισμα στην Ιερισσό για τα μεταλλεία

Με ομοφωνία πέρασε το ιστορικό ψήφισμα που υιοθέτησε ο Δήμος Αριστοτέλη αναφορικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Το ψήφισμα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα
τόσο οι δημότες που βρέθηκαν εντός του δημοτικού μεγάρου, όσο και οι εκατοντάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν «ζωντανά» τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τη γιγαντοοθόνη που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Δήμου.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η αντίθεση του Δήμου στην επέκταση της παραδοσιακής, υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρεται, η επέκταση των μεταλλείων στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές «μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μία απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στα νερά, τα δάση, τον αέρα, τον άνθρωπο και την οικονομία της περιοχής».

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: «Έσπασε» το αήττητο του Ελληνικού

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 60-59 του Ελληνικού και το «έπιασε» στην κορυφή της κατάταξης της Α1 Γυναικών.

Στον «Τάφο του Ινδού» τερματίστηκε το φετινό αήττητο του Ελληνικού  στην Α1 Γυναικών, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός, κάνοντας την ανατροπή στο φινάλε ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση.

Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Μονίκ Όλιβερ με 26 πόντους, ενώ από την ηττημένες η Τάνια Χαλιβέρα «σταμάτησε» στους 16π.

Δεκάλεπτα: 15-15, 28-32, 39-47, 60-59.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 5 (1), Δανούση, Αυτζή 1, Καλημέρη, Κονιάλη 4, Όλιβερ 26, Σλούκα, Διέλα, Αβέρη 14 (1), Φάρου, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 10 (1).

Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 4, Σταμάτη 7 (1), Καλογήρου 10, Κοσμά 3, Μαγκλάρα, Μπαλτά, Νικολαΐδου, Χαλιβέρα 16 (2), Τζόνσον 17, Μπόνη 2, Β. Φουράκη, Σ. Φουράκη.

8η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Ισοπαλία 1-1 εντός έδρας για το Καλαμάκι με τη Χρυσούπολη και νίκη για την ΑΕ Γλυφάδας που επιβλήθηκε με 2-1 επί του Κουκακίου επεφύλαξε
η 8η αγωνιστική για τις ομάδες των νοτίων προαστίων στον 1ο όμιλο.

Στο 2ο όμιλο ο ΑΟΝ Αργυρούπολης νίκησε εκτός έδρας με 3-1 τον Γκυζιακό, ενώ ο Άγιαξ Ταύρου ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 2-0 από την Αλσούπολη.

Για τον 3ο όμιλο η Τερψιθέα νίκησε τη Λαύρα στην Αργυρούπολη με 1-0. Ισοπαλία 1-1 απέσπασε η Δάφνη Παλαιού Φαλήρου στο Μαρούσι από τον Παράδεισο.

10η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ


Στην κορυφή του 2ου ομίλου της Α' ΕΠΣΑ βρίσκεται ο Γυμναστικός Σύλλογος Αργυρούπολης μετά από τη συμπλήρωση 10 αγωνιστικών.

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στην Αγία Βαρβάρα το Χαϊδάρι, που ήρθε ισόπαλο 1-1 με την τοπική Αγία Ελεούσα. Το αποτέλεσμα αυτό «γκρέμισε» τους φιλοξενούμενους στην 3η θέση της βαθμολογίας, τρεις πόντους πίσω από το Ηράκλειο και έναν από τον Χολαργό.


Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε η Θύελλα Αγίου Δημητρίου, που επιβλήθηκε με 1-0 στο γειτονικό ντέρμπι με τη Διάνα Ηλιούπολης, εύκολα «τρίποντα» πήραν η Αγία Παρασκευή (4-0 την Ελπίδα) και το Χαλάνδρι (3-0 τον Ηφαιστο), ενώ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε και ο ΓΣ Αργυρούπολης (2-0 τον Ιάσονα).

Επεισοδιακό, τέλος, ήταν το ματς ανάμεσα στους Αγίους Αναργύρους και τον Αγιο Ιερόθεο, το οποίο διεκόπη για λίγα λεπτά (κοντά στο 60'), όταν φίλοι των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, κοντά στην φυσούνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για σαράντα λεπτά με εννέα παίκτες (αποβλήθηκαν οι Μπιρμπίλι, Διονυσόπουλος), ενώ στο τέλος έμειναν και με οχτώ (αφού τραυματίστηκε ο Ντεντόπουλος, σε σημείο που είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές).

Από τις άλλες ομάδες των νοτίων προαστίων στον 1ο όμιολο ο Φωστήρας Ηλιούπολης κέρδισε με 3-2 τον Πανερρυθραϊκό, ενώ η Ηλιούπολη έχασε στην Καισαριανή με 3-1 από τον Εθνικό Αστέρα.