Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για την Κοιν.Σ.Επ.

Την αντίδραση των εργαζομένων μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε εκείνο το συμβούλιο ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει τις Κοιν.Σ.Επ. και σε άλλους τομείς του δήμου.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των εργαζομένων ο κ. Κωνσταντάτος εμφανίστηκε να μην ανησυχεί καθώς όπως είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων εκπροσωπεί το ένα από τα δύο σωματεία που είναι και το πιο μικρό.

Με ανακοίνωσή τους και τα δύο σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δίνουν συνέχεια στην υπόθεση. Καλούν τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη θέση της και δηλώνουν ότι δε θα ανεχτούν νέες εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ειδικά μέσω Κοιν.Σ.Επ. με απευθείας αναθέσεις.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο προωθούμενος θεσμός των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ., την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, την αναπαραγωγή της αδιαφάνειας στις προσλήψεις διαλύοντας τις μόνιμες σχέσεις εργασίας και προωθώντας ελαστικές σχέσεις εργασίας με συνθήκες "γαλέρας".

Καταγγέλλουν επίσης ότι ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος αντί να διεκδικήσει προσλήψεις μονιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών, επέλεξε να προσλάβει εργαζόμενους μέσα από Κοιν.Σ.Επ. για να ξεχρεώσει προεκλογικά γραμμάτια.

Ολόκληρες οι ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων εδώ:

Σύλλογος Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου