Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πρόστιμο ύψους 150.000 € στη Lidl

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Προστασίας του Καταναλωτή της Γενικής γραμματείας επέβαλλε πρόστιμο στην εταιρεία Lidl ύψους 150.000 €. 
Το πρόστιμο αφορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, την Πασχαλινή περίοδο κατά την οποία η εταιρεία προέβη σε πρόσκληση αγοράς αμνοεριφίων σε δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή χωρίς να γνωστοποιήσει την ύπαρξη
των λόγων για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προμηθεύσει τα προϊόντα στην τιμή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε εύλογες ποσότητες.
Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την διαθεσιμότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η γερμανική εταιρεία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την διαφήμιση με το νωπό αρνί με 3.99 ευρώ, η οποία μάλλον παραπλάνησε τους καταναλωτές που έσπευσαν στο σούπερ μάρκετ να το προμηθευτούν.

Χρήστο Γρομητσάρη απέκτησε ο Φωστήρας!

Ο 23χρονος αμυντικός Χρήστος Γρομητσάρης στη νέα αγωνιστική περίοδο, θα φορά τη φανέλα του Φωστήρα, καθώς υπέγραψε στην ομάδα του Ταύρου.

«Η Π.Α.Ε Φωστήρας ανακοινώνει την απόκτηση του Γρομητσάρη Χρήστου από τον Ατρόμητο Αθηνών. Γεννήθηκε στις 10/02/1991 και αγωνίζεται ως αμυντικός», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αθηναϊκής ΠΑΕ. 

Ο Γρομητσάρης έχει αγωνιστεί σε Βύζαντα, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΟ Ρουφ και Αγία Παρασκευή. 

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Ανακοίνωση Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου σχετικά με την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου Μοσχάτου

Σχετικά µε τελευταία δηµοσιεύµατα και ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή αγώνων στο ∆ηµοτικό Γήπεδο του Μοσχάτου από το φίλο σωµατείο του Εθνικού Πειραιώς σηµειώνουµε τα παρακάτω:
 
Η παραχώρηση των γηπέδων και οποιουδήποτε χώρου γίνεται µετά από απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ή της ∆ιοίκησης του ∆ήµου και µε συγκεκριµένους όρους και υποχρεώσεις ή µετά από ορισµό των αγώνων από την Ε.Π.Σ.Π. ή την Ε.Π.Ο. ή άλλη αθλητική αρχή
και πάντοτε υπό τον όρο της ασφαλούς λειτουργίας των αθλητικών χώρων και της διασφάλισης των συµφερόντων της περιουσίας του ∆ήµου.

Από το Γραφείο Τύπου ∆ήµου Μοσχάτου-Ταύρου

Πηγή: www.moschato-guide.gr

Και η Αμφίπολη στο… ΤΑΙΠΕΔ;

Οι Έλληνες αρχαιολόγοι ευελπιστούν πως στην Αμφίπολη των Σερρών είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε μια νέα Βεργίνα. Η Αμφίπολη ήταν μια σημαντική πόλη του αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου του Αλεξάνδρου και η Περσίδα σύζυγός του Αλεξάνδρου, Ρωξάνη καθώς και ο γιος του Αλέξανδρος, είχαν εξοριστεί στην Αμφίπολη όπου και δολοφονήθηκαν κατόπιν εντολής του διαδόχου του, Βασιλιά Κάσσανδρου, περίπου το 310 π.Χ.

Το θέμα έχει ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις και στα διεθνή ΜΜΕ καθώς ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς όχι μόνον έσπευσε να επισκεφθεί την περιοχή αλλά και να μιλήσει «για τη γη της Μακεδονίας, που στα σπλάχνα της υπάρχουν μοναδικοί θησαυροί που συνθέτουν, υφαίνουν, όλοι μαζί, αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της ελληνικής μας Ιστορίας». 

Αναμφίβολα η ανακάλυψη είναι σημαντική. Το πόσο σημαντική θα το γνωρίζουμε σε μερικές ημέρες. Έρχεται μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα βιώνει συνθήκες βαθιάς κρίσης σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που αντανακλάται και στους όρους που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές μας. 

...κοντά ποδάρια

Ως... ιστορικός έπιασε χθες τα μικρόφωνα ο Άδ. Γεωργιάδης στο πλαίσιο της εμφανούς προσπάθειας της κυβέρνησης να υπερβεί τον ΕΝΦΙΑ διά... του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Καθώς, όμως, το θέμα του φόρου δεν ξεπερνιέται τόσο εύκολα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναγκάστηκε να αναφερθεί
και σε αυτόν. Οπότε, επικαλούμενος φίλους του από την Αυστραλία, υποστήριξε ότι για ένα σπίτι αντίστοιχο του δικού του, στην Αυστραλία πληρώνουν περίπου 8.000 ευρώ, ενώ στον ίδιο έφτασε λογαριασμός γύρω στα 1.500 ευρώ.

Δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τα όσα έλεγε στο "Βήμα FM" όταν ακροατής από την Αυστραλία -να 'ναι καλά το Διαδίκτυο- έστειλε μήνυμα απαντώντας του ότι στην Αυστραλία δεν πληρώνουν φόρο για την πρώτη κατοικία...

Πηγή: www.avgi.gr

"Γαλάζια" κάθοδος για τις εκλογές της ΚΕΔΕ

γράφει η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Την υπογραφή του στη διακήρυξη των “γαλάζιων” δημάρχων έβαλε μόλις χθες ο Λαζ. Κυρίζογλου, δημάρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, για τον οποίο φημολογείτο η έντονη αντίδρασή του στις αποφάσεις του Μαξίμου να δώσει το χρίσμα στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη εν όψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ. Πάντως, οι 115 “γαλάζιες” υπογραφές στη διακήρυξη του Κινήματος της Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση επιχειρούν να δώσουν το “σήμα” στο στρατόπεδο των 8 “ακομμάτιστων” της Κεντροαριστεράς, αφού ήδη μετρούν τις πρώτες απώλειες με την προσχώρηση στο “γαλάζιο” στρατόπεδο του δημάρχου Νάουσας Ν. Κουτσογιάννη, που προεκλογικά είχε λάβει και τη δημόσια στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Πατούλης, που προαλείφεται για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα νίκης και να στρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πιο νεοφιλελεύθερα μονοπάτια. Στη διακήρυξή του οι 115 γαλάζιοι υποστηρίζουν τη διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των ΟΤΑ μέσα από την εφαρμογή πολιτικών φορολογικής αποκέντρωσης (σ.σ.: απευθείας φορολόγηση των πολιτών από τους δήμους) και αναθέσεις σε ιδιώτες για τη “βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών”. Διευκρινίζουν ότι αντιλαμβάνονται την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από συμπράξεις και τον ιδιωτικό τομέα. Ενώ αναφορικά με τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, οι 115 “γαλάζιοι” ζητούν οι δήμοι “να έχουν ισότιμο με τις Περιφέρειες ρόλο σε όλα τα στάδια των αποφάσεων που αφορούν την ένταξη και χρηματοδότηση έργων”.

Πηγή: www.avgi.gr

Η αρχαιολογική έρευνα χρειάζεται διαρκή σεβασμό

γράφει ο Λάμπρος Τσουκνίδας

Στασίδι από νωρίς, σε κανάλια και ραδιόφωνα, έπιασαν χθες αρμόδια και αναρμόδια κυβερνητικά στελέχη -τον Άδωνι Γεωργιάδη τον έβγαζαν να δώσει ιστορικού χαρακτήρα διευκρινίσεις!-
προκειμένου να αναλύσουν τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που θα σημάνουν όσα θα φέρει στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αρχαία Αμφίπολη. Παραβλέποντας όλοι την πρωθυπουργική σύσταση να κάνουμε υπομονή -σύσταση που είχε ακυρωθεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά με την αστραπιαία επίσκεψή του και τις δηλώσεις του-, αρμόδιοι και αναρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες φρόντιζαν να τροφοδοτήσουν τη φαντασία, να υπαινιχθούν το καλύτερο όσον αφορά τη σημασία των ευρημάτων. "Αρκετά δεν ασχοληθήκαμε με τον ΕΝΦΙΑ; Ας χαμογελάσουμε λίγο" ήταν το μήνυμα που φρόντιζαν να εκλαϊκεύσουν και αρεκτοί από τους συνομιλητές τους...
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αυτή η βιαστικά ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια, ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας εμφανιζόταν ενοχλημένος από τη χθεσινή "Αυγή" που, διαβλέποντας τι συνέβαινε, χαρακτήρισε "ανυπόμονη" και "επικοινωνιακή" την επίσκεψη Σαμαρά. Κάνοντας μάλιστα το συνηθισμένο άλμα που οδηγεί στην ταύτιση της εφημερίδας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε να χρεώσει στην Κουμουνδούρου την ανάλυσή μας ώστε να επαναλάβει το "ποίημα": "Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μήπως γίνει κανένα σημαντικό γεγονός στη χώρα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος μόνο με την αποτυχία και τη δυσπραγία. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επειδή δεν πάνε καλά τα πράγματα. Απ' όταν τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται, ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει γιατί έτσι θα εξαφανιστεί", ισχυρίστηκε. "Δεν θα ασχολούμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικά γεγονότα", συμπλήρωσε στο Mega, ακυρώνοντας μόνος του τις δηλώσεις του βάσει των οποίων επιστημονικές απαντήσεις θα έχουμε σε 2-3 βδομάδες. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί: "Όλοι θα τα μάθουμε την ίδια στιγμή", είπε την ώρα που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του (θέλουν να) δείχνουν ότι γνωρίζουν από πριν, χωρίς καν να σέβονται τον κόπο των αρχαιολόγων. Και κατέληξε με την κορώνα: "Όσοι είμαστε καλοί άνθρωποι θα χαρούμε και όσοι είμαστε μικρόψυχοι θα ζοριστούμε"...

Αυτές τις μέρες του τραγικού δυστυχήματος στη Μύκονο... (Video)


Αν δεν ήταν σε διακοπές ο Τράγκας θα έψαχνε τη Μέρκελ και την τρόικα για να τους αποδώσει τις δέουσες ευθύνες προκειμένου να μειώσει τις ευθύνες των ντόπιων "κουΐσλινγκς"-δοσίλογων και νενέκων.

Αν ρωτήσει κανείς την τρόικα για τις χιλιάδες αυτοκτονίες ή τα ατυχήματα που συμβαίνουν ανά την Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού ή ελεγκτικών μηχανισμών, θα τον παραπέμψει στην ελληνική κυβέρνηση.

Όταν ερωτάται η ελληνική κυβέρνηση και τα υπουργεία, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και αναζητούν ευθύνες στους υφιστάμενους θεσμούς και τις υφιστάμενες υπηρεσίες. «Πιθανόν να υπάρχουν ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα διερευνηθούν» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Α.Ντινόπουλος, ενώ έσπευσε να τονίσει τις ύψιστες υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει η χώρα χαρακτηρίζοντας το γεγονός
«μεμονωμένο περιστατικό»

Χουάν Ραμόν Ρότσα: Πρέπει να γίνουμε Αργεντινή! Να αντισταθούμε!

του Πάνου Κατηφόρη

"Η ζωή είναι δικαίωμά σου. Σήκω, πάλεψε και αγωνίσου γι' αυτήν. Αγωνίσου για τα δικαίωματά σου. Αγωνίσου για τη ζωή". Οι παραπάνω φράσεις δεν αποτελούν την έμπνευση του σπρέι σε κάποιον
τοίχο της πόλης, αλλά στίχους σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Μπομπ Μάρλεϊ. Και σε κάθε περίπτωση, πεποίθηση και προτροπή από ανθρώπους που έμαθαν να αγωνίζονται, να κερδίζουν, να χάνουν ακόμα, αλλά δεν έμαθαν να συμβιβάζονται με την υπαναχώρηση. Ένας από αυτούς είναι και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο άνθρωπος που μπορεί να απέχει από τον Μπομπ, αλλά στο είδος του υπήρξε και ο ίδιος ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Σολίστ αλλά και μαέστρος, δίνοντας εντολές με τις δερμάτινες σφιχτοδεμένες "μπαγκέτες" του, στη στρογγυλή θεά να χορέψει στον ρυθμό που πρόσταζε, εντός των γραμμών των γηπέδων που αγωνίστηκε.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής που σύνδεσε το όνομά του με τον Παναθηναϊκό, μιλάει στην "Αυγή" για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την κοινωνική κατάσταση της χώρας, σε συσχετισμό και με τα όσα βιώνει η γενέτειρά του, η Αργεντινή.

"Όταν δέχεσαι πόλεμο και κάποιος προσπαθεί να σε υποδουλώσει, η λύση δεν είναι να σκύβεις το κεφάλι και να μη μιλάς".


  

«Μην κολυμπάς, αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό» Ισχύει τελικά;

Σίγουρα θα το έχουν πει και σ' εσάς οι γονείς κάποια στιγμή, όταν ήσασταν παιδί. Φυσικά, ήθελαν να σας προστατέψουν και όχι απλά να σας κάνουν μία ακόμη παρατήρηση.

Κατά πόσο, όμως, αυτή η συμβουλή έχει τελικά επιστημονική βάση;

Είναι αλήθεια ότι για τη διαδικασία της πέψης απαιτείται περισσότερο αίμα προς το στομάχι και μακριά από τους μύες, μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό πνιγμού εξαιτίας του φαγητού.

Σύμφωνα με την παθολόγο Μελίσα Κόνραντ Στέπλερ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η παραίνεση αυτή βασίζεται στις αυξημένες πιθανότητες που υπάρχουν να πάθουμε σοβαρή μυϊκή κράμπα μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να βγούμε από τη θάλασσα.

Η διατροφική αξία του αχινού

γράφει η Εύα Κουρούπη

Ένας διατροφικός θησαυρός, όχι τόσο γνωστός για τη πλούσια θρεπτική του αξία, κρύβεται στις Ελληνικές θάλασσες (κι όχι μόνο). Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους μας αχινό, ένα μικρό θαλάσσιο ζώο, με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που εξωτερικά
φέρει αγκάθια και εσωτερικά κρύβει μία πολύτιμη θρεπτικά τροφή, με τη μορφή πορτοκαλοκόκκινων αυγών.

Γιατί να φάτε αχινούς;

Τα αυγά του αχινού είναι το βρώσιμο μέρος του ζώου τα οποία αποτελούν και σπουδαία πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αποδίδοντας περίπου 170 θερμίδες /100γρ. Αν θέλετε λοιπόν να αντικαταστήσετε την πρωτεΐνη που λαμβάνετε από το κρέας, τα αυγά ή τα ψάρια…θα μπορούσατε να τολμήσετε να δοκιμάσετε τα αυγά του αχινού, σαν μία πολύ καλή εναλλακτική και ιδιαίτερα γευστική επιλογή. Εκτός από τη σημαντική περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνη, οι αχινοί αποτελούν και πολύ καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, η επαρκής πρόσληψη και κατανάλωση των οποίων έχει φανεί να έχει σημαντική καρδιοπροστατευτική δράση.

EΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΥΧΙΑ

Τα νύχια σου έχουν την τάση να σπάνε εύκολα, είναι θαμπά και ξεφλουδίζουν; Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή με ελαιόλαδο και λεμόνι που θα δυναμώσει τα νύχια σου ενώ ταυτόχρονα θα τους χαρίσει απίστευτη λάμψη.

Υλικά που θα χρειαστείς: ελαιόλαδο και λεμόνι.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύεις ίση ποσότητα από τα δύο υλικά. Έπειτα βούτηξε τα χέρια σου μέσα στο μπολ και άφησε τα περίπου για 15 λεπτά. Ξέβγαλε τα με χλιαρό νερό, και επανέλαβε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τόσο απλά ενυδατώνεις τα άκρα σου, ενώ χαρίζεις στα νύχια σου την χαμένη τους λάμψη.

Πηγή: www.rizopoulospost.com

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΩΝΑ

Σημαντική παράμετρος στην αντιμετώπιση του καύσωνα αποτελεί και η διατροφή. Γι΄ αυτό δείτε τι πρέπει να κάνετε, για να προφυλαχτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες και να αναπληρώσετε τα πολλά υγρά που χάνονται με τον ιδρώτα:
• Πίνετε άφθονο νερό και χυμούς, κρύο τσάι, γάλα.
• Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά, ιδίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά την παραμονή σας κάτω από τον ήλιο.
• Αποφύγετε τις βαριές σάλτσες και τα τηγανητά.
• Δώστε προτεραιότητα στα λαχανικά και στα φρούτα.
• Προτιμήστε τα ψάρια και ειδικά αυτά με λίγα λιπαρά (γαλέος, τσιπούρα, φαγκρί, συναγρίδα) και το κρέας με χαμηλά λιπαρά (κοτόπουλο, γαλοπούλα) από το κόκκινο κρέας.
• Αποφεύγετε τα γλυκά, τα αναψυκτικά και γενικά τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Τρώτε σχετικά αλατισμένα φαγητά, καθώς με τον ιδρώτα αφενός χάνονται σημαντικά ποσά νατρίου από τον οργανισμό τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν, αφετέρου το αλάτι βοηθάει στην εξοικονόμηση υγρών από τον οργανισμό.
• Αποφύγετε τα πολύ καυτά ή ζεστά φαγητά.
• Προτιμήστε δροσιστικά επιδόρπια όπως γιαούρτι, ζελέ ή παγωτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος.
• Αποφύγετε οποιαδήποτε είδους κίνηση μετά τα κύρια γεύματα της ημέρας (π.χ περπάτημα, δουλείες στο σπίτι, μπάνιο).
• Αποφύγετε να διατηρείτε εκτός ψυγείου τρόφιμα ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι το γάλα, το τυρί κ.α..
• Να μην εκτίθεστε στον ήλιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
• Να αποφεύγετε την εξαντλητική σωματική εργασία και άσκηση.
• Να ακολουθείτε μικρά και συχνά γεύματα.
• Να μην κυκλοφορείτε χωρίς γυαλιά ηλίου, καπέλο και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
• Να προσέχετε τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα παιδιά και να παραμένουν σε δροσερούς χώρους.

Πηγή: www.rizopoulospost.com

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΞ

Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το σεξ δεν αποτελεί μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ευεργετικό για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία. Μια υγιής σεξουαλική ζωή θα βελτιώσει κάθε τομέα της ζωής σου. Αν όμως δεν κάνεις σεξ, υπάρχει κίνδυνος για:

1. Περισσότερες ιώσεις:

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

2. Xειρότερο ύπνο:

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα, με την επίτευξη του οργασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.

3. Έντονο στρες:

Η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.

Πηγή: www.rizopoulospost.com

Οι τροφές που δημιουργούν υπερκινητικότητα

Η παιδική υπερκινητικότητα αποτελεί ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους γονείς μικρών παιδιών και μαθητών του δημοτικού σχολείου

Οι πρώτες αναφορές για την παιδική υπερκινητικότητα είναι γνωστές από το 1880. Οι επιστήμονες σήμερα, πιστεύουν ότι η υπερκινητικότητα οφείλεται πιθανότατα σε έναν συνδυασμό συγκεκριμένων γενετικών, περιβαλλοντικών, νευρολογικών και βιοχημικών παραγόντων.

Η σχέση δίαιτας και υπερκινητικότητας ξεκινά στη δεκαετία του 1970, ο Dr. B.F. Feingold, ένας γιατρός στο San Francisco των Η.Π.Α, υποστήριξε πως η παιδική υπερκινητικότητα είχε τα αίτιά της στα συντηρητικά, στα τεχνητά χρώματα και στα τεχνητά αρώματα των τροφών που χρησιμοποιούνται από την βιομηχανία.

Πιο υγιή ψυχικά τα παιδιά μεγαλύτερων μανάδων

Έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη


Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ακούν συχνά ότι με το να καθυστερούν τη μητρότητα θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις πιθανότητές τους να γίνουν μανάδες, αλλά και την υγεία τη δική τους και του παιδιού τους.

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη, σε σχέση με εκείνα που ήρθαν στον κόσμο από γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου βρήκαν, ότι τα παιδιά των μεγαλύτερης ηλικίας μανάδων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά λάθος από μόνα τους και σχεδόν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Η γλωσσική ανάπτυξη στην ηλικία των 3 και 4 ετών είναι επίσης καλύτερη για τα παιδιά αυτά, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.