Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η ταινία «Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 8.30 μμ

H τσέχικη δραματική ταινία του Γιαν Χρεμπέκ «Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια» θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Γιαν Χρεμπέκ
Πρωταγωνιστές: Μάρτιν Χούμπα, Λένκα Βλασάκοβα, Μίλαν Μικούλτσικ, Ντανιέλα
Κολάροβα

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αριστερή πολιτική είναι η ασφαλισμένη εργασία και οι Σ.Σ.E.

του Δημήτρη Τρίμη

Προφανώς η κυβερνητική πρόταση για την στήριξη των σημερινών συντάξεων και την εξασφάλιση με δικαιότερο τρόπο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (γιατροί, φάρμακα, νοσοκομεία, επιδόματα ανεργίας και συντάξεις) και των επόμενων γενιών, δεν είναι η πιο απλόχερη.

Αλλά τι μπορούσαμε να περιμένουμε να γίνει με ένα χρεοκοπημένο, κατακερματισμένο και άδικο (δηλαδή με διαφορετικές προϋποθέσεις εισφορών και παροχών) σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σε συνθήκες ύφεσης (-25% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια), ανεργίας στο 25%, αδήλωτης εργασίας (30%) και μισθούς, όσων έχουν δουλειά, μειωμένους κατά 35 έως 40%;

«Κανονικότητα»…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Κανονικότητα λοιπόν από σήμερα…

Η επικαιρότητα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, διαλαλούν τα δημοσιογραφικά κλισέ, προλογίζοντας την έναρξη της νέας πολιτικής… σεζόν!

Κανονικότητα δηλαδή λογίζεται ο Λεβέντης «ρυθμιστής» με το ζόρι από τα κανάλια , η Φώφη αναπληρωματική στον πάγκο της Ν.Δ., το Σαμαρέϊκο να στηρίζει έναν Μητσοτάκη, ο Κυριάκος να καταγγέλλει την οικογενειοκρατία και τις εξαρτήσεις των πολιτικών από οικονομικά συμφέροντα, ο Στ. Θεοδωράκης να διδάσκει ήθος δια αλληλογραφίας και η κουτσή Μαρία της αντιπολίτευσης, πασών των αποχρώσεων, να καμώνεται την κοινωνικά ευαίσθητη, διαμαρτυρόμενη για το ασφαλιστικό…

Ούτε RIP «ούτε καλό παράδεισο»

του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που πέθανε χθες, είχε υπάρξει διάφορα πράγματα στη ζωή του.

Βασανιστής επί χούντας, διακεκριμένος κυρίως κατά τις ημέρες του Πολυτεχνείου, όταν εμφανίστηκε στην ΕΑΤ/ ΕΣΑ ντυμένος παπάς και έβγαζε τα νύχια των συλληφθέντων.

Μπράβος επί δημοκρατίας, ανέβηκε με σταθερά βήματα την ιεραρχία της νύχτας αναλαμβάνοντας δουλειές εξεζητημένης βαρβαρότητας, που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας άνθρωποι με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Ως ανταμοιβή απέκτησε βαριά - βαριά τις δικές του δουλειές: αρχικά ως μπροστινός για το ξέπλυμα χρημάτων αξιοσέβαστων επιχειρηματιών, με τον καιρό δικές του -η σχεδόν δικές του- σχετιζόμενες με το λαθρεμπόριο ή το γενικότερο ξέπλυμα. Έφτασε να γίνει και παράγοντας (όχι ισχυρός, αλλά παράγοντας) στον πιο αγνό και καθαρό χώρο στην Ελλάδα, αυτόν του επαγγελματικού αθλητισμού.