Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Για την θεατρική παράσταση στο 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η θεατρική παράσταση την Κυριακή 23 Μαρτίου στην αίθουσα του 3ου λυκείου Π. Φαλήρου, την οποία παρακολούθησαν πάνω από εκατό άτομα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, και άλλοι πολίτες της περιοχής.

Η διαδραστική αυτή παράσταση, έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση σε όλους μας, γιατί ξεφεύγει πολύ από όσα έχουμε μάθει να θεωρούμε “θέατρο”. Η τεχνική του, που βάζει τον θεατή να παίξει ενεργό ρόλο στην πλοκή και την εξέλιξη, ουσιαστικά αλλάζοντας και την τελική έκβαση του έργου, ήταν κάτι που είχε εξαιρετικό  ενδιαφέρον για όλους, θεατές και ηθοποιούς, που έρχονται σε δημιουργική σχέση μεταξύ τους, και μετατρέπονται σε θεα-ποιούς (spect-actors), κατά τον νεολογισμό που εισήγαγε ο εμπνευστής του θεάτρου αυτού, ο βραζιλιάνος Augusto Boal.

Ελληνικό : γιορτή αυτάρκειας στις 12-13 Απριλίου


Η πρώτη απάντηση για το ΚΥΤ με μαζική συγκέντρωση των κατοίκων

Την Κυριακή το πρωί (30/3) έγινε η προγραμματισμένη συγκέντρωση κατοίκων μπροστά στην πύλη του ΚΥΤ της ΔΕΗ, την οποία είχε καλέσει η "Συσπείρωση Πολιτών Ενάντια στο ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης". 


Ήταν η πρώτη απάντηση στην κατάθεση από τη ΔΕΗ νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΚΥΤ των 400/150 KW, το οποίο επιμένει – παρά τις επανειλημμένες απαγορευτικές αποφάσεις των δικαστηρίων σε ανώτατο επίπεδο - να κατασκευάσει στην περιοχή μας.
Σ’ αυτή την πρώτη δημόσια συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του παράνομου ΚΥΤ, συμμετείχαν πολίτες από τις γύρω περιοχές, οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων.
Κοινή συνισταμένη όλων των ομιλιών, μεταξύ των οποίων του εκπροσώπου της Συσπείρωσης Πολιτών Ενάντια στο ΚΥΤ, των δύο Δημάρχων, αλλά και όλων όσων μίλησαν, ήταν η απόφαση για την οριστική απομάκρυνση του περιβαλλοντοκτόνου και ανθρωποκτόνου ΚΥΤ.
Αποκαλύφθηκε η σύνδεση του προβλήματος με το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και οι ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την εξέλιξη.Τέλος, διατρανώθηκε η απόφαση για νέους αγώνες με αρχή τη μαζική παρέμβαση στη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.