Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Για την θεατρική παράσταση στο 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η θεατρική παράσταση την Κυριακή 23 Μαρτίου στην αίθουσα του 3ου λυκείου Π. Φαλήρου, την οποία παρακολούθησαν πάνω από εκατό άτομα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, και άλλοι πολίτες της περιοχής.

Η διαδραστική αυτή παράσταση, έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση σε όλους μας, γιατί ξεφεύγει πολύ από όσα έχουμε μάθει να θεωρούμε “θέατρο”. Η τεχνική του, που βάζει τον θεατή να παίξει ενεργό ρόλο στην πλοκή και την εξέλιξη, ουσιαστικά αλλάζοντας και την τελική έκβαση του έργου, ήταν κάτι που είχε εξαιρετικό  ενδιαφέρον για όλους, θεατές και ηθοποιούς, που έρχονται σε δημιουργική σχέση μεταξύ τους, και μετατρέπονται σε θεα-ποιούς (spect-actors), κατά τον νεολογισμό που εισήγαγε ο εμπνευστής του θεάτρου αυτού, ο βραζιλιάνος Augusto Boal.


Οι “Ανήσυχοι Γονείς” Π. Φαλήρου- Ν. Σμύρνης, ευχαριστούν πολύ όσους παρέστησαν, τον Σύλλογο Διδασκόντων 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου - και ιδιαιτέρως την διευθύντρια κ. Ελένη Δαμιανοπούλου - που τους φιλοξένησαν, και βέβαια την ομάδα  “Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ)” που γυρνάει όλη την Ελλάδα, δίνοντας παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους, από όπου μπορείτε να έρθετε και σε επαφή μαζί τους.

Την παράσταση παρακολούθηκε και ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, Κώστας Μερκουράκης που δήλωσε τα εξής :

“Σήμερα βρεθήκαμε μαζί με δεκάδες γονείς, μαθητές και καθηγητές στη συμμετοχική θεατρική παράσταση του Θεάτρου του Καταπιεσμένου. Η πρωτοβουλία των Ανήσυχων Γονιών και του συλλόγου διδασκόντων του 3ου λυκείου Παλαιού Φαλήρου, είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού λίγα μέτρα από την αίθουσα της παράστασης ένα χρόνο πριν μαθητής του Λυκείου δεχόταν δολοφονική επίθεση. Σήμερα, στο ίδιο μέρος που ο φασισμός προσπάθησε να σηκώσει κεφάλι, ξαναγεννήθηκε η ελπίδα. Αξιέπαινοι οι μη επαγγελματίες ηθοποιοί του δρώμενου, όσο και οι φορείς που δεν μένουν παρατηρητές στην  εξαθλίωση και τον κοινωνικό αυτοματισμό που τροφοδοτούν το φασισμό”.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παράσταση :

 






 




 

 





 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου