Ακούραστο ταξιδευτή, πάντα με το καράβι των οικουμενικών αξιών της Αριστεράς, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σαλπάρει για νέους αγώνες, χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο η Η Ρένα Δούρου στην παρουσίαση για το νέο της βιβλίο «Μία κουβέντα με τον Γλέζο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Polis, όπου το παρών έδωσαν ο Μανώλης Γλέζος, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (η παρέμβαση του Α. Τσίπρα εδώ).

Μιλώντας για τον Μ. Γλέζο, η Ρ. Δούρου επισήμανε ότι για μια ακόμη φορά, είναι έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι του για τις Βρυξέλλες. Για να δώσει τον αγώνα για το νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και ηθικά επιβεβλημένο, αίτημα των γερμανικών επανορθώσεων απέναντι στην Ελλάδα.

"Σήμερα θέλω τη σκέψη μου καθαρή όπως καθάριος είναι πάντα και ο λόγος του Μανόλη. Είτε αγορεύει στη Βουλή είτε στις πλατείες. Είτε βρίσκεται στην Αθήνα είτε στ'Απεράθου. Είτε μιλάει στους συγχωριανούς του είτε σε ξένους δημοσιογράφους. Είτε απευθύνεται σε συνομήλικούς του αντιστασιακούς είτε σε νέα παιδιά, παρουσιάζοντάς τους με ζωντανό τρόπο την αντίσταση κατά του φασισμού" πρόσθεσε η συγγραφέας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας: