Τρίτη 2 Μαΐου 2017

"Το Πολιτιστικό Αντίδοτο στη Χρεοκοπία": Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λαοκράτη Βάσση, τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7.30μμ



Ομάδα Διοίκησης Έργου κατά της πορνείας συγκροτεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων «προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση 21μελούς Ομάδας Διοίκησης Έργου για την χάραξη εθνικής στρατηγικής, την επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύουν τις γυναίκες και τα κορίτσια από τη βία και την εκμετάλλευση της πορνείας».

Η ΓΓΙΦ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να δίνει καθημερινές μάχες κατά της πορνείας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και κοριτσιών, θεωρώντας ότι αυτές αποτελούν μορφές βίας και συνιστούν εμπόδιο στην ουσιαστική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Η δημοσιότητα έφερε τη νομιμότητα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Βάρης

του Γιώργου Λαουτάρη

Ένας κύκλος μη χρηστής διοίκησης έκλεισε με αίσιο τρόπο, από τη στιγμή που ανέλαβε νέος επιχειρηματίας το αναψυκτήριο στο Δημοτικό Στάδιο
της Βάρης «Κ. Μπαγλατζής».

Το αναψυκτήριο που παρέμενε για χρόνια κλειστό το ανέλαβε προ ενός έτους περίπου η σύζυγος ενός συνεργάτη και υποψηφίου του Δημάρχου, ο οποίος την ίδια περίοδο ήταν και μέλος στο ΔΣ του ΟΑΠΠΑ.

Νέα Σμύρνη: Η ταινία "Η Αξέχαστη Πόλη" στον Γαλαξία, την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Ν. Ηλιόπουλος για πρόστιμο στην Πειραιώς: Στόχος μας η πάταξη της «μαύρης εργασίας» και η προστασία των εργαζομένων

Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας το πρόστιμο (1,6 εκατομμυρίων ευρώ) που επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς για την κατ' επανάληψη εργοδοτική αυθαιρεσία, μεταξύ άλλων υπογράμμισε στην εκπομπή «Οικονομία στο Κόκκινο» και στον Στάθη Σχινά:

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο το μέγεθος του προστίμου, αλλά και η κατάρριψη της αντίληψης ότι παραβάτες είναι συνήθως οι μικροεπιχειρηματίες, και ότι τα "μεγάλα μαγαζιά" δεν τα ακουμπάει ο νόμος».

Μοσχάτο: Η ταινία «Μαύρη Αφροδίτη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8.30μμ

Η πρώτη ταινία που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας για το μήνα Μάιο θα είναι η ταινία «Μαύρη Αφροδίτη - Venus Noire» του Αμπντελατίφ Κεσίς (2010, Έγχρωμο, 159').
 
Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8.30μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Προσοχή στη νέα ώρα προβολών: 8.30μμ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε
στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Μετά την εξέταση & τη διάγνωση από τον "ειδικό ψυχίατρο", περιμένουμε το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας... *


Να ελπίζουμε σε απάντηση ή θα πάει κι αυτή στα αζήτητα,
όπως πήγε το αφύλακτο όχημα του Δήμου που καταστράφηκε ολοσχερώς (δείτε εδώ);

Περίοδος Γιάννου Παπαντωνίου: Δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα Leopard

της Άννας Κανδύλη

Σχεδόν 14 χρόνια από την πρώτη πράξη της διερεύνησης της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard, ύψους 1,7 δισ. ευρώ, η Δικαιοσύνη κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία κατά παντός υπευθύνου.

Όπως αποκαλύπτει η Realnews, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, λίγο πριν γίνει η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας μεταξύ της Ελένης Ράικου, που παραιτήθηκε, και της Ελένης Τουλουπάκη, που ανέλαβε μετά την ομόφωνη επιλογή της από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, έκλεισε τη δικογραφία, της οποίας η εκ νέου διερεύνηση είχε ξεκινήσει το 2012.

Η ταινία «Ο Πόλεμος των Ρόουζ» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 9.00μμ

H αμερικάνικη κωμωδία του Danny DeVito «Ο Πόλεμος των Ρόουζ - The War of the Roses» (1989, 116'), θα προβληθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 9.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στη νέα ώρα των προβολών: 9.00μμ.

Σκηνοθεσία: Danny DeVito
με τους: Michael Douglas, Kathleen Turner,
Danny DeVito, Marianne Sagebrecht

Βενεζουέλα: Ο Ν. Μαδούρο πρότεινε νέα συνέλευση, σε ομιλία του σε συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την ψηφοφορία για μιά νέα λαϊκή συνέλευση που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το σύνταγμα, οι αντίπαλοί του ωστόσο είπαν ότι ήταν μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων.

"Δεν θέλω έναν εμφύλιο", είπε ο Μαδούρο σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο κέντρο του Καράκας, ενώ αλλού στην πόλη οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευαν δακρυγόνα σε νεαρούς που έρριχναν πέτρες και μολότωφ μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

«Λευκός καπνός» έπειτα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων - Κλείδωσαν τα θετικά μέτρα

«Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, υπάρχει λευκός καπνός» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα στις 6 το πρωί και μετά τον τελευταίο
γύρο, διάρκειας 12 ωρών, διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Πρόκειται για μια «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία», η οποία ανοίγει τον δρόμο για τις συζητήσεις για το χρέος και τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).