Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Μοσχάτο: Η ταινία "Metropolis" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7.00μμ

Η ταινία "Metropolis" του Φριτς Λανγκ, στα πλαίσια του αφιερώματος "Όψεις του φανταστικού στον κινηματογράφο", θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 7.00μμ.

Η προβολή θα γίνει στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όσοι μπορούν και επιθυμούν, ενισχύουν το "καλάθι της αλληλεγγύης" με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Σκηνοθεσία: Fritz Lang 
Σενάριο: 
Thea von Harbou
Fritz Lang
Παίζουν:
Alfred Abel, Gustav Fröhlich, Rudolf Klein-Rogge, Fritz Rasp

Λίγα λόγια για την ταινία:

Την ταινία "Ο Δράκος" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Με τη διάσημη ταινία "Ο Δράκος" των Νίκου Κούνδουρου και Ιάκωβου Καμπανέλλη επανέρχεται στο κανονικό πρόγραμμα η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 9.30μμ.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα στο Σινέ Σοφία, Ευσταθιάδη 2 -
Αργυρούπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Ιάκωβος Καμπανέλλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Κούνδουρος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντίνος Ηλιόπουλος - Μαργαρίτα Παπαγεωργίου - Γιάννης Αργύρης - Θανάσης Βέγγος - Θόδωρος Ανδριακόπουλος - Μαρίκα Λεκάκη - Φρίξος Νάσου -Κώστας Σταυρινουδάκης - Μανώλης Βλαχάκης - Κώστας Σπαγγόπουλος - Νανά Βιοπούλου - Ζαννίνο - Αλέκος Τζανετάκος - Νίκος Τσαχιρίδης - Κάσση Τζανέτ - Ανέστης Βλάχος - Ανδρέας Ντούζος.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ηλιούπολη: Ο Νίκος Ξυδάκης στο "Ρυθμός stage", τα Σάββατα 16, 23 & 30 Ιανουαρίου


Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στις 7.00μμ: Νέα συγκέντρωση για το άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης

Με απόφαση του ΔΣ του ΟΝΑΔΕΑ (δηλαδή του δημάρχου) οι ετεροδημότες θα πληρώνουν 5 ευρώ το μήνα για να μπουν και να αθληθούν στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης ενώ τόσα χρόνια ήταν ελεύθερη η είσοδος, ενώ όλοι οι αθλούμενοι θα φακελώνονται κανονικά με την υποχρεωτική έκδοση κάρτας εισόδου.

Ο κόσμος της γειτονιάς δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια για αυτό δημιούργησε τη Συνέλευση για το Άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης.

Από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της εισόδου με κάρτα στο στάδιο. Η Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου καλεί σε συγκέντρωση στις 7.00μμ ώστε να σπάσουν στην πράξη οι περιορισμοί στην είσοδο του γηπέδου.

Το event στο facebook

Διαβάστε:

Κυνικές ευαισθησίες εκλεκτών λειτουργών της Δικαιοσύνης


Η υπόθεση με τις λίστες είναι παλιά. Και αμαρτωλή. Πρωτίστως ως ουσία.


Τι περιέχουν οι λίστες που μπήκαν στη ζωή τη δική μας και των άλλων Ευρωπαίων συνοδευόμενες από τα ονόματα είτε αυτών που τις έδωσαν (Λαγκάρντ,
Μπόργιανς) είτε αυτών που τις πούλησαν (Φαλτσιανί) είτε των χωρών όπου καταρτίστηκαν (Λιχτενστάιν);

Περιέχουν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, ένα μέρος των οποίων γέμισε με "μαύρο" χρήμα. Είτε με την έννοια της παράκαμψης της εφορίας είτε με την έννοια του προϊόντος παράνομων πράξεων. Κρύβουν δηλαδή εγκλήματα, είτε του κοινού ποινικού δικαίου είτε εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Πρωτάθλημα μπιλιάρδου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, από την Τετάρτη 06 μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου


Βανέσα Ρέντγκρεϊβ: το πιο σημαντικό μάθημα ανθρωπιάς (video) @ Διεκδίκηση της υποψηφιότητας για Νόμπελ των νησιωτών μας

Χέρι - χέρι με προσφυγόπουλα η διεθνούς φήμης Βρετανή ηθοποιός, πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF και γνωστή πολιτική ακτιβίστρια για το Παλαιστινιακό και τα ανθρώπινα δικαιώματα Βανέσα Ρεντγκρέιβ περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελληνικού και της ανοιχτής δομής του Ελαιώνα χθες το μεσημέρι.

Μαζί της ο Μάρτιν Σέρμαν, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, η Μιμή Ντενίση καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

"Οι Έλληνες δείχνουν στον κόσμο πώς είναι να είσαι άνθρωπος. Δείχνουν στον κόσμο πώς είναι να προσπαθείς να βοηθήσεις συνανθρώπους σου. Ευχαριστώ προσωπικά όλους όσοι βοηθούν τους πρόσφυγες από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, όμως η Ελλάδα είναι αυτή που μας δίνει το πιο σημαντικό μάθημα απ' όλα, το μάθημα της ανθρωπιάς", δήλωσε μιλώντας στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που ζητούσαν επίμονα μια δήλωση και ένα πλάνο.

Ασφαλιστικό: Πίνακες & μια συνέντευξη του Γ. Κατρούγκαλου για όλα @ Άρθρο: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις;

Παραδείγματα με βάση την πρόταση της κυβέρνησης και του ν. 3863/2010 έδωσαν χθες στη δημοσιότητα κυβερνητικές πηγές.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές:

Όσα προέβλεπε ο νόμος
3863/2010 ποτέ δεν εφαρμόστηκαν καθώς οι ίδιες οι κυβερνήσεις που τον ψήφισαν προέβησαν σε 12 διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων.

Όταν συντάχθηκε ο ν. 3863/2010 το ΑΕΠ ανερχόταν σε 227 δισ. ευρώ ενώ το 2014 σε 178 δισ. ευρώ. Επομένως η βασική σύνταξη που προέβλεπε αυτός ο νόμος σήμερα δεν θα ήταν 360 ευρώ αλλά 343 ευρώ.