Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

αντί (συνηθισμένων) ευχών...

Σκεφτόμουν έναν τρόπο για να σας ευχηθώ καλή χρονιά, ώστε να μην είναι μια στεγνή ευχή... ήθελα να αποφύγω και τα être banal περί λευτεριάς, ανατροπής, επανάστασης κλπ...

σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να μοιραστώ μαζί σας κάτι που να μας δίνει αυτά που κυρίως χρειαζόμαστε : κουράγιο και αισιοδοξία...

Θαρρώ πως και τα δυο τα βρήκα εδώ "στο ημερολόγιο μιας τρελής" που αγωνίζεται μαζί με άλλους κι αποφάσισε να μας μεταφέρει τους αγώνες και τις αγωνίες από κάποιο από τα χωριά της Β.Α. Χαλκιδικής...

Καλό βράδυ !!!

Ο σταθμός του Πειραιά όπως δεν τον έχετε ξαναδεί (βίντεο)


Μια ομάδα καλλιτεχνών θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στο γνωστό Harlem Shake χορεύοντας Μισιρλού Shake στο σταθμό του Πειραιά. 
Δείτε τι έγινε μόλις ακούστηκε το δημοφιλές τραγούδι.


ΑΔΙΕΞΟΔΟ!Τα ΜΜΕ βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν «Δημοσκόπηση- γροθιά» τα ευρήματα της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με τα οποία το 69% όσων απάντησαν δήλωσαν πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι…

τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει. «Σοκαριστικό» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ το γεγονός ότι στην ερώτηση για το ποια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας, επτά στους δέκα προκρίνουν τις λέξεις «καταστροφή» 27,5%, «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%). «Εντυπωσιακό» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ το ποσοστό (56%) που απαντά πως θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία.

by…kartesios

Των πισινών ημών κατεψυγμένων !!!Θέλει θερμαινόμενη πισίνα ο καπιταλιστής; Θα πληρώσει!

 

Απολύτως επιτυχημένο βρίσκει ο Γιάννης Στουρνάρας τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κλείνει την πόρτα στο λαθρεμπόριο καυσίμων, εξασφαλίζει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος και δεν…

επιτρέπει στους κατόχους θερμαινόμενων πισινών να ζεσταίνουν το νερό με φθηνότερο πετρέλαιο -αυτά μας είπε. Το τελευταίο ειδικά, που δεν το είχαμε ξανακούσει, αποκαλύπτει τον σχεδόν κομμουνιστικό χαρακτήρα του μέτρου. Θέλει θερμαινόμενη πισίνα ο καπιταλιστής; Θα πληρώσει!

by…Θανάσης Καρτερός

Η αλλαγή του χρόνου...

ΣΟΚ! Σε κλινική με υποθερμία από παγωμένη πισίνα γνωστός εφοπλιστής !!!


Με σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε σε κλινική γόνος πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της χώρας. Ο άτυχος άνδρας παρά λίγο να πληρώσει με τη ζωή του την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις του…

Γιάννη Στουρνάρα, επέλεξε να τηρήσει τις οικογενειακές παραδόσεις και να βουτήξει ανήμερα των Χριστουγέννων στην παγωμένη εσωτερική πισίνα στο πατρικό του.

ΣΙΜΟΣ SOS«Αυτό που χρειαζόμαστε -και πρέπει να γίνει το αργότερο την Άνοιξη του 2014- είναι μια διάσκεψη για το χρέος των ευρωπαϊκών χωρών, ανάλογη με τη διάσκεψη του Λονδίνου για το πολεμικό χρέος της Γερμανίας το 1953. Πρέπει να σβήσουμε ένα μέρος του χρέους των εταίρων μας, να παρατείνουμε την αποπληρωμή των πιστώσεων, να μειώσουμε τα επιτόκια. Αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε την ελληνική οικονομία. Και σας θυμίζω ότι κι εμείς οι Γερμανοί μετά τη διάσκεψη του 1953 ξεπληρώσαμε τα χρέη μας. Την τελευταία δόση το 2011» 
 
Για το Θεό Σίμο Κεδίκογλου, μη βιαστείς να κάνεις δήλωση για να κατακεραυνώσεις τους Συριζαίους λομπίστες της δραχμής και τον «ψεκασμένο» Αλέξη Τσίπρα, γιατί η παραπάνω δήλωση προέρχεται από τον «τελευταίο σοφό πολιτικό της Γερμανίας» τον 95χρονο  Σοσιαλδημοκράτη τέως Καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ... Σε παρακαλώ ακόμα να ενημερώσεις εγκαίρως και τον κύριο Μουρούτη μην του ξεφύγει καμιά από τις συνηθισμένες «πατατιές» του και εκτεθούμε...


Πηγή : harryklynn.blogspot.gr

Το "μαύρο" που συγκλόνισε τη χρονιά: 6 ψέματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 Εν είδει ανασκόπησης στο "μαύρο" που σημάδεψε τη χρονιά που φεύγει, αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο απολυμένου εργαζόμενου της ΕΡΤ. 
 
Τώρα που τελειώνει το 2013, είπα να κάνω ένα απολογισμό του εξαμήνου που πέρασε από το μαύρο στην ΕΡΤ, όπου εργαζόμουν.


1ο ψέμα: “H ΕΡΤ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό”
Όπως όλοι γνωρίζουν ότι το 25% του ανταποδοτικού τέλους το έπαιρνε ο ΛΑΓΗΕ. Επίσης τα τελευταία χρόνια μετά το 2010 όπου οι μισθοί στην ΕΡΤ, είχαν περικοπεί κατά 40%, δεν επιβαρυνόταν ο προϋπολογισμός του κράτους. Υπάρχει μάλιστα και σχετική απόφαση του Δ.Σ στο Διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΟΖ246ΨΧ9Υ-60Π)

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ!


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ...

Ανοίξαμε κουβέντα με το παράλογο...


 
Θα μπορούσαμε βέβαια να την πατάξουμε συλλαμβάνοντας τους λαθρεμπόρους.
   
Αλλά μετά σε ποιον θα πουλήσουμε τις ΔΕΚΟ;

Πηγή : kinisienergoipolites.blogspot.gr

Ο εκτσογλανισμός και τα «τζάκια»

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πηγή : dedousi.blogspot.

Αφού εισήχθη ο όρος εκτσογλανισμός, ας μιλήσουμε και για τα "τσογλάνια"


Του Δημήτρη Καπέλλα*

Ακούσαμε πριν λίγες ημέρες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εισάγει ένα νέο όρο στην πολιτική : Τον όρο «εκτσογλανισμό».

Αφού λοιπόν, εισάγει αυτόν τον όρο ας μιλήσουμε και για τα «τσογλάνια» της πολιτικής που εδώ και δεκαετίες απομυζούσαν το κράτος και έστηναν χορό των εκατομμυρίων, Είναι οι ίδιοι, σημερινοί «σωτήρες» του τόπου, αλλά και οι διαχρονικοί υπηρέτες του κεφαλαίου, «με το αζημίωτο» που όλως περιέργως ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρει αλλά και εντέχνως έχει καλύψει νομοθετικά.


Ενδεικτικά αναφέρω:
Πρωθυπουργοί που κάλυπταν και ενίσχυαν τη διαφθορά, χρηματιστηριακά κόλπα – σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, πρώην υπουργοί αποδέκτες δωροδοκιών από «μαύρα ταμεία»,  στελέχη και αυλικοί κομμάτων με εκατοντάδες off-shore, κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί με μίζες εκατομμυρίων για οπλικά συστήματα, βαλίτσες σε μάρκα με αποδέκτες ταμίες κομμάτων, δωράκια από την siemens για εξοπλισμούς πολιτικών γραφείων, αμαρτωλές ανταλλαγές δημοσίας γης, γραμματείς υπουργείων που διαχρονικά κυκλοφορούσαν με σακ βουαγιάζ παραφουσκωμένα με ευρώ, λίστες με καταθέσεις στο εξωτερικό εκατομμυρίων ξεχασμένες σε συρτάρια, την ίδια στιγμή που απαιτούν ακόμη και από τους μικροσυνταξιούχους μέχρι και το τελευταίο τους ευρώ, διοικητές νοσοκομείων με δωράκια χιλιάδων ευρώ, υπουργοί να ξοδεύουν χιλιάρικα για μπουζουκολούλουδα την ώρα που η κοινωνία χειμάζει… και ..και …και…

Φόροι: Τι θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες το 2014 (πίνακες)

Μικρή ανάσα φαίνεται πως θα πάρουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 23.000 ευρώ, καθώς  θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2014 (για τα εισοδήματα του 2013). Αντίθετα, αυξημένος θα είναι ο φόρος για ελεύθερους επαγγελματίες και για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Το ίδιο ισχύει και για τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 23.000 ευρώ, ενώ σε πιο δύσκολη ακόμα κατάσταση θα βρεθούν όσοι μισθωτοί έχουν εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ, καθώς θα καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο και από τους ελεύθερους επαγγελματίες με το ίδιο εισόδημα.
Ένας μισθωτός με εισόδημα 10.000 ευρώ το 2013 θα καταβάλλει ως φόρο το 1% του εισοδήματός του (100 ευρώ μετά την έκπτωση φόρου) αντί 500 ευρώ για το ίδιο εισόδημα το 2012. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας με το ίδιο εισόδημα (10.000 ευρώ) θα δώσει στην Εφορία το 26% (2.600 ευρώ) κι ένας εισοδηματίας που εισέπραξε ενοίκια, το 10% (1.000 ευρώ).
Η έκπτωση φόρου μηδενίζεται όμως για τους μισθωτούς που οι αποδοχές τους ξεπερνάνε τις 42.000 ευρώ. Πάνω από αυτά τα επίπεδα, ένας μισθωτός πληρώνει περισσότερο φόρο από έναν ελεύθερο επαγγελματία με το ίδιο εισόδημα, αλλά και από εισοδηματία που δεν εργάζεται αλλά εισπράττει ενοίκια. Για παράδειγμα, μισθωτός με 60.000 ετήσιες αποδοχές θα πληρώσει ως φόρο το 31% του εισοδήματός του, έναντι 27% ενός ελεύθερου επαγγελματία και 28,4% ενός εισοδηματία.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κάτω από γέφυρες, σε χαρτόκουτα, σε παγκάκια ή στο δρόμο, έξω από κτίρια της πόλης.
Ψυχρά, στυγνά και ανάλγητα, οι αρχιτέκτονες της κοινωνικής καταστροφής, το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφάλαιου, αφού αύξησαν στο 30% το ποσοστό των ανέργων, αφού έβαλαν φόρο στο πετρέλαιο και χαράτσια στη ΔΕΗ, μεθοδεύουν τώρα υπολογισμένα την παρόξυνση του προβλήματος με την επαπειλούμενη άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασµούς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : 200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2009

Οι προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία), είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές του, θα προσπαθήσει να κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες και θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις:
- Στο αν η παρούσα κρίση μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για δραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.
- Στο αν η μείωση των οργανωτικών δομών συμβαδίζει με μία πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
- Στο πως θα είναι η δημόσια διοίκηση μετά το τέλος της κρίσης.

Μιχελάκης: Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν – περιμένουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στους δήμους

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξής του στη Real News, σε ποια φάση βρίσκεται τώρα η αξιολόγηση των δημοτικών επιχειρήσεων, και αν υπάρχει εκτίμηση για το ποιες είναι ζημιογόνες από τις περίπου 700, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης εξηγεί ότι «η διαδικασία αξιολόγησης βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Περιμένουμε την ολοκλήρωσή της προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για το πόσες είναι οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις. Ποιες είναι αυτές που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο που ανέλαβαν. Είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση και είναι δέσμευσή μας να βάλουμε τέλος σε κάθε εστία σπατάλης και να διασφαλίσουμε τον απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.»
Επιπλέον, στην ερώτηση αν έρχονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις και πόσοι εργαζόμενοι θα μπουν σε κινητικότητα με το β΄ κύμα των 12.500 εργαζομένων (γύρω στις 4.000;), ο υπουργός αναφέρει:
«Θα έχουμε ακριβή απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο. Σίγουρα πάντως είναι ο μεταρρυθμίσεις στις δομές του Δημοσίου, ανάμεσα στις οποίες οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση.»

Πηγή : aftodioikisi.gr

Δυο ένοπλες ληστείες σε ΟΤΕ και ΕΛΤΑ στο Ελληνικό

Με διαφορά τριών λεπτών η μία από την άλλη.
 
Δύο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ελληνικού. Συγκεκριμένα, στις 13.14, δύο άτομα εισέβαλαν σε υποκατάστημα του ΟΤΕ στη
Λ.Ιασωνίδου 57 και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Οι δράστες διέφυγαν με δίκυκλο. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 13.17 στην οδό Τριπόλεως 45, δύο άγνωστοι αφαίρεσαν με την απειλή όπλων χρηματικό ποσό από υποκατάστημα ΕΛΤΑ και διέφυγαν επίσης με μοτοσικλέτα. 

Πηγή : Ελληνικό Αργυρούπολη

Ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων


Ο Νίκος Σοφιανός θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πρόσωπο που θα υποστηριχτεί από το ΚΚΕ για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές, του Μαϊου του 2014.

Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Real News” αναφέρει ότι προς την υποψηφιότητα Σοφιανού προσανατολίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με δεδομένη τη μέχρι σήμερα διαδρομή του Νίκου Σοφιανού ως δημοτικού συμβούλου της πρωτεύουσας.

Στο πρόσωπο του Νίκου Σοφιανού το ΚΚΕ εκτιμά ότι μπορούν να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης η οποία προβλέπεται να έχει αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.

Πηγή : Υστερόγραφα

Αυστηρώς ακατάλληλοι


“ Τα πράγματα για τις κυβερνήσεις – μαριονέτες, οι οποίες στήριξαν με ασίγαστο πάθος την «πολιτική» της καγκελαρίου, είναι πια πολύ δύσκολα και πολιτικά μη αναστρέψιμα. ”
 
Του Κώστα Καπνίση
 
Λίγες πια ώρες έχουν μείνει για να αποχαιρετήσει την χώρα μια από τις χειρότερες χρονιές της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Παράλληλα, έχουν αρχίσει πλέον να δημιουργούνται πάνω σε ισχυρά θεμέλια οι ελπίδες και συνάμα η θέληση, προκειμένου οι αρχές του νέου έτους να αποτελέσουν το έναυσμα της κατακρήμνισης ενός σάπιου, διεφθαρμένου και νοσηρού, σε υπερθετικό μάλιστα βαθμό, συστήματος κατάληψης της κυβέρνησης – εξουσίας από οποιοδήποτε τρωκτικό – παράσιτο. Οι συνθήκες άλλωστε, όχι απλώς έχουν ωριμάσει, αλλά το κοινωνικό αίτημα για ανατροπή της φαυλότητας είναι πια τόσο δυνατό και επιτακτικό που ακόμα και το ίδιο το «σύστημα» τρέμει και το δείχνει. Βέβαια, η ανατροπή αυτής της κατάστασης μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς το ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν χωρίς «μάχη».