Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Άχρηστοι, ηλίθιοι…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Το βράδυ της 9ης Μαΐου ήταν εφιαλτικό για τους εντεταλμένους της διαπλοκής και του πολιτικού της προσωπικού, που απεργάζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή
σχέδια αποσταθεροποίησης…

Η απόφαση του Eurogroup να κλείσει την αξιολόγηση και να ανοίξει το δρόμο για την απομείωση του χρέους -αυτό ντε που Σαμαράς-Βενιζέλος θεωρούσαν βιώσιμο- ήταν στην πραγματικότητα προδιαγεγραμμένη…

Ο φόβος του Brexit, η καταλυτική για την ευστάθεια της Ευρώπης έξαρση του προσφυγικού, η κλιμακούμενη δυναμική του αντιευρωπαϊκού ρεύματος, η απομάκρυνση Νταβούτογλου που θεωρούνταν ως πιο φιλοευρωπαϊστής σε συνδυασμό με την αντιευρωπαϊκή υστερία του Ερντογάν, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία αλλά και οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές, συνέτειναν σε μια αναγκαιότητα άκρως ωφέλιμη για όλους: Καμία εκκρεμότητα με την Ελλάδα και καμία κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια…

Περί καταστολής γενικώς και ειδικώς


Αγροτικές κινητοποιήσεις, Φεβρουάριος 2013
(και όχι 2016) για να μην ξεχνιόμαστε
Η
 θέση μας απέναντι στην καταστολή είναι ανέκαθεν σαφέστατη, γι αυτό στα ιστολόγιά μας έχουμε ειδικό φάκελο, και δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανένα να μας ζητά κάθε τόσο όρκους αφοσίωσης σ' αυτή την αρχή.


Η θέση μας για τα κόμματα και τα κινήματα -τα αυθεντικά κινήματα, όχι τις σφραγίδες- επίσης είναι γνωστή, αλλά θα τη θυμίσουμε επειδή δεν έχουμε ξεχωριστό φάκελο για τα κόμματα, για την Αριστερά έχουμε:

Έχοντας ως εμπειρία την παταγώδη αποτυχία των σοσιαλιστικών εγχειρημάτων, θεωρούμε τα κινήματα υποκείμενα των κοινωνικών αγώνων και του μετασχηματισμού της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι τα κόμματα είναι θεσμοί και φορείς ιδεών (με τις όποιες παθογένειές τους) του οποιουδήποτε, πλην όμως, δημοκρατικού κοινωνικού συστήματος.

Και το «Ελληνικό» στον Παναμά!

Προς τιμήν του ο Νίκος Χατζηνικολάου ζητάει από την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα τον μαϊμού διαγωνισμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που έδωσε το Ελληνικό στον όμιλο Λάτση.

Όπως είπε
ο δημοσιογράφος ξεκινώντας την εκπομπή του στον RealFM, όλα τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν στην τζάμπα εκχώρηση του ελληνικού αυτού φιλέτου, του ελληνικού αυτού περιουσιακού στοιχείου, είναι μπλεγμένα στις λίστες του Παναμά!

efsyn.gr

Διαβάστε:

Όσκαρ θράσους στη ΝΔ για το χρέος & video για όσκαρ γέλιου

«Όσκαρ θράσους» στη Νέα Δημοκρατία απονέμει μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τον χθεσινό ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Όπως σχολιάζει σε αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης, η Νέα Δημοκρατία άφησε το 2009 δημόσιο χρέος στο 125% του ΑΕΠ και το 2014, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στο 180% του ΑΕΠ, ενώ αντί για εφαρμογή της ελάφρυνσης του χρέους ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας.

«Και τώρα, που δρομολογήσαμε την ελάφρυνση του χρέους για άμεση λύση, λέει πως και για το δημόσιο χρέος "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ". Όσκαρ θράσους…», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 9.30πμ ο 12ος Γύρος Νέας Σμύρνης

Το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.), διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 7500 μέτρων με την επωνυμία «12ος Γύρος Νέας Σμύρνης».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου με αφετηρία & τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης.
Ώρα εκκίνησης 9.30πμ

Ο αγώνας έχει μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο. Βραβεύσεις κατηγοριών δεν θα υπάρξουν.
Ο αγώνας δεν έχει αντίτιμο συμμετοχής.

nstv.gr

Αργυρούπολη: Stand up Comedy & Αυτοοργανωμένο Μπαρ στον κήπο του "Υποστέγου", την Παρασκευή 13 Μαϊου στις 9.00μμ


Τι θα πληρώσουμε με το νέο φορολογικό

Έκλεισε με την ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου ο λογαριασμός των άμεσων φόρων που θα κληθεί να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος.

Τα εισπρακτικά μέτρα που ουσιαστικά θα επιβαρύνουν φέτος τους φορολογούμενος είναι ο πρόσθετος φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους, ο οποίος θα καταβληθεί μέσω της αύξησης της παρακράτησης και η εισφορά αλληλεγγύης.

Οι διατάξεις του νόμου, προβλέπουν πλέον έκπτωση φόρου της τάξης των 1.900 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 1.950 για φορολογούμενο με ένα παιδί, 2.000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά και 2.100 ευρώ για φορολογούμενο με τρία ή περισσότερα παιδιά, ενώ οι ίδιες εκπτώσεις ισχύουν και για τους αγρότες.

Δ. Βίτσας: Υπάρχει σοβαρή μείωση των προσφύγων και στο Ελληνικό και στην Ειδομένη

«Υπάρχει μια σοβαρή μείωση των προσφύγων και στο Ελληνικό και στην Ειδομένη. Περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από την
Ειδομένη και περίπου 1.500 από το Ελληνικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρηση σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στην «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τις τελευταίες μέρες δημιουργήσαμε 4.000 νέες θέσεις φιλοξενίας, οι οποίες είναι κοντά στην Ειδομένη. Αυτό που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή είναι να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα δικαιώματά τους υπάρχουν στους χώρους φιλοξενίας. Εκεί μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου, ενώ στην Ειδομένη δεν έχουν τέτοια δικαιώματα.

Τι προβλέπει το νέο Ασφαλιστικό: Ποιες συντάξεις μειώνονται, τι θα ισχύσει για τις επικουρικές

Διαβάστε αναλυτικά ποιες αλλαγές επέρχονται στις συντάξεις και πώς επηρεάζονται ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες, μέσα από έναν χρήσιμο οδηγό 13 ερωτήσεων-απαντήσεων.

Ποιες θα είναι οι μειώσεις στους νέους συνταξιούχους;

Η μείωση έως 30% στις νέες κύριες συντάξεις επέρχεται λόγω νέας μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης (αντί του 45% που πρότεινε αρχικά η κυβέρνηση), 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και 70% στον προηγούμενο Νόμο Ρέπα. Επίσης, λόγω υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών σε όλο τον εργασιακό βίο, αντί των 5 καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου του 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην παραλία της Γλυφάδας

Άρωμα καλοκαιριού στη Γλυφάδα. Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του δήμου για την ανάπλαση και τον καθαρισμό της παραλίας.

Αμέσως μετά από το Πάσχα ξεκίνησαν οι εργασίες στην ακτογραμμή της πόλης με ειδικά μηχανήματα ώστε
σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμη για να υποδεχτεί λουόμενους μία από τις μεγαλύτερες και ελεύθερες παραλίες της Αττικής.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με ανάρτησή του στο διαδίκτυο τονίζει: «Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς! Πέρυσι κάναμε την πρώτη μεγάλη προσπάθεια εξωραϊσμού όλου του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας μας και φέτος συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, με έγκαιρο προγραμματισμό και με τον πλέον ειδικό εξοπλισμό. Οι εργασίες και η υλοποίηση του σχεδιασμού μας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εμπλουτίζουμε και αναβαθμίζουμε την αμμουδιά, καθαρίζουμε την ακτή, φροντίζουμε και περιποιούμαστε τον περιβάλλοντα χώρο, τοποθετούμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και παραδίδουμε την πιο ωραία, φιλόξενη -με ελεύθερη πρόσβαση για όλους- παραλία της Αττικής!».

glyfada24

Στον πόλεμο της καθημερινότητας @ Οι νέες σελίδες...

Στον αγώνα για την ανασύνταξη, την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, που ουσιαστικά αποτελεί και το μεγάλο διακύβευμα της διακυβέρνησής της, ρίχνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. μετά την "απελευθέρωση" δυνάμεων που προσφέρει η προδιαγραφόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ρύθμισης του χρέους στις 24 Μαΐου.

κληρή και συγκροτημένη δουλειά για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων" ζήτησε από τους υπουργούς ο Αλ. Τσίπρας.

ώρα", σημείωσε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, "είναι η ώρα για σκληρή και συγκροτημένη δουλειά, να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το καθεστώς της επιτροπείας στο οποίο μπήκε η χώρα το 2010 και, ταυτόχρονα, να στρέψουμε την προσοχή μας στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, την καθημερινότητα των πολιτών".