Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η φορολογία ως κεντρικό ζήτημα

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Η φορολογία αναδεικνύεται σε κεντρικό θέμα της πολιτικής διαμάχης. Και καλώς συμβαίνει αυτό, καθώς γύρω από τους φόρους, ποιός πληρώνει, πόσα και γιατί, οργανώνεται επί της ουσίας ολόκληρη η πολιτική, οικονομική αλλά και η ιδεολογική διαμάχη στα χρόνια του Μνημονίου. Η κυβερνητική πλευρά, αυτοί που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια τη σκληρότερη και πιο άδικη φορολογική πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος, δηλώνουν ιδεολογικά αντίθετοι με τη φορολογία.

Η Αριστερά που καταγγέλει την άγρια φορολόγηση των λαικών τάξεων κατηγορείται ότι έχει ως ατζέντα την υπερφορολόγηση. Ο Σαμαράς έχει στήσει ολόκληρη τη ρητορική του γύρω απο τις φοροελαφρύνσεις και ο Τράγκας καλεί σε δεξιά πανστρατιά, με τη ΧΑ συμπεριλαμβανόμενη, ενάντια στην υπερφορολόγηση που ετοιμάζουν... Τσίπρας και Μέρκελ.

Η ισοπεδωτική και εξουθενωτική φορολόγηση των λαικών τάξεων στα χρόνια του μνημονίου έχει ενισχύσει την ιδεολογική θέση των νεοφιλελευθερων, παρα το γεγονός ότι έχει αδυνατίσει την πολιτική τους θέση. Η χαμηλή ανταποδοτικότητα των φόρων και η διαφθορά των εισπρακτικών μηχανισμών ιστορικά, έχουν συμβάλει ώστε η φορολογία να θεωρείται κάτι κακό από αυτές ακριβώς τις κοινωνικές τάξεις που θεωρητικά ωφελούνται από την αναδιανεμητική λειτουργία της κι αυτή είναι μια νίκη της άρχουσας τάξης στο πεδίο της ηγεμονίας την οποία η Αριστερά πρέπει να ανατρέψει αν θέλει να έχει τη φιλοδοξία να αλλάξει τα πράγματα.

Το glamour κι ο Αχόρταγος

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Είχε μια επιτυχία η Ελλάδα του glamour στις δημοτικές εκλογές, ό,τι και να πεις. Εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή
δήμαρχος Μαραθώνα ο πασίγνωστος όλων των γνωστών τε και αγνώστων μας Ηλίας Ψινάκης. Ευειδής, κομψός, με ένα αέρα κοσμοπολίτικο μεταξύ βαρδάρη και σιμούν. Να σε πάρει και να σε σηκώσει, έμπλεο μαχητικότητας και ενθουσιασμού. Και με κείνο -αχ εκείνο!- το τίναγμα του κεφαλιού, που ρίχνει το πλούσιο μαλλί πίσω και αποκαλύπτει την αυτοπεποίθηση της διασημότητας.

Αυτός ο άνθρωπος, καμάρι των ψηφοφόρων του, έκανε πρεμιέρα της δημαρχιακής του θητείας με μια εξαιρετική εμφάνιση μπροστά στους άφωνους από συγκίνηση εργαζόμενους στον δήμο του. Τους είπε να μην είναι βρομιάρηδες, να πλένονται, να λούζονται, να ακούνε με υπομονή τα πάντα, ακόμα και τα πιο κουλά, από τους πολίτες. Να μην το ξύνουν, όπως θα ήθελαν, γιατί θα τον φάνε στη μάπα επί πέντε χρόνια. Και επίσης να μην τολμήσει κανείς να τον αποκαλέσει δήμαρχο. Να τον αποκαλούν Ηλία. 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποιεί Ολομέλεια  την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού  (στην πρώην αμερικάνικη βάση).

Στην Ολομέλεια παίρνουν μέρος τα εγγεγραμμένα μέλη της παράταξης.

Για εγγραφή στην παράταξη επικοινωνήστε με τον Γιάννη Μαραγκό στο τηλέφωνο 6972705998

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποιεί συνεστίαση,
το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ.
στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικού 
(στην πρώην αμερικάνικη βάση).


Εάν ο καιρός είναι άσχημος η συνεστίαση θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από μέλη της παράταξης, αλλά και στο χώρο της συνεστίασης.

«Έφυγε» ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου «Η Αργυρούπολη»

Απροσδόκητα «έφυγε» από τη ζωή, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, ο Θεόδωρος Γουρδουράκος που διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου «Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» επί δεκαετίες.

Ο Θεόδωρος Γουρδουράκος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Η ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» ο οποίος δημιουργήθκε το 1976, όταν άλλαξε την επωνυμία του Εξωραϊστικού και Καλλοπιστικού Συλλόγου Αργυρούπολης «Ο Άγιος Δημήτριος» και έλαβε τη σημερινή του ονομασία. 
 
Ο Σύλλογος με την πλαισίωση εκατοντάδων παιδιών στα τμήματα του, μετετράπη σε ένα θαυμάσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι. Αυτή η στρατιά των παιδιών δημιούργησαν τα καλλιτεχνικά σύνολα, τα οποία καλλιεργήθηκαν στην τέχνη την οποία έβγαζαν προς τα έξω. Αυτή η καλλιτεχνική έκφραση δημιουργίας έδωσε μια ξεχωριστή ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και το Δήμο σε μια ευγενή άμιλλα. 
 
Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή (05/09) στις 4 το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης. 

Καλό ταξίδι πρόεδρε...
 
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Η Μάνια Παπαδημητρίου γράφει για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«…Ετσι σκοτώνει το παρακράτος!!! Ετσι δρούν οι παρακρατικές οργανώσεις!!! Γλυστρούν σαν αέρας δίπλα σου και "κάνουν τη δουλειά
τους" πριν καταλάβει ο απέναντι καλά καλά τι συμβαίνει!…»

γράφει Μάνια Παπαδημητρίου *
 
Πριν ένα χρόνο ήταν!!! Σαν όπως μετά από λίγες μέρες! Η δολοφονία!!!

«Ήταν 18 Σεπτέμβρη…» αλλάξαμε τα λόγια του τραγουδιού για να ταιριάζουν στη συναυλία του Πολυτεχνείου την επόμενη μέρα!

Ενας μουσικός! Ράπερ που τραγούδαγε ενάντια στο φασισμό ενάντια στο ρατσισμό ενάντια στο κόμμα που υποστηρίζει όλα αυτά μέσα στη βουλή! Γιατί η Δημοκρατία μας έχει απ' όλα! Εχει και δηλωμένους φασίστες μέσα της! Γιατί είναι πολύ μεγαλόκαρδη!!! Και ιδού τα αποτελέσματα!!! Να φτιάξουμε ένα νόμο!!! Γρήγορα γρήγορα να φτιάξουμε ένα νόμο!!! Να περιορίσουμε τους φασίστες!!! Να εμποδίσουμε τον νεοναζισμό! Σκοτώνουν τα παιδιά μας πια! Δεν σκοτώνουν μόνο μετανάστες!!! Ένα νόμο, ένα νόμο, ένα νόμο εντομοκτόνο!!!

Εδώ ακριβώς έρχεται η πραγματικότητα της ίδιας μας της φράσης και αποκαλύπτει τον δικό μας μικροαστικό κρυμένο ρατσισμό!!! Σκοτώνουν τα παιδιά ΜΑΣ !!! Βλέπεις τα παιδιά των μεταναστών δεν ήταν δικά μας παιδιά!!! Ποιός λοιπόν θα τους κρίνει; Αυτό που ξεχωρίζει πρώτα το δικό του και μετά του αλλουνού; Τόσες επιθέσεις, τόσοι φόνοι είχαν γίνει μέχρι εκείνη της στιγμή! 32 υποθέσεις κλεισμένες στο συρτάρι πριν τη δολοφονία αυτή!!! Και όμως χρειάστηκε να γίνει ένα έγκλημα τέτοιο, ένα έγκλημα κορυφαίο για να κινηθεί η μηχανή!!!

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας


ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ;

Στην απάντηση του κ. Κωνσταντάτου σχετικά με το λογαριασμό των σχολικών επιτροπών στην τράπεζα δεν διαβάσαμε κάποια εξήγηση γιατί πάγωσε και με ποίου εντολή.

Η τράπεζα ενήργησε αυτοβούλως χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση του ιδίου;

Δεδομένου ότι όσοι επιχείρησαν συναλλαγή έλαβαν την απάντηση ότι ο λογαριασμός πάγωσε με εντολή δημάρχου μέχρι να οριστούν οι νέες σχολικές επιτροπές, περιμένουμε να μάθουμε αν η τράπεζα παραπληροφορούσε και τι σκοπεύει να κάνει για αυτό ο κ. Κωνσταντάτος.


Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Συναυλία και ποδηλατοδρομία για το Ελληνικό το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ


Το Ελληνικό ανήκει σε όλους
Η «ανάπτυξη» ήρθε και στα νότια. Το success story τώρα και στις γειτονιές μας. Το Ελληνικό πουλήθηκε. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, τα κανάλια θριαμβολογούν, ο Λάτσης τρίβει τα χέρια του από χαρά. Τα κέρδη του γιγαντώνονται. Όλα αυτά σε μια κοινωνία συσσιτίων, αυτοκτονιών, φόβου, καταστολής και εργασιακού μεσαίωνα. Η «επιτυχία» αυτή όμως και η προπαγάνδα που τη συνοδεύει στηρίζονται σε ψέματα.
 
Τάζουνε χιλιάδες θέσεις εργασίας

Kίνημα «δεν έχω - δεν πληρώνω» κατά του ΕΝΦΙΑ από το ΣΥΡΙΖΑ

Σε κίνημα διαμαρτυρίας κατά του ΕΝΦΙΑ, με σύνθημα «δεν έχω - δεν πληρώνω» καλεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, τονίζοντας ότι οι 'Ελληνες δεν αντέχουν άλλο
την συνέχιση της εξοντωτικής φοροεπιδρομής της κυβέρνησης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η επιβολή του απαράδεκτου φόρου, ΕΝΦΙΑ, ξεχείλισε το ποτήρι της εξοντωτικής φοροεπιδρομής και της λεηλασίας των εισοδημάτων των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Ξεχείλισε ακόμα το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης μέσα στον ελληνικό λαό, του οποίου όλο και ευρύτερα τμήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το δήθεν λάθος στην πραγματικότητα είναι συνειδητή κυβερνητική επιλογή καταλήστευσης. Ζητάμε την κατάργηση ενός φόρου που όχι μόνο είναι άδικος και εξοντωτικός αλλά πνίγει κυριολεκτικά και συνολικά την οικονομία και ενταφιάζει κάθε δυνατότητα να ξεφύγει από την πολυετή ύφεση.

Αφήστε επιτέλους το ζόμπι να πεθάνει!

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει ψυχίατρο, σύμφωνα με... επικοινωνιολόγο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Βενιζέλος γιουχάρεται άγρια σε εκδήλωση όπου οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά». Μέσα σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα», το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα τεσσαρακοστά γενέθλιά του, επιμένοντας να υπάρχει ανάμεσά μας ως ένα κόμμα - ζόμπι.

Το ΠΑΣΟΚ αυτοκτόνησε πολιτικά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε από το Καστελόριζο να μας πει τα... νέα. Ο Βενιζέλος έδωσε απλά τη χαριστική βολή. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα. Απλώς, συντηρείται στη φορμόλη της εξουσίας Σαμαρά μόνο και μόνο για να μοιράζονται καρέκλες κι αξιώματα τα εναπομείναντα στελέχη του. Ορισμένα δε εξ αυτών, επιμένουν να φαντασιώνονται ακόμη και σήμερα τον εαυτό τους σε ρόλο Ιησού Χριστού που μπορεί να αναστήσει το νεκρό ΠΑΣΟΚ όταν έρθει η ώρα τους.

Πόσες θερμίδες έχει το ποτό σου;

Μήπως είστε από τα άτομα που στην βραδινή τους έξοδο αναρωτιούνται τι ποτό να διαλέξουν και πόσες θερμίδες θα έχει αυτό; Ή μήπως είστε από τα άτομα που παραγγέλνουν τζιν
με στημένο λεμόνι επειδή δεν "παχαίνει;".
 
Για να μην βρεθείτε σε δίλημμα την επόμενη φορά και για να μην παραγγέλνετε συνέχεια το ίδιο ποτό, για να δούμε από τι καθορίζεται το θερμιδικό φορτίου του ποτού; Αρχικά από την ποσότητα αλκοόλης που περιέχει, 1γρ αλκοόλης αποδίδει 7kcal. Το θερμιδικό φορτίο ενός ποτού είναι αυξημένο όταν περιέχει υδατάνθρακα και λίπος.

To fast food πληγώνει το DNA

Άλλος ένας λόγος για να μην παραγγείλετε σήμερα το βράδυ πίτσα, μπέργκερ και σουβλάκια. 

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πια ότι η τακτική κατανάλωση «πρόχειρου» φαγητού, όπως οι πίτσες, τα μπέργκερς και τα παγωτά, επιβαρύνουν το σώμα μας με πολλές θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη και χημικά πρόσθετα.

Νέα έρευνα, μάλιστα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η λάθος διατροφή στην υγεία μας, υποστηρίζοντας ότι οι «κακές» διατροφικές συνήθειες μπορούν να περάσουν ακόμα και στην επόμενη γενιά. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας «πρόχειρου» φαγητού μπορεί να αφήσει σημάδια στο DNA του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, φλεγμονής, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Η πιο ισχυρή αντικαρκινική και αντιοξειδωτική τροφή της φύσης

Σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα στην καλή υγεία μας, προσφέρει μία παλιά τροφή, την οποία ωστόσο ανακαλύψαμε μόλις πρόσφατα εκ νέου. Καλλιέργειες του σπόρου του λιναριού, αναφέρονται σε αρχαία Αίγυπτο και Κίνα, ενώ ο μύθος θέλει τον Καρολομάγνο τον Μέγα,
να... ταΐζει τους έμπιστούς του τον 8ο αιώνα με λιναρόσπορο, φροντίζοντας έτσι για την καλή υγεία τους.


Από αυτό και μόνο αντιλαμβανόμαστε πως οι δυνατότητες και η θρεπτική ταυτότητα του λιναρόσπορου, είναι γνωστά από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Η μέχρι τώρα- παραγνωρισμένη αυτή τροφή προσφέρει στον οργανισμό, εκτός από το λινελαϊκό οξύ και το άλφα-λινολενικό οξύ, δυο λιπαρά οξέα που είναι σημαντικά για τον οργανισμό, Ω-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και τις πολύτιμες λιγνάνες.

Αποκτήστε σοκολατί χρώμα... τρώγοντας!

Όλες αγαπάμε το σοκολατί χρώμα που αποκτούμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όλες γνωρίζουμε τους κινδύνους της ηλιοθεραπείας χωρίς αντηλιακό.
 

Δεν είναι όμως μόνο το αντηλιακό που μπορεί να μας προστατεύσει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Προσθέτοντας ορισμένα τρόφιμα στην διατροφή μας μπορούμε να προστατεύσουμε το σώμα μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο.


Και, το καλύτερο είναι ότι τα τρόφιμα αυτά βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας. Μερικά από αυτά είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη!



Μαύρη σοκολάτα
Δεν είναι πως χρειαζόμαστε ακόμα μια δικαιολογία για σοκολάτα αλλά είναι ωραίο να λες ότι κάνει καλό στον οργανισμό μας η μαύρη σοκολάτα. Οι φαινόλες και οι κατεχίνες, που βρίσκονται στην μαύρη σοκολάτα, βοηθούν στην προστασία από τα

ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Απλά να είστε προσεκτικές να μην λιώσει στην τσάντα σας!

Γαρίδες
Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι δύσκολο σε κάποια να τα προφέρει, αλλά μπορείτε να πάρετε τα δικά σας τρώγοντας γαρίδες και σολομό - και αυτό θα λειτουργήσει ως «εσωτερική αντηλιακό».

Τσάι
Τα οφέλη του τσαγιού είναι ατελείωτα. Να μιλήσουμε για την ενίσχυση του μεταβολισμού μας, για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής ή για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κατανάλωση τσαγιού, τόσο του πράσινου και του μαύρου, είναι ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το σώμα μας από τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο.

Φρέσκα λαχανικά
Τα πράσινα
φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και τον μαϊντανό έχουν εξαιρετικά οφέλη. είναι γεμάτη με τις βιταμίνες Α και Ε που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αν και τα λαχανικά δεν αποτελούν εναλλακτική λύση για αντηλιακή λοσιόν, είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι τρώγοντας τα πράσινα λαχανικά μας βοηθά να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας από μέσα προς τα έξω.

Βρώμη: 5 λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή
και πολυφαινόλες. 

Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει αυξημένη «δημοσιότητα», καθώς πλήθος ερευνητικών μελετών υποστηρίζει την ευεργετική της δράση στην υγεία και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών.

Παρακάτω, θα βρείτε 5 λόγους για τους οποίους η βρώμη δε θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας: Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα: Η βρώμη είναι πλούσια σε β-γλυκάνες, μια κατηγορία φυτικών ινών που ασκούν υποχοληστερολαιμική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα λιπιδίων που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Παράλληλα, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, συμβάλλουν στην προστασία των αγγείων από τη δράση των ελευθέρων ριζών, καθυστερώντας έτσι τη διαδικασία της αθηρωμάτωσης και μειώνοντας περαιτέρω τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

15 υγιεινές τροφές που στην πραγματικότητα είναι... βόμβες για την υγεία μας

Πόσο υγιεινές είναι τελικά οι... υγιεινές τροφές; Αυτές που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ και τις θεωρούμε ως εκ των ων ουκ άνευ για την καθημερινή μας διατροφή, θεωρώντας πως έτσι θα οχυρωθούμε απέναντι στα fast food και στα φαγητά που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας;

Όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένας μύθος που τα ακολουθεί - το ίδιο ισχύει και για τις υγιεινές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και δίχως να το γνωρίζουμε, μόνο κακό κάνουν στην υγεία μας. Το Business Insider αναφέρει 15 καθημερινές τροφές που θεωρούνται υγιεινές, αλλά μόνο τέτοιες δεν είναι.