Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα ο Κωνσταντάτος - Συνεχίζει τις προβολές η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης



Απέρριψε χθες -σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση- το δικαστήριο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ο κ. Κωνσταντάτος προσπάθησε να διακόψει τις προβολές τής Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ. θα προβάλει κανονικά την ταινία "Άδικος Κόσμος", όπως ήταν προγραμματισμένο, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ στον Κινηματογράφο "Σοφία" στην Αργυρούπολη, Ευσταθιάδου 2.

Χαστούκι για τον κ. Κωνσταντάτο και την παράταξή του αποτελεί η απόφαση καθώς χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση των κονδυλίων που ζητούσε η διοίκηση προκειμένου να ασκήσει τις διώξεις κατά των εθελοντών - μελών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Π. Πολάκης: Φάρμακο στη Γερμανία 20.000 ευρώ, στην Ελλάδα των «κιμπάρηδων» 70.000 ευρώ! (video)

Ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς μοιράζονταν χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους προμηθευτές τους
από τον ΕΟΠΥΥ, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Επιτροπή Δαπανών για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη και υπογράμμισε ότι η υπουργική απόφαση που θα βγει βάσει του νόμου θα προβλέπει εξαίρεση από το clowback φαρμάκων που προμηθεύονται τα νοσοκομεία με διαγωνιστική διαδικασία και εκπτώσεις.

Ο Π. Πολάκης κατήγγειλε «την κληρονομιά που μας αφήσατε και θα τη διορθώσουμε» λέγοντας ότι:

Το παιδί δε διαβάζει: συνέπεια και τιμωρία




Συμπέρασμα ζωής: Οι συμφωνίες μ’ ένα παιδί κρατάνε λίγο, η συνεχής διαπραγμάτευσή τους δεν τελειώνει ποτέ!

«Δε θέλω να διαβάσω! Γιατί να μαθαίνω Θρησκευτικά και Ιστορία;
Το ξέρω από το σχολείο…»

Στο οπλοστάσιό του κάθε ενήλικας φυλάει για τις δύσκολες ώρες τις συνέπειες και τις τιμωρίες, συχνά χωρίς να τις διακρίνει. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι τόσο στο επίπεδο της συνεννόησης, όσο και του αποτελέσματος. Εξηγούμαι:

«Η έξοδος των Σύρων, μέσα από τα μάτια των παιδιών»: Έκθεση φωτογραφίας στο Παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας, μέχρι τη Δευτέρα

«Η έξοδος των Σύρων, μέσα από τα μάτια των παιδιών», είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη, που πραγματοποιείται στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας μέχρι
τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθώντας την πορεία των μεταναστών στον ελληνικό χώρο, από τη Μυτιλήνη ως την Ειδομένη, αποτυπώνει τις συναισθηματικές εναλλαγές των παιδιών.

Παιδιά που αναγκάστηκαν να αλλάξουν πατρίδα, παιδιά που αντί για τη ζεστασιά του σπιτιού, διανυκτερεύουν σε χαρτόκουτα και σκηνές, αλλά συνεχίζουν να χαμογελούν...

Καλή και Κακή Χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι ένας δείκτης υγείας που τα τελευταία 15 χρόνια, φαίνεται να απασχολεί έντονα τόσο τους γιατρούς όσο και το κοινό.

Όχι αδίκως βέβαια, μιας και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης έχουν συνδεθεί με αυξημένη νοσηρότητα για νόσους της καρδιάς και των αγγείων.

Όταν αναφερόμαστε στην χοληστερίνη, η προσοχή μας στρέφεται συνήθως είτε στις τιμές της ολικής είτε σε αυτές της κακής χοληστερίνης (LDL) και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη μείωση αυτών των τιμών.

The Starlights 5 Live @ Route 32 Rock'n'Blues, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ

Τα κατάλληλα συστατικά για λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα προκαλείται από υπερβολική έκκριση σμήγματος, που δημιουργεί φραγμένους πόρους, παγιδευμένα βακτηρίδια και τελικά ακμή.

Στην επιλογή προϊόντων περιποίησης της λιπαρής επιδερμίδας μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στα ενεργά τους συστατικά.

Σήμερα θα δούμε τα 5 συστατικά που ενδείκνυνται περισσότερο για λιπαρό δέρμα καθώς σκοτώνουν τα βακτηρίδια, βοηθούν στην αναδόμηση της επιδερμίδας και κάνουν το δέρμα να δείχνει λαμπερό και όχι γυαλιστερό.

Μοσχάτο-Ταύρος: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα φετινά Χριστούγεννα, μέχρι 9 Ιανουαρίου 2016



Άγιος Δημήτριος: Χριστουγεννιάτικο γλέντι στην ΠΡΑΞΗ, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ μαζευόμαστε στην ΠΡΑΞΗ για να διασκεδάσουμε ...αλληλέγγυα! Με μεζεδάκια, τσιπουράκια και πολλή καλή διάθεση. Ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να περάσει ένα όμορφο βράδυ μεταξύ φίλων!

Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγ. Δημητρίου ΠΡΑΞΗ
Θουκυδίδου 75, 17343
6996543800

Χριστουγενιάτικη γιορτή της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 9.00μμ


Ο καστανάς κι ο κορβανάς

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Έκαναν ντου τα σαΐνια στη φουφού του καστανά στη Θεσσαλονίκη. Κι έφτασε η αγριότητα της αστυνομίας και το δράμα του ανθρώπου μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι.

Μάθαμε πόσα χρωστάει στο ΤΕΒΕ, πόσα στην εφορία, πόσα εδώ και πόσα εκεί. Δεν έμεινε κανάλι, εφημερίδα, ραδιόφωνο που να μην ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα.

Και καλά έκαναν εδώ που τα λέμε. Άμα είναι κανείς δημοσιογράφος, όποιο Θεό κι αν λατρεύει, τέτοιο θέμα δεν το αφήνει.

Της κοντής Νουδούλας ο Λαζόπουλος της φταίει...

Μην αμφιβάλλετε πως αυτή η Βουλή έχει πολύ μέλλον κι ας ψηφίστηκαν και τα δεύτερα προαπαιτούμενα από μόλις 153 βουλευτές.

Ακόμα κι αν στα πολύ δύσκολα που έρχονται το Φεβρουάριο -δηλαδή στο ασφαλιστικό και στο αγροτικό- δεν υπερψηφίσουν κάποιοι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛΛ θα βρεθούν οι απαραίτητες ψήφοι από την αντιπολίτευση, η οποία τώρα βεβαίως τις αρνείται γιατί σε διαφορετική περίπτωση καλύτερα να κλείσουν άμεσα το μαγαζί, να αλλάξει το πολιτειακό καθεστώς και να ονομαστεί τσιπρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Η κυβέρνηση διαθέτει πολλά "μαξιλαράκια", τα οποία μάλιστα δεν θα χρειαστεί καν να βάλει στο υπουργικό συμβούλιο για να στηρίξουν δύσκολα νομοσχέδια.

Ασκήσεις μνήμης: Πώς δεν θα ξεχνάμε

Όλοι ξεχνάμε από καιρού εις καιρόν: το χαρτί με τα ψώνια που αφήσαμε στο σπίτι, το PIN ή ένα όνομα, ή πού βάλαμε τα κλειδιά.

Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει διάφορους τρόπους, τρυκ και συνήθειες που κάνουν καλό στη μνήμη.

Από έναν καλό ύπνο μέχρι τη διατροφή και από παιγνίδια με τους συνειρμούς μέχρι τη συναισθηματική μνήμη μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια για τη μνήμη σας.

Ο Βασίλης Οικονόμου καταδίκασε τα κλωτσομπουνίδια που έφαγε από όπου και αν προήρθαν



Τα μπουκετοκλωτσίδια που δέχτηκε στα Εξάρχεια περιέγραψε στην κάμερα ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής Πασόκ και Δημάρ, Βασίλης Οικονόμου, αμέσως αφού τον άφησαν οι γιατροί του νοσοκομείου να αποχωρήσει. Προφανώς είχε πάει σε γενικό νοσοκομείο και όχι σε τρελοκομείο.


Συγκεκριμένα ο νυν Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην βουλευτής Πασόκ και Δημάρ περιέγραψε ότι δέκα λεπτά αφού είχε στρογγυλοκαθίσει στο εστιατόριο των Εξαρχείων και περίμενε τα παϊδάκια, καμιά δεκαριά κουκουλοφόροι τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν είναι πράγματι ο Βασίλης Οικονόμου γιατί του μοιάζει εξαιρετικά.


Ο Βασίλης Οικονόμου, θεωρώντας ότι πρόκειται για θαυμαστές που θα ζητούσαν αυτόγραφο, τους απάντησε καταφατικά και τότε αυτοί άρχισαν να τον κοπανάνε σαν χταπόδι.

5 τροφές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Υπάρχουν τροφές που κινδυνεύουν από εξαφάνιση λόγω των κλιματικών αλλαγών. Ποιες είναι και για ποιο λόγο θα
τις χάσουμε.

Με τις ραγδαίες αλλαγές στο κλίμα -οι οποίες φαίνεται πως συνεχώς θα χειροτερεύουν- ορισμένες τροφές αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης. Ποιες είναι αυτές;

Νέα εξαγγελία για τη δημιουργία ιατρείων γειτονιάς - 50 νέες μονάδες τη διετία 2016 - 2017

Στο τέλος του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κυβερνητική παρέμβαση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, όπως αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού για τη δημιουργία 50 ιατρείων γειτονιάς τη διετία 2016 - 2017.

Το μέτρο ήταν στα “σκαριά” από τις αρχές του έτους και είχε παρουσιαστεί τον Μάρτιο από το Iatronet (σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Τα βότσαλα της προσφυγιάς

γράφει ο Στέφανος Μαντζαρίδης

Nizar Ali Badr
Ο Nizar Ali Badr είναι γλύπτης από την πόλη Αl-lāḏiqīya (Λαττάκεια), την αρχαία Λαοδίκεια, της Συρίας. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά που βρίσκει γύρω του, βότσαλα από την παραλία της πόλης
του, απεικονίζει όλο το δράμα του λαού της Συρίας.

Η τέχνη για μια ακόμα φορά ξεφυτρώνει σαν ένα πανέμορφο λουλούδι μέσα από τα χαλάσματα του πολέμου και μας θυμίζει πως η ζωή είναι πάντα δυνατότερη από το θάνατο...

Στον Nizar δεν αρέσουν τα πολλά λόγια. Προσπάθησα να τον εντοπίσω για να μιλήσω μαζί του μα στάθηκε αδύνατον...