Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αναβαθμίζονται πέντε παιδικές χαρές με πλήρη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής


Η παιδική χαρά της Πλατείας Ανεξαρτησίας (τέρμα 208)
Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η απόφαση του 20ού Περιφερειακού Συμβουλίου για τις «απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών
του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης», προϋπολογισμού 75.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, και έχει ως στόχο την λειτουργική αποκατάσταση και την αναβάθμιση πέντε (5) υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου, ώστε να διασφαλιστεί εν συνεχεία και η πιστοποίησή τους.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποξήλωσης, προμήθειας και τοποθέτησης παιδικών οργάνων και των αντίστοιχων δαπέδων ασφαλείας τους ή εργασίες επισκευής τους, με γνώμονα την ανάπλαση των χώρων και την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τα σχετικά πρότυπα ασφαλείας.

Τώρα: Συλλογή & Διανομή φαρμάκων από το Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής σε πολίτες & δομές που τα έχουν ανάγκη

Ξάφριζε λουόμενους σε παραλίες των νοτίων προαστίων

Συνελήφθη, στην περιοχή της Βούλας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 30χρονος Σύρος ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει τσάντα λουόμενου από ελεύθερη πλαζ στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 30χρονος δρούσε συστηματικά στις ελεύθερες παραλίες των Νοτίων Προαστίων, αφαιρώντας από τους λουόμενους τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών από παραλίες στη Βούλα, στη Βάρκιζα και στη Βουλιαγμένη. Ο δράστης είχε αποφυλακισθεί προ πενταμήνου από Κατάστημα Κράτησης, όπου κρατείτο για κλοπές, με περιοριστικούς όρους. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

thetoc.gr

Άγιος Δημήτριος: Cine Πλατεία, στην Πλατεία Αλ. Παναγούλη, κάθε Δευτέρα & Τετάρτη στις 9.00μμ - Το Πρόγραμμα

Ο δεύτερος θερινός κινηματογράφος στον Άγιο Δημήτριο, το «Cine Πλατεία», ξεκίνησε τις προβολές την Δευτέρα 11 Ιουλίου, κάνοντας πρεμιέρα με την "Καζαμπλάνκα", σε μια προσπάθεια να ομορφύνει τα βράδια των κατοίκων της πόλης.

"Μπορεί να μην κόψαμε κορδέλες και να μην κάναμε το θερινό κινηματογράφο «ατραξιόν», απολαύσαμε όμως τον Χάμφρει Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ
Μπέργκμαν, με το αεράκι σύμμαχο, γιατί ο θερινός κινηματογράφος είναι μαγεία!" αναφέρει η Κινηματογραφική Λέσχη - ΟΠΑΠ Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη λοιπόν με δωρεάν είσοδο, στην Πλατεία Αλ. Παναγούλη και ώρα 21:00 θα απολαύσουμε ταινίες από τον παγκόσμιο και από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Αν ως γραμματέας ρωτηθώ από τις ελεγκτικές αρχές, τι θα απαντήσω, κύριε πρόεδρε του Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ»;



Κανένας απολογισμός ένα μήνα μετά
από το "παραδοσιακό αντάμωμα"
Ως γραμματέας του Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ» και σύμφωνα με το καταστατικό έχω χρέος να συντάσσω και να υπογράφω κάθε έγγραφο του Συλλόγου μας και να φροντίζω για την τήρηση του καταστατικού.


Μετά την εκδήλωση της 25ης Ιουνίου στο πάρκο της 129ΠΥ συγκλήθηκε το Δ.Σ., τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης (που εκ του καταστατικού η σύνταξή της είναι αρμοδιότητά μου) τον απολογισμό τής εκδήλωσης, ο οποίος δεν έγινε με τον ισχυρισμό ότι τα παραστατικά τα έχει ο λογιστής.

Στη συνεδρίαση της 14ης Ιουλίου, 20 ολόκληρες μέρες μετά την εκδήλωση, ζήτησα ξανά να γίνει απολογισμός, αλλά και πάλι δεν βρήκα ανταπόκριση.

Ξεψύχησε 73χρονος στην παραλία της Βάρκιζας

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τη θαλάσσια περιοχή Βάρκιζας, 73χρονος ημεδαπός.

Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του 73χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

3vita.gr

#politikos_kratoumenos και ο Χρήστος Χωμενίδης (γελάμε ακόμα)

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δεν έπεσε μόνο η Βουλή από τα γέλια όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πολιτικός κρατούμενος μηνών 6 (με τα μπιμπερό), έπεσαν την επομένη και τα social media με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη που έστερξε προς υπεράσπιση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο γνωστός συγγραφέας που αγωνίζεται για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράςμιλάει για τα... μεταβρέφη (ε; για ποια;) και μας διασκεδάζει (τουλάχιστον).

«Ας μάθουν οι ανιστόρητοι, γιαλαντζί Αριστεροί, ότι υπήρξαν πολλά βρέφη και μεταβρέφη πολιτικοί κρατούμενοι. Ο γιος της Έλλης Παπά και του Νίκου Μπελογιάννη γεννήθηκε στη φυλακή και παρέμεινε έγκλειστος όλα τα πρώτα χρόνια του».

Δωρεάν Δημοτικό Λεωφορείο για την παραλία Αλίμου, από 25 Ιουλίου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου

Ανάσα δροσιάς για τους πολίτες που θα παραμείνουν στον Άλιμο κατά τη χρονική περίοδο από 25 Ιουλίου έως και 9 Σεπτεμβρίου, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή ημερήσιο πρόγραμμα για θαλάσσια μπάνια.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό, ο Δήμος Αλίμου δρομολογεί δωρεάν Δημοτικό
Λεωφορείο με προορισμό την παραλία της πόλης.

Τα δρομολόγια του Δημοτικού Λεωφορείου θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή με ώρες εκκίνησης στις 08.00πμ από τη λεωφ. Ιωνίας & Χαρ. Τρικούπη (μπροστά στην ALPHA BANK) & στις 11.00πμ από την οδό Γερουλάνου & Ρώμα (έναντι Φαρμακείου).

Ώρα τελευταίας αναχώρησης από την Πλαζ Αλίμου στις 13.20 και για τις δύο διαδρομές.

Δείτε εδώ τα δρομολόγια Δημοτικού Λεωφορείου

Το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής ενισχύει τις κοινωνικές δομές

Το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων, επεκτείνει τη δράση του τροφοδοτώντας κοινωνικές δομές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ειδικότερα, σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση (αναλόγως με τις ανάγκες και τα αιτήματα), πραγματοποιούνται διανομές που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τρόφιμα, φάρμακα, βρεφικές τροφές, αναλώσιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, αναπηρικά αμαξίδια, παιδικά καρότσια κ.α.

Ενδεικτικά, έχουν διατεθεί τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή και φάρμακα, στις παρακάτω κοινωνικές δομές (με έντονα γράμματα οι δομές της Νότιας Αθήνας):

Μετάβαση

Όταν όλα τριγύρω κινούνται και με περιοδικότητα ημερών συμβαίνουν γεγονότα που σε εποχές κανονικότητας θα συνέβαιναν κάθε πέντε ή δέκα χρόνια, όταν ο περιβάλλων χώρος μοιάζει με κινούμενη άμμο, είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τη θέση και να προσδιορίσεις την πορεία μιας χώρας, την προοπτική της.

Πόσο μάλλον αν αυτή η χώρα βρίσκεται
στο εσωτερικό μιας δίνης. Πού λοιπόν βρίσκεται και προς τα πού κινείται η Ελλάδα;

Προς την καταστροφή, όπως διατείνονται η Ν.Δ. και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ή προς την έξοδο από το τούνελ, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση;

Ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ασύρματο: Εντολή του λαού, η μάχη εναντίον οργανωμένων συμφερόντων (video - φωτογραφίες)

Στη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών από δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο για δεκαετίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την παραχώρηση της περιοχής του Ασύρματου στους κατοίκους.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον αγώνα της κυβέρνησης να αφήσει αυτή την περίοδο πίσω, όπως είπε, προκειμένου να περάσει στην περίοδο της ευημερίας και της δίκαιης ανάπτυξης.


Επιπλέον, σημείωσε πως, πέρα από τη μάχη για τα μεγάλα προβλήματα, υπάρχει και αυτή της καθημερινότητας. Είπε πως πολλές φορές μάχη πρέπει να δίνεται ακόμα και ενάντια στην ανοησία και τη γραφειοκρατία.