Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τώρα... Podemos να αλλάξουμε την Ευρώπη

Ανατριχιάζω κάθε φορά που επιστρέφει στο μυαλό η εικόνα των Χριστιανοδημοκρατών οι οποίοι επευφημούσαν τον Β. Σόιμπλε ύστερα από την αγιογραφία του που εκφώνησε η Ανγκ. Μέρκελ στο συνέδριο του κυβερνώντος τη Γερμανία κόμματος.

Οι δύο άνθρωποι που ευθύνονται για τη διάλυση του όποιου ευρωπαϊκού οράματος, ο πολιτικοί που συνδυάζουν το στυγνό νεοφιλελευθερισμό στο οικονομικό πεδίο με την απανθρωπιά στο προσφυγικό χειροκροτούνταν με ενθουσιασμό εφήβου από ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους...

Αν, όμως, την προηγούμενη εβδομάδα με είχε πιάσει απελπισία για το πού οδεύει η Ευρώπη, ήρθαν τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών να μου αναπτερώσουν το ηθικό.

Michael Dotson # Chicago Blues Live @ Route 32 Rock'n'Blues, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 10.00μμ (video)

O Michael Dotson είναι ένας παγκοσμίου φήμης bluesman από το Σικάγο.

H μουσική του μπορεί να περιγραφεί ως “high energy Chicago-style house rockin’ blues”, ένα ωμό μίγμα από shuffles και boogies με γερές ρίζες στην παράδοση και γεμάτο καυτή κιθάρα.

Γέννημα-θρέμμα του Νότιου Σικάγο, απέκτησε τις επιρροές του ήδη από την εφηβεία, τρυπώνοντας στα μπαρ όπου εμφανίζονταν όλοι οι θρύλοι της εποχής: Muddy Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Otis Rush.

Ως κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους.

Christmas Party στο Siempre Kathodon @ Dj & Saxo Set by George Magou, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στις 9.30μμ


Το event του Siempre Kathodon στο facebook

Άγιος Δημήτριος: Παιδική γιορτή στην ΠΡΑΞΗ, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 5.00μμ

Γιορτές χωρίς παιδικά χαμόγελα δε γίνεται!

Το απόγευμα της Κυριακής 27/12 ο χώρος του δικτύου υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους, για διασκέδαση και εκπλήξεις!


Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγ. Δημητρίου ΠΡΑΞΗ
Θουκυδίδου 75, 17343
6996543800


Πηγή: praxiallilegiis.blogspot.gr

Βάζουν λουκέτο τα φραντσάιζ του ΕΛΚ

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Με τις προχθεσινές εκλογές στην Ισπανία έκλεισε ο ευρωπαϊκός εκλογικός κύκλος του 2015 που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2015 ήταν η χρονιά που αναμετρήθηκαν τα δύο
σχέδια για την Ευρώπη, που μπορούμε χονδρικά να περιγράψουμε ως λιτότητα και αντι-λιτότητα.

Οι ψηφοφόροι και στις τρεις χώρες της γερμανικής λιτότητας απέρριψαν τη συνταγή και με διαφορετικές ταχύτητες, προτεραιότητες και δυσκολίες επιχειρούν να τραβήξουν έναν άλλο δρόμο. Είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για "μέτωπο του Νότου", ωστόσο οι αναλογίες μόνο συμπτωματικές δεν είναι.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Πρώτο βιολί στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας η διοίκηση Κωνσταντάτου

«Το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών που κυνηγημένοι από πολέμους, λιμούς και διώξεις φτάνουν στη χώρα μας τσακισμένοι, μισοπεθαμένοι, ξεβρασμένοι από τη θάλασσα, αναζητώντας σωτηρία στην Ευρώπη, τοποθετήθηκε για μια ακόμη φορά ''στην κλίνη του Προκρούστη'' από τη διοίκηση του δήμου μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου -που 
«σήμερα είναι το πρώτο βιολί στην καλλιέργεια ενός ασύμβατου με την ιστορία και τις παραδόσεις μας κλίματος ξενοφοβίας»- το Σεπτέμβρη υποστήριζε τη λειτουργία του Κέντρου στο γήπεδο χόκεϊ, στις αρχές Δεκέμβρη ζητούσε να κλείσει, καλλιεργώντας με ανακοινώσεις και δηλώσεις στα ΜΜΕ κλίμα ξενοφοβίας, στη συνέχεια «ζώστηκε τα άρματα» για να μη γίνει σε παλιά τολ, για να συμφωνήσει τελικά να γίνει στο χόκεϊ.

«Η ανθρωπιά μας απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες δεν είναι κάτι σαν σύμβαση ορισμένου χρόνου» σημειώνει με νόημα η Δ.Σ.Ε-Α.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τον λένε Αντώνη και δεν είναι καθόλου καλά…

γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου


Το φαβορί του ο Τζιτζικώστας υπέστη μεγάλη ήττα, η εφεδρεία του ο Άδωνις κατακρημνίστηκε στα όρια του διασυρμού και το φιλαράκι του ο Ραχόϊ βρέθηκε
σε ελεύθερη πτώση, λες και η ιστορία βάζει καμιά φορά καρμπόν…

Το σύστημα Σαμαρά αφού μετέτρεψε τη Ν.Δ. σε ΕΠΕΝ, επανέφερε την εμφυλιοπολεμικού τύπου μισαλλόδοξη ρητορεία και πολιτεύτηκε με όρους παρασυστήματος, ιδίως στο χώρο της Δικαιοσύνης, φαίνεται πως κλείνει τον κύκλο του, αφήνοντας πίσω του ένα πολιτικό αποτύπωμα απεχθές για την κοινωνία και επονείδιστο για την παράταξη της οποίας ηγήθηκε…

Άδωνης καλεί Κυριάκο…

Τελικά τον έφαγε η κρίση τον Άδωνη Γεωργιάδη και δεν κατάφερε να καταλάβει μια από τις δυο πρώτες προνομιούχες θέσεις των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. που οδηγούν στον επόμενο γύρο.

Τις κατέλαβαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν από κρίση.

Γιατί αν δεν είχαμε κρίση, σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί οι οποίοι θα είχαν τρία ευρώ για πέταμα ώστε να ψηφίσουν τον Άδωνη Γεωργιάδη. Γιατί σε αυτή την περίπτωση για πέταμα θα πήγαιναν τα τρία ευρώ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη διακαίωσή της από το Πρωτοδικείο

Δικαίωση για το Σωματείο θεωρεί η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την απόφαση του Πρωτοδικείο με την οποία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ. τονίζει ότι δικαιώθηκε η νομιμότητά της ως σωματείου, καθώς και το δικαίωμα κάθε δημότη στην ελεύθερη συμμετοχή και δημιουργία ανεξάρτητων πολιτιστικών σωματείων και δίνει ραντεβού στη Μεγάλη Οθόνη.

Η ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ. ευχαριστεί τον κόσμο και τους χορηγούς της, καθώς σε αυτούς οφείλεται η πραγματοποίηση του έργου της και όχι σε υποτιθέμενες κρατικές επιχορηγήσεις που έχει λάβει ή ζήτησε να λάβει, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η δημοτική αρχή.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ο Βαγγέλης μετριοπαθής, ο Κυριάκος κεντρώος κι ο Κουασιμόδος ένα κράμα Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνι...

Όλο αυτό το ατέλειωτο χρονικό διάστημα που η ΝΔ πασχίζει να εκλέξει πρόεδρο έχουν ακουστεί πολλά ανέκδοτα. Θα μοιραστώ μαζί σας τα καλύτερα:

ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος έδερνε Αριστερούς στα νιάτα του, είναι μετριοπαθής. Το γεράκι τού νεοφιλελευθερισμού Κ. Μητσοτάκης είναι κεντρώος, ο βασιλικός Απ. Τζιτζικώστας κομίζει το νέο στην πολιτική κι ο ακροδεξιός εθνικός μας καραγκιοζάκος είναι φιλελεύθερος.

Είναι, βεβαίως, δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται όπως γουστάρει. Καλό είναι, ωστόσο, και οι επιμέρους θέσεις του να συμβαδίζουν με το γενικό προφίλ που θέλει να καλλιεργήσει.

Η ταινία «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

H ταινία του Ρόμπερτ Μουρ «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο - Murder by Death» θα προβληθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην πύλη των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Προσοχή: Λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι δυο προβολές πραγματοποιούνται τα Σάββατα
26 Δεκεμβρίου & 2 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μουρ
Πρωταγωνιστές: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Άλεκ Γκίνες,
Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Πίτερ Φολκ, Τζέιμς Κόκο, Τρούμαν Καπότε


Λίγα λόγια για την ταινία: