Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Forget Giannis» εδώ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 
Με κάθε ευκαιρία, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο επικεφαλής της Ενωμένης Πόλης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εξυμνεί το ρόλο των ιδιωτών, τους «καλοδέχεται» στο Ελληνικό και επιζητά τη συνεργασία μαζί τους, την ίδια ώρα που συντελείται το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιου χώρου και μια σειρά από υποδομές προς όφελος των λαϊκών αναγκών, πάνε περίπατο.
 
«Δεμένος» στο άρμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, δηλώνει έτοιμος να συνομιλήσει με τα «κοράκια» που ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στο Ελληνικό υποστηρίζοντας:

Πέμπτη 16/1: εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών στο ΕΠΑΛ Ελληνικού


afisa

ΕΠΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (χάρτης) Ελευθερίου Βενιζέλου 2-4 και Βουλιαγμένης 
από τις 9:30πμ μέχρι τις 13:00μμ
Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών διοργανώνουμε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ καθηγητών και καθηγητριών.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών και καθηγητριών έχει ως στόχο:


α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ) και
γ) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.


Πηγή : http://elmenath.wordpress.com/2014/01/12/aimodosia/

Ελευθερία διακίνησης των σπόρων και δημόσια περιουσία

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Έλεγχος Σπόρων = Έλεγχος Τροφής», μίλησε για την ανάγκη διαφύλαξης των σπόρων και την ελεύθερη διακίνησή τους ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού που η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σκοπεύει να το «χαρίσει» στους επενδυτές.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, το Σαββάτο 11 Γενάρη συμμετείχαν οι συλλογικότητες : Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό, Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, Πελίτι, Δρυάδες, Ο Κήπος της Αφθονίας, ΒΙΟ.ΖΩ, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής.

Δείτε το βίντεο στο youtube. 




ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ : συζητάμε για τη νεολαία


Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης : Tοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Γλυφάδα : φυλλοροεί η παράταξη του δημάρχου;

Οι αλλαγές στις θέσεις των αντιδημάρχων στη Γλυφάδα φαίνεται ότι δημιουργούν πρόσθετους πονοκεφάλους στην ήδη φυλλοροούσα παράταξη του δημάρχου κ. Κόκκορη.

Η πρώην αντιδήμαρχος κα Νατάσα Αργυροπούλου φαίνεται να είναι δυσαρεστημένη και οι πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στη επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλά και η αντικατάσταση του κ. Γιώργου Σηφακάκη (παρότι ο ίδιος δεν το δείχνει) προβληματίζουν έντονα τον κ. Κόκκορη γιατί ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών έργων αντλούσε πολιτική δύναμη από το ισχυρό κρητικό στοιχείο τις πόλης που δεν είδε με καλό μάτι τον παροπλισμό του σύντεκνου.

Βέβαια τα μεγάλα προβλήματα του δημάρχου προέρχονται από την ίδια τη βάση του εκλογικού σώματος λόγω της τριετούς μνημονιακής πολιτικής που ακολούθησε στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, αλλά και λόγω των ποινικών υποθέσεων και των
κλήσεων από τον ανακριτή σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Άλλωστε αυτό το δυσάρεστο κλίμα στο εκλογικό σώμα - σε συνδυασμό και με τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ - είναι που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση τους δημοτικούς συμβούλους κκ Αγγελάτο, Αναλυτή, Μουλακάκη, Μπενέτο, Σκαλτσά και Τσαρούχα κι αυτή η διαρροή φαίνεται να μην έχει τελειωμό.