Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Να μπει φραγμός στο καθεστώς της αυθαιρεσίας στην Α' Πλαζ Βούλας

γράφει ο Θάνος Ματόπουλος *

Στο όνομα δήθεν της τουριστικής ανάπτυξης, από την εποχή της χούντας ήδη, οι καλύτερες ακτές του Σαρωνικού περιφράχθηκαν και στη συνέχεια έγιναν αντικείμενο εντατικής ιδιωτικής εκμετάλλευσης.


Δεν είναι μόνο το "χαράτσι" που επιβάλλεται στους πολίτες για να τις επισκεφτούν. Είναι οι αλλεπάλληλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες, που δυστυχώς η πολιτεία έδωσε το δικαίωμα για την "τακτοποίησή" τους μέσω του Ν.4178/13, είναι οι ασύμβατες χρήσεις που προέκυψαν με τις υπεκμισθώσεις σε επιχειρηματίες ακόμη και νυχτερινών κέντρων, είναι το δάσος από ομπρέλες στην αιγιαλίτιδα ζώνη, που σκοπό έχουν να ξεζουμίζουν τον επισκέπτη και που φυσικά λειτουργούν αποτρεπτικά για τους τουρίστες, που δεκαετίες τώρα απουσιάζουν από τις πλαζ.

Γιατί η αλλοίωση του φυσικού μας τοπίου, του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, είναι επόμενο να οδηγεί στην καθολική απαξίωση.

Ξεπέρασαν τις 800 οι συμμετοχές στον 11ο Γύρο της Ν. Σμύρνης

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο 11ος Γύρος της Νέας Σμύρνης που διοργανώθηκε για ακόμα μία φορά από το Γρ. Αθλητισμού
και Νέας Γενιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ).

Η απόσταση που διένυσαν οι περίπου 800 συμμετέχοντες ήταν 7.800 μέτρα με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης.

"Πολιτικά κόμματα και δημοκρατία - Ιστορικές και σύγχρονες Διαστάσεις": εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου


Αλλαγή σκηνικού στο τηλεοπτικό τοπίο: στην προκήρυξη μόνο 3 αδειών για τα κανάλια προσανατολίζεται η κυβέρνηση

γράφει η Ντίνα Μπατζιά


Την ερχόμενη Δευτέρα δεν επιστρέφει μόνο η δημόσια τηλεόραση με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ξεκινά ο αγώνας της κυβέρνησης να δοθεί τέλος στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, με την δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την προκήρυξη των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, ένα ζήτημα που έχει πάρει πάνω του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πανελλαδικές άδειες δεν θα ξεπερνούν τις τρεις. Ήδη στους τηλεοπτικούς σταθμούς επικρατεί μεγάλη αναταραχή.

Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο θα θωρακίζει τη νόμιμη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών και θα εγγυάται την διαφάνεια, καθώς θα ρυθμίζει όλες τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, οικονομικές, τεχνικές και νομικές.

ΗΛΙΟΥ-πόλις: χαιρετίζει την επανασύσταση των θεσμών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας

Η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" χαιρετίζει την επανασύσταση των θεσμών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας και παράλληλα, χαιρετίζει την επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απολυμένων σχολικών φυλάκων και υπαλλήλων
της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο της Ηλιούπολης.

Εύχεται καλή επάνοδο στους επαναπροσληφθέντες θεωρώντας ότι με την ευσυνείδητη τήρηση των καθηκόντων τους θα ωφελήσουν τους πολίτες.

Τώρα κατάλαβα !...


Πηγή: i-kyr.gr

Στη Β΄ Εθνική η Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου

Η ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών «Αθηναϊκή Αγ. Δημητρίου» που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Γ' Εθνικής αήττητη στον 6ο όμιλο, προσκλήθηκε στις 17 Μαϊου από την Α.Ε.Λ. (πρωταθλήτρια 3ου 0μιλου) στο F.C. Arena με παρουσία αρκετού κόσμου να γιορτάσουν την άνοδό τους στη Β΄ Εθνική.

Οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και δείχνοντας τη δυναμική τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο! 

Μετά το τέλος του αγώνα ακλούθησαν οι απονομές σε εορταστική ατμόσφαιρα.

Αφιέρωμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Δημητρίου στον Μάνο Ελευθερίου, την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 8.00μμ


Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στις 8.00μμ,  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Τα λόγια και τα χρόνια".Στίχους του δημιουργού θα διαβάσει η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη.


Στο πιάνο θα παρουσιάσει τραγούδια του ο πιανίστας και καθηγητής πιάνου, Δημήτρης Παπαθεοδώρου.

Άγιος Δημήτριος: Αποτελέσματα - Στατιστικά στοιχεία της Ειρηνοδρομίας 2015

H Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων της Ειρηνοδρομίας 2015, που έγινε με επιτυχία την Κυριακή 17 Μαΐου, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία των συμμετοχών, όπως αυτές καταχωρήθηκαν στο κέντρο εγγραφών της διοργάνωσης.

Δηλώθηκαν και συμμετείχαν,1.297 άτομα:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Χαιρετισμός Ρένας Δούρου σε εκδήλωση της Περιφέρειας για την Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία παθήσεων μαστού

Χαιρετισμό απηύθυνε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία παθήσεων μαστού»
που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη και η Μονάδα Μαστού του ΕΑΝΠ «Μεταξά» στο Δημαρχείο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Η περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι σώζονται ζωές «μέσα από την ενημέρωση, μέσα από την πρόληψη, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση».

«Γιατί είναι γνωστό και συμφωνούν σε αυτό όλοι οι επιστήμονες, ότι τον καρκίνο για να τον νικήσεις, τον προλαμβάνεις. Και δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η πρόληψη είναι η πρώτη νίκη κατά του καρκίνου».

«Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει ανοικτή σε κάθε είδους προτάσεις και πρωτοβουλίες φορέων που έχουν έναν κοινό σκοπό: την ενημέρωση των γυναικών και την έγκαιρη διάγνωση αναφορικά με τον καρκίνο του μαστού», υπογράμμισε η ίδια.

Ζητάει λεφτά πάλι...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Σιδερένια πόρτα βάρους 150 κιλών καταπλάκωσε ένα αγοράκι 3,5 ετών, στην Ηλιούπολη

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στο ιστολόγιο geitoniamou.gr ο πρώην βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης , χτες το απόγευμα ένα αγοράκι 3,5 ετών καταπλακώθηκε από την σιδερένια πόρτα, στο γήπεδο “Χαλικάκι” της Ηλιούπολης.

Ο μικρός, παρά το μεγάλο βάρος της πόρτας, γλύτωσε ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. Η σιδερένια πόρτα βάρους 100-150 κιλών, κρεμόταν από ένα “λαμάκι”.

Ακολουθεί η καταγγελία του κ.Λεβογιάννη:

Μετά από έξι χρόνια μνημονιακής «παγωμάρας», οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού
προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες.

Οι τοποθετήσεις του προσωπικού όπως έχουν διευκρινίσει τόσο ο υπουργός υγείας Π. Κουρουμπλής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να γίνουν μέσα στο 15, ξεπερνώντας τον σκόπελο των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ίσχυε για τις προσλήψεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου για την ένταξη στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση

Δεκαήμερη παράταση για την υποβολή δηλώσεων όσων δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που έληγε σήμερα, δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα, το Υπουργείο έδωσε παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου. Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 212.897.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο, οι περισσότερες αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442) και ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες έρχονται αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).

Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936).

Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφορά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).

Πηγή: www.stokokkino.gr

Και δεύτερος νεκρός εργάτης από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Σε τραγωδία εξελίσσεται το εργατικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, με δεύτερο εργάτη, τον Ντελιλάι Ραμαντάν, να υποκύπτει στα τραύματά του,
το απόγευμα της Τρίτης.

Ο άτυχος εργάτης νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η είδηση του θανάτου του έρχεται λίγες ώρες μετά το θάνατο του εργάτη Μπάμπη Δευτεραίου που είχε τραυματιστεί στο ίδιο δυστύχημα.

Το θέμα της έκθεσης...


Ο Βαγγέλης Χερουβείμ στην Αυγή 19.05.2015

Γ. Τσιρώνης: «Τα απορρίμματα ανήκουν στους πολίτες και όχι στους εργολάβους»

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κλείσει τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων - που είναι και η πρώτη δόση του προστίμου της Ε.Ε., υπογράμμισε στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ενώ τόνισε ότι η πολιτική αδιαφορία και τα εργολαβικά συμφέροντα έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση εις βάρος των πολιτών μέχρι τώρα.

Μεγάλη προσπαθεια μαζί με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης για να καταφέρουμε να κλείσουμε τους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων μέχρι τον Ιούνιο που είναι η πρώτη δόση του προστίμου, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Tα απορρίμματα ανήκουν στους πολίτες, και όχι στα εργολαβικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο διαχείρισης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας ότι είναι ντροπή τα παιδιά μας να έχουν γίνει μεσήλικες και εμείς να μιλάμε ακόμη για την διαχείριση των σκουπιδιών. Ενώ δήλωσε ότι πρέπει και η Ελλάδα να ενταχθεί στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Όχι στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση του φυσικού μας πλούτου

51 χιλιόμετρα ακτογραμμής, μεγάλο τμήμα του Υμηττού, μεγάλες δασικές εκτάσεις και εκτάσεις της εκκλησίας
βρίσκονται στα όρια του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η προστασία και ορθολογική διαχείρισή τους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά ευρύτερα για το λεκανοπέδιο και τη χώρα.

Σε όλες αυτές τις εκτάσεις, στο βουνό, ο Παράκτιο Μέτωπο, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Εκκλησιαστική Περιουσία της περιοχής και τη Δημόσια Περιουσία γενικότερα αναφέρεται η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πανευρωπαϊκό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τον ελληνικό λαό

"Μετά από τέσσερις μήνες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σε μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της, για το μέλλον των λαών της και της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για διαπραγμάτευση προς όφελος των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού", τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, απέστειλε επιστολή προς τα ευρωπαϊκά κόμματα της αριστεράς αλλά και κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου στην Ευρώπη, καλώντας για στήριξη και ενέργειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ο Βαρουφάκης είναι!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 16.05.2015