Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Απομακρύνθηκαν επικίνδυνα απόβλητα υδραργύρου, παράνομα αποθηκευμένα σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο

Yψηλής επικινδυνότητας φορτίο μεταλλικού υδραργύρου, συνολικού βάρους 165 τόνων, μεταφέρθηκε παράνομα από τη Γερμανία στην Ελλάδακαι παρέμενε έως πρόσφατα αποθηκευμένο σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο.

Μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Αύγουστο του 2014, σε εγκαταστάσεις εταιρείας ανακύκλωσης εντοπίστηκαν παράνομα αποθηκευμένοι 114 τόνοι.

Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού στα "Φαληρικά 2016" στην Παραλία Μπάτης, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης

Σε κινητοποιήσεις η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, την Δευτέρα και Τετάρτη 19 & 21 Σεπτεμβρίου

Με συνέντευξη τύπου στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη απαντά η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού στην κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση "η κυβέρνηση προωθεί προς κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - ΛΑΤΣΗ που ξεπουλά το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Σε Πολιτιστικό Κέντρο σχεδιάζεται να μετατραπεί το σπίτι της Ακαδημίας Αθηνών στη Βούλα

του Γιώργου Λαουτάρη

Ένας πολυχώρος πολιτισμού σχεδιάζεται να γίνει στο πανέμορφο και γραφικό κόκκινο σπίτι της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, στη Βούλα.

Το κτίριο με τις χαρακτηριστικές κόκκινες πέτρες είναι ιδιοκτησία της Ακαδημίας Αθηνών και η πάγια πρόταση να μετατραπεί σε χώρο που θα στεγάζει την πολιτιστική δημιουργία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης έχει διατυπωθεί εδώ και καιρό.

Η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες:

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει ότι οι θεσμοί πίεσαν για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι θεσμοί πίεσαν για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Τα γνωστά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διακινούν στα ΜΜΕ την «πληροφορία», ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, απαίτησαν την απόσυρση των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ουδέν αναληθέστερον» αναφέρει το Υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

«Τρία χρόνια μετά… δεν ξεχνάμε!» Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Πλήθος εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων από  αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο
τριήμερο κινητοποιήσεων 16-18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η οικογένεια και οι φίλοι Παύλου «Killah P» Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, το Σάββατο στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22.00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19.00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης». Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου έχουν εκδώσει δελτίο τύπου με αφορμή τα 3 χρόνια απο την δολοφονία του απο την Χρυσή Αυγή.