Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φεβρουάριος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) - Το πρόγραμμα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) καλωσορίζει τον τελευταίο μήνα του χειμώνα, με εκδηλώσεις για όλους.

Εκθέσεις,
κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες για κάθε ηλικία, και, φυσικά, πολλή μουσική και χορός, υπόσχονται να φέρουν την άνοιξη πιο γρήγορα.

Άλιμος: Η ζωή είναι ωραία - Το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου



Coffee to go... με ή χωρίς σκουπίδια;

Σχεδόν 320.000 κυπελλάκια καφέ πετιούνται στα σκουπίδια κάθε ώρα στη Γερμανία.

Τα ανακυκλώσιμα ποτήρια είναι μια λύση, την οποία ήδη σκέφτεται σοβαρά να στηρίξει το Βερολίνο. Το Φράιμπουργκ έχει κάνει ήδη την αρχή.

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Αφήστε τα λόγια και δώστε την παραλία στο λαό της Καλλιθέας»


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η δημοσίευση στο Φύλλο
της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, του Ειδικού Κανονισμού της Μαρίνας Καλλιθέας, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός. Αν μη τι άλλο, με την εξέλιξη αυτή παύει και τυπικά το οποιοδήποτε άλλοθι για τη διοίκηση του Δήμου, η οποία εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά κάθεται με «σταυρωμένα τα χέρια» στην περιοχή.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φεβρουαρίου στο "Πολυμήχανο cafe teatral", στην Αργυρούπολη

Πολυμήχανο cafe teatral
Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη
- Τηλ.: 21 5551 7311


Ατυχήματα προκαλεί πλέον η παράνομη «χωματερή» της Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί στην άτυπη χωματερή που λειτουργεί στο τέλος της οδού Πανός στη Βουλιαγμένη, δίπλα από το νεκροταφείο της πόλης.
 

Εκτός από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, πλέον αποκαλύπτεται άλλη μία παρενέργεια της αλόγιστης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε ένα προστατευόμενο -υποτίθεται- σημείο της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Δεκάδες πουλιά εντοπίσθηκαν νεκρά στη Ροδόπη

Δεκάδες πουλιά, κυρίως κύκνοι, φαλαρίδες και φλαμίνγκο, εντοπίστηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης του νομού Ροδόπης.

Μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας ειδοποιήθηκαν άμεσα για το γεγονός και μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπου 200 νεκρά πουλιά.

Από Πεντοζάλι μέχρι Σμυρνέικα και ελεύθερο γλέντι στον Ο.Π.Α., την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου από τις 6.00μμ

Έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό δράμα στο 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Το 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Σωκράτης»καλεί στην έκθεση φωτογραφίας για το προσφυγικό δράμα που περιλαμβάνει είκοσι συγκλονιστικές εικόνες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από το νησί της Λέσβου.

Διάρκεια έκθεσης:
Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017, ώρες 12.00 - 14.00
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ώρες 9.00 - 12.00
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ώρες 9.00 - 12.00

Βάσει ΑΦΜ οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης από τα ΚΕΠ - 23.689 οι αιτήσεις την πρώτη μέρα

Δημοσιεύτηκε χθες η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τις οδηγίες προς τα ΚΕΠ για τη διαδικασία εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος
Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Με την Εγκύκλιο ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Η προσέλευση θα γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου για την υποβολή της αίτησης.

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης εύχονται στα πεύκα "καλό μήνα", όπως στα αρνιά εύχονται "Καλό Πάσχα"...

Το αλυσοπρίονο ξαναχτύπησε...
 
Αυτή τη φορά στην οδό Πίνδου, στην Αργυρούπολη.

Την έγκριση για προσλήψεις 13 ατόμων ζητάει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Tρεις οδηγούς και δέκα εργάτες καθαριότητας για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας καθαριότητας, µετά τις συνταξιοδοτήσεις - αποχωρήσεις εργαζοµένων ζητάει με αίτημά του προς το Υπουργείο Εσωτερικών & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.
 
Η δαπάνη της µισθοδοσίας τους θα καλυφθεί από τον προϋπολογισµό τρέχοντος έτους και επόµενων οικ. ετών, ενώ το ύψος της εκτιµώµενης ετήσιας δαπάνης, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 205.920,00€ όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
 

Επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικούς στο ραντεβού για τις κόντρες στην Βάρκιζα

Επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικούς χαρακτήρισαν το βράδυ της Τρίτης στη Βάρκιζα το ραντεβού για «κόντρες»που δόθηκε διαδικτυακά.

Πριν φτάσει 11 το βράδυ και οι κάτοχοι των γνωστών πειραγμένων ΙΧ εμφανιστούν στο Ribas, για να «θυμηθούν τα παλιά» όπως ανέφερε η πρόσκληση, περιπολικά και άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει το σημείο.

Στην Παραλία Καλλιθέας - Μοσχάτου η Πίτα της Περιφέρειας Αττικής, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 1.00 το μεσημέρι



«Ποινικοποιεί ή εκβιάζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο η Ελληνικός Χρυσός;»

της Ντίνας Δασκαλοπούλου


Η «ΕΦ.ΣΥΝ.» αποκαλύπτει την επιστολή πρόκληση της εταιρείας - Τι απαντά η Κωνσταντίνα Κούνεβα - Προκαλεί τους θεσμούς η Ελληνικός Χρυσός - τώρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εταιρεία, που έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής της αποικιοκρατικής λογικής της έναντι της ελληνικής Πολιτείας, πλέον στοχοποιεί και την Ευρωβουλή που... τόλμησε να ελέγξει τα έργα και τις ημέρες της.