Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αργυρούπολη: Η ταινία «Βαβυλωνία» του Γ. Διζικιρίκη - Προβολή - Συζήτηση στο Πολυμήχανο, το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 7.00μμ

Την ταινία «Βαβυλωνία» του Γ. Διζικιρίκη θα προβάλουν οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολοι» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για την ελληνική ιδιαιτερότητα του νεοελληνικού έθνους-κράτους από την ίδρυση.

Η προβολή - συζήτηση θα γίνουν στο Πολυμήχανο cafe teatral, Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας - Αργυρούπολη, το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 7.00μμ με εισηγητές τους:

Το Αλληλέγγυο Θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις παρουσιάζει την παράσταση "Αθηνά Χατζηεσμέρ ετών 17" στο Μουσείο Εθνική Αντίστασης

Το Αλληλέγγυο Θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις παρουσιάζει την παράσταση "Αθηνά Χατζηεσμέρ ετών 17" στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη στις 23, 24, 30 & 31 Μαρτίου στις 8.00μμ, με είσοδος ελεύθερη με ευγενική συνεισφορά τροφίμων για το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις.

Η Αθηνά Χατζηεσμέρ ή Εσμερίδου, παιδί προσφύγων από την Μικρασία, μεγάλωσε κι έζησε στα Γερμανικά των Νέων Σφαγείων του Ταύρου. Μέλος της ΕΠΟΝ, συλλαμβάνεται από ταγματασφαλίτες που την μεταφέρουν στην Γκεστάπο.

Πασχαλινό bazzar Δικτύου Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις , το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις, διοργανώνει πασχαλινό bazaar το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Ηρακλείτου 1.

Στηρίζουμε τους άνεργους συμπολίτες μας, αγοράζοντας τα πασχαλινά μας δώρα, λαμπάδες, κοσμήματα, φυσικά καλυντικά, σπιτικά γλυκά, διακοσμητικά, από τους δημιουργούς.

"Ψάλλω την Ελευθερία" από την Ορχήστρα "Μετροπόλιταν" του Δήμου Αγ. Δημητρίου στο Θέατρο "Κάρολος Κουν" του Αλίμου



Ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Μαρινάκη για το πλοίο Noor 1

Από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ασκήθηκε ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, για την υπόθεση του πλοίου Noor 1.

Πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.