Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ» ο τίτλος με τον Θοδωρή Μπούφη υποψήφιο δήμαρχο (video)

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ» είναι ο τίτλος της νέας ανοικτής δημοκρατικής δημοτικής παράταξης Ελληνικού-Αργυρούπολης, η οποία στο ιδρυτικό της Συνέδριο εξέλεξε επικεφαλής και
υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Μπούφη.

Το Συνέδριο εξέλεξε 14 μέλη που μαζί με τον επικεφαλής θα αποτελέσουν τη Γραμματεία, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες εργασίας και θα δημοσιοποιηθούν οι πρώτες ανακοινώσεις γιά τις δράσεις της παράταξης.


Στη συνέχεια ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗΣ» και μετά απ' αυτό τα βιογραφικά και οι ομιλίες των υποψηφίων επικεφαλής, Θοδωρή Μπούφη και Ράουα Κάρεμ.

Δελτίο Τύπου


Στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας Ανοικτής Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Κύπρου 97) στην Αργυρούπολη.

Οι διαδικασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής που έθεσε τις βασικές αρχές της νέας παράταξης σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη που ψηφίστηκε στις 3/7/2018.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι προσκεκλημένοι και απηύθυναν χαιρετισμό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ.Καπάταης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Νερούτσου, ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία κ. Χρήστο Κορτζίδης, ο επικεφαλής της παράταξης Ξανά η Πόλη Μπροστά κ. Κώστας Στέφας, ο επικεφαλής της παράταξης Πρώτη Πόλη κ. Νάσος Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πόλη κ. Μιχάλης Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σταύρος Γκούζος.

Ακολούθησαν θεματικές ομιλίες σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, το νέο νόμο και την απλή αναλογική, τις συμμετοχικές διαδικασίες των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων, τα προβλήματα του περιβάλλοντος, του πρασίνου, της καθαριότητας, της ηχορύπανσης, τα ζητήματα της παιδείας και τα προβλήματα στην εκπαίδευση, καθώς και για τα ζητήματα του πολιτισμού, της κοινωνικής μέριμνας και του ρόλου του Δήμου σ’ αυτά. Διεξήχθη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις θέσεις και το όραμα της νέας παράταξης.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου διεξήχθησαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη επικεφαλής της παράταξης, το όνομα της παράταξης και τη νέα γραμματεία.

Τα μέλη ψήφισαν και ανέδειξαν επικεφαλής της παράταξης τον Θοδωρή Μπούφη (ακολουθεί αναλυτικό βιογραφικό) .

Εκλέχθηκε 15μελής γραμματεία και το όνομα της νέας μας δημοτικής παράταξης αποφασίστηκε να είναι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ»

Η νέα μας παράταξη φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για ισχυρή παρουσία στο Δήμο και να συσπειρώσει πολίτες από όλο το δημοκρατικό φάσμα.
Κάνουμε μια νέα αρχή, ενώνοντας τα ζωντανά δημιουργικά κύτταρα της πόλης μας, απευθυνόμενοι σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με βάση τις αρχές της διακήρυξής μας της 3/7/2018.
Φιλοδοξούμε να είμαστε διαφορετικοί, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά στα δημοτικά πράγματα.

Στοχεύουμε να συμβάλλουμε με επεξεργασμένες θέσεις στον ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της πόλης.

Ανακοινώνουμε τη σύνθεση της Γραμματείας που αναλαμβάνει το συντονισμό και την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές.

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγούρης Βασίλης
Βαρυτιμιάδης Θοδωρής
Κάρεμ Ράουα
Καρφάκη Ασπασία
Κατσαμάς Ηλίας
Κοντογιώργος Ανδρέας
Λοφρέντας Γιάννης
Μαλαγκωνιάρης Γιώργος
Μαυροπούλου Δάφνη
Μωυσίδης Αντώνης
Παπασπύρου Άγγελος
Σκούρας Αχιλλέας
Στενού Στέλλα

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες εργασίας και θα δημοσιοποιηθούν οι πρώτες ανακοινώσεις για τις δράσεις της παράταξης.

Καλούμε κάθε Δημοκράτη Δημότη, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας, να συν-πορευθεί στην προσπάθεια που ξεκινάμε.

E-mail επικοινωνίας : dimokratiki.syn.porefsi@gmail.com

Το βιογραφικό και η ομιλία του Θοδωρή Μπούφη

Υποπτέραρχος (ε.α.), πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1957.

Το 1975 εισήλθα στη Σχολή Ικάρων, από όπου αποφοίτησε το 1979 ως ανθυποσμηναγός. Φοίτησε επιτυχώς σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σχολή Πολέμου, Συνθήκη CFE, Σχολή ΣΚΕΑ, Ηλεκτρονικού Πολέμου κ.ά.). Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις (ΓΕΑ, ΑΤΑ, 350 Π.Μ. κ.ά.). Υπήρξε Στρατιωτικός Εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων με συγγραφικό έργο. Επίσης συμμετείχε σε πολλά Συνέδρια, Επιθεωρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό σαν μέλος της Εθνικής Αρχής. Υπηρέτησε ως σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου σε θέματα Αεράμυνας (2003 - 2004).

Αποστρατεύτηκε από την Πολεμική Αεροπορία τον Απρίλιο του 2004 με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2012, οπότε και παραιτήθηκε (Δεκέμβριος 2009 - Ιούλιος 2012).

Από το 2013 δραστηριοποιείται στον Τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα όσον αφορά την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών.

Από τον Ιούλιο 2016 έως τον Ιούνιο 2017 υπήρξε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Από τον Απρίλιο του 2018 είναι αιρετός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Κλάδου ΠΕ06, στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και έχουν ένα γιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.



Το βιογραφικό και η ομιλία του Ράουα Κάρεμ

Γεννήθηκε 10-05-1985 στη Σουλεϊμάνια, Νότιο Κουρδιστάν το 1985. Έχει φοιτήσει στο λύκειο στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Το 2002 ως πολιτικός πρόσφυγας ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα και αργότερα πολιτογραφήθηκε και απόκτησε την ελληνική ιθαγένεια.

Πέρασε την Σχολή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2005.
Την περίοδο 2003-2004 σπούδασε τη Νέα Ελληνική Γλώσσα στην Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.
Είναι εκπρόσωπος και υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν.
Γενικός γραμματέας στον Ελληνοκουρδικό Σύνδεσμο.
Εκπροσωπεί και την Κουρδιστανική Κοινότητα.

Για αρκετά χρόνια ήταν διερμηνέας μεταφραστής στις υπηρεσίες του υπουργείου προστασίας του πολίτη και στην ελληνική αστυνομία, επίσης στις δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν ανταποκριτής του κουρδικού δορυφορικού καναλιού Kurdsat.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα διεθνή συνέδρια και συνδιασκέψεις.

Είναι δημότης Ελληνικού-Αργυρούπολης, παντρεμένος με τη Νίνο Νιζαράντζε και έχει δυο παιδιά. Έχει ακόμα έναν δίδυμο αδελφό που ζει στην Ελλάδα και έναν μικρότερο που ζει στο Κουρδιστάν.


Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου