Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν τα "240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό" - φωτογραφίες από την πρώτη μέρα της διαδρομής

Λίγο πριν την εκκίνηση,
Άγης Εμμανουήλ και Μάνια Παπαδημητρίου
Πρωί-πρωί στις 6.00 ξεκίνησαν τα "240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό", μια ιδέα του μαραθωνοδρόμου-ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ που υλοποιείται από τον ίδιο με τη συμμετοχή φίλων και κινημάτων που δραστηριοποιούνται στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου με ένα μονόλογο αρχαίου δράματος σήμανε
την έναρξη του υπερμαραθώνιου και ξεκίνησε ωε πρώτη σκυταλοδρόμος δίπλα στον Άγη Εμμανουήλ.

Από τη σελίδα
240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό που δημιουργήθηκε στο facebook σας παρουσιάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες.


Από τα λόγια στην πράξη...

Αναχώρηση από Κινέτα (ευχαριστούμε το Sun Hotel)

Υπέροχη υποδοχή στην Ελευσίνα! Ευχαριστούμε!
Τώρα ο Κώστας Λειβαδάς στην σκηνή

Δείτε και εδώ : Επώνυμοι μαραθωνοδρόμοι στο “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό”

Ολόκληρο το πρόγραμμα σε φωτογραφίες εδώ. 

Στροφή Νέας Σμύρνης : Παρασκευή 11/7 στο Σύνταγμα: Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου – όχι στην καταστροφή της χώρας

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ συμμετέχει και καλεί στο κοινό συλλαλητήριο των κινημάτων της χώρας, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα για Χημικά, Σκουριές και Ακτές.

«Χημικά - Σκουριές - Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!» είναι το σύνθημα της κινητοποίησης, την οποία συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν».

Για να πούμε όλοι μαζί:

Η "στροφή Νέας Σμύρνης" στις εκδηλώσεις για την προστασία του αιγιαλού στις 9 Ιουλίου

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το Δίκτυο «Ακτές ώρα μηδέν» που συσπειρώνει φορείς οι οποίοι αυτή την κρίσιμη ώρα παίρνουν θέση και δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς (όπως π.χ. οι Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας,
ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερμαραθώνιου «240χλμ για τον αιγιαλό»).

Το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς επιτρέπει την ανοικοδόμηση και το μπάζωμα των ακτών όλης της χώρας, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές. Ιδίως μάλιστα για την ευρύτερη περιοχή μας οι συνέπειες μπορεί να αποδειχτούν τεράστιες, καθώς από τη μια μεριά θα προωθηθεί η πλήρης οικοδόμηση του Αγ. Κοσμά, αλλά και θα νομιμοποιηθούν οι πάμπολλες σημερινές αυθαιρεσίες σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη (νυχτερινά κέντρα κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους Νεοσμυρνιούς:
  • Να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα που συγκεντρώνει ήδη 150.000 υπογραφές που μπορούν αν βρουν στη σελίδα του δικτύου  Ακτές Ώρα Μηδέν (http://aktesora0.wordpress.com)
  • Να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την υποδοχή του δρομέας Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος πραγματοποιεί υπερμαραθώνιο 240 χιλιομέτων κατά μήκος των ακτών της Αττικής, για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία απέναντι στο νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΥΠΟΣΤΕΓΟ : Συζήτηση και Έκθεση με θέμα την κινηματική και πολιτική φωτογραφία

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συζήτηση και Έκθεση

με θέμα την κινηματική και πολιτική φωτογραφία

με τους:

Δρομογράφο

Μάριο Λώλο (πρόεδρος ένωσης φωτορεπόρτερ)

Τατιάνα Μπόλαρη (φωτορεπόρτερ)


ΣΑΒΒΑΤΟ 12/7/2014 στις 20.00

Η Ρι.Δη.Κ. Μοσχάτου-Ταύρου "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" για την Πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" δηλώνει την αντίθεσή της στο επικείμενο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που ιδιωτικοποιεί, εμπορευματοποιεί και τελικά καταστρέφει τις παραλίες μας.  
 
Στηρίζει την Πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα
για τον αιγιαλό", που περιλαμβάνει μαραθώνιο από τα Ίσθμια μέχρι το Μαραθώνα, στο διάστημα 8 έως 12 Ιουλίου 2014. Στο πλαίσιο της στήριξης αυτής καλεί τους φίλους και τα μέλη της σε προσυγκέντρωση αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ, 9-7-2014, στις 10.00πμ ακριβώς, στην οδό ΠΛΑΤΩΝΟΣ 13. Όσοι μπορέσουν να είναι εκεί, θα κατευθυνθούν στο σημείο υποδοχής του δρομέα Άγη Εμμανουήλ στην παραλία του Μοσχάτου (στις 10.30πμ περίπου).

ΑΥΡΙΟ επίσης, 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 7.30μμ, η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει τo Πανελλαδικό Δίκτυο  "Ακτές Ώρα Μηδέν" και η "Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό", στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, ενημέρωση & μουσικό πρόγραμμα (εδώ).

Φίλοι και Μέλη, 
ας δώσουμε όλοι το παρών.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

Από τη Γραμματεία

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : “Δυο για το δρόμο” - Tετάρτη 9 Ιουλίου

Την ταινία του Στάνλεϊ Ντόνεν “Δυο για το δρόμο” προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 9.00 και 11.00μμ. Η προβολή θα γίνει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωρόρος Ειρήνης 50).

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Όντρεϊ Χέπμπορν, Άλμπερτ Φίνεϊ, Ζακλίν Μπισέ, Έλεανορ Μπρον, Ουίλιαμ Ντάνιελς.
ΣΕΝΑΡΙΟ: Φρέντερικ Ράφαελ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κρίστοφερ Τσάλις
ΜΟΥΣΙΚΗ: Χένρι Μαντσίνι
 
Ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα προβολών της Κ.Λ.Η. θα το δείτε εδώ. 

Λίγα λόγια για την ταινία :

Επώνυμοι μαραθωνοδρόμοι στο “240 χιλι'ομετρα για τον αιγιαλό”

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του
από την αλόγιστη εκμετάλλευση.
Η κορυφαία δράση της πρωτοβουλίας είναι ο Υπερμαραθώνιος που θα διανύσει την Αττική Ακτογραμμή από 08 έως 12 Ιουλίου 2014, ταυτόχρονα με μια συμβολική σκυταλοδρομία από ενεργούς πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Η έναρξη του Υπερμαραθωνίου έγινε σήμερα, Τρίτη 08 Ιουλίου, στις 06.00πμ στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεχριών, Κορινθίας.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής Επικρατείας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) Μάνια Παπαδημητρίου σήμανε με ένα μονόλογο αρχαίου δράματος την έναρξη του Υπερμαραθωνίου και ξεκίνησε ως πρώτη σκυταλοδρόμος δίπλα στον Άγη Εμμανουήλ στις 06.30 πμ.

"240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό", το πρόγραμμα όλων των ημερών


Άγης Εμμανουήλ : Μαραθώνιος της οργής

Ο Άγης Εμμανουήλ θα τρέξει 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό, ξεκινώντας από τον Ισθμό και τερματίζοντας στον Μαραθώνα. Πρόκειται για μια ακτιβιστική, διαμαρτυρία. Ο γνωστός ηθοποιός θα τρέξει στον υπερμαραθώνιο με στόχο να συσπειρώσει τους πολίτες σε μια συντονισμένη οικολογική και ανεξάρτητη αντίδραση.

Προπονείσαι για να τρέξεις 240 χλμ. Για ποιο λόγο; Ποια είναι η συγκεκριμένη διαδρομή σου;
Πρόκειται για μια ακτιβιστική διαμαρτυρία απέναντι σε μια ακόμη μνημονιακή δέσμευση που έρχεται κατά την άποψή μου να επιβάλλει περιορισμό στην ανθρώπινη ελευθερία. Παρ 'όλο που πιστεύω πως τα πάντα είναι διχοτομημένα, στην περίπτωση αυτή θα αυτοαναιρεθώ. Ακόμα κι αν κατανοώ την πλευρά αυτών που υποστηρίζουν πως τα μνημόνια είναι …ευλογία, η επιβολή τους με ψέματα και βία δεν είναι αποδεκτή και ανακινεί υποψίες. Το νομοσχέδιο λοιπόν για τους αιγιαλούς είναι θα έλεγα η αφορμή της Δράσης μας (χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό, γιατί μέχρι τώρα πολύτιμη σύμμαχος στο όλο εγχείρημα
είναι η γιατρός Τάνια Ελέζογλου), γιατί όσο πιο πολύ δυναμώνει η πίστη μου μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα ανακαλύπτω και πάρα πολλούς άλλους λόγους για τους οποίους θέλω να επιτευχθεί αυτή η περιπέτεια.

Παραλίες SOS: Δράσεις ολόκληρη την εβδομάδα

Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αγώνα για ελεύθερες παραλίες με κορύφωση τον υπερμαραθώνιο "240 χλμ για τον αιγιαλό" το Σάββατο.

Με νέες δράσεις για ελεύθερες παραλίες συνεχίζει την καμπάνια του
όλη την εβδομάδα το συντονιστικό ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS ενώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος 3ος εθελοντικός καθαρισμός της υιοθετημένης χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ απο την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και τον νεολαιίστικο οικολογικό σύλλογο Ώρα για Δράση.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 19.30 η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού διοργανώνει εκδήλωση στην απελευθερωμένη απο το δήμο Ελληνικού παραλία του Αγίου Κοσμά.  Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του υπερμαραθώνιου "240 χλμ για τον αιγιαλό" και θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και μουσικό πρόγραμμα ενώ θα χαιρετήσει και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΛΑΖ;


Για πολλά χρόνια η παραλία του Αγ. Κοσμά ήταν κλειστή για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να πληρώσουν εισιτήριο. Η εταιρία που εκμεταλλεύονταν την πλαζ την είχε αποκλείσει εισπράττοντας εισιτήρια τη μέρα και μετατρέποντάς την, παράνομα, σε χώρο δεξιώσεων και νυχτερινής διασκέδασης τη νύχτα.

Αυτά ως το καλοκαίρι του 2007. Όταν με μια πολυήμερη απεργία πείνας ο Δήμαρχος Κορτζίδης κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις πιο ποικίλες δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και των κινημάτων γύρω από το αίτημα της ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα.

ΥΠΟΣΤΕΓΟ : κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:00 προβολές ταινιών στην αυλή

Κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:00 προβολές ταινιών στην αυλή του Χώρου Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ

13/7 : Τhe Intouchables 
του Regis Musset










20/7 : Delicatessen 
των Marc Caro, Jean Pierre Jeunet






 

27/7 : Best offer
του Giuseppe Tornatore
3/8   : Οmar 
του Hany Abu-Assad

1ο Patision Cinemart: «Πολιτισμός και Kοινωνικά Επιτεύγματα στην Ελλάδα και τη Βενεζουέλα»

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διοργανώνουν το 1ο Patision Cinemart «Πολιτισμός και Κοινωνικά Επιτεύγματα», που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 09 ως την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, στον Κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος 21, στην Κυψέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φίλοι του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ που έχουν διακριθεί τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα, παραγωγές του Φόρουμ «Πολιτισμός και Κοινωνικά Επιτεύγματα» και την αντίστοιχη ανοιχτή συζήτηση.

«ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ» Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΒΟΥΛΑΣ 11/7/2014

Η ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει την Ειρήνη Μελά στον αντιφασιστικό μονόλογο των Φράνκα Ράμε - Ντάριο Φο "Μάμμα Τόνι".
Η παράσταση παρουσιάζεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του πρ. κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ.

 Η «Μάμμα Τόνι» όταν μαθαίνει ότι οι φασίστες περνούν και πάλι από την πόλη της, αυτή τη φορά ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι για να εκφωνήσουν τους λόγους τους στην πλατεία, - μίας πόλης που θρήνησε πολυάριθμα θύματα στα χέρια των φασιστών- αγριεύει, σηκώνεται από την πολυθρόνα της, αρπάζει τη μαγκούρα της και ορμάει μονάχη να τους διώξει. Ο μονόλογος αυτός, σχεδόν άγνωστος, ανήκει στην περίοδο των αντιφασιστικών μονολόγων των Φο/Ράμε, βασισμένων σε μαρτυρίες και υπαρκτά πρόσωπα από την Ιταλική Αντίσταση. Πρωτοπαρουσιάστηκε με την Φράνκα Ράμε να ενσαρκώνει αυτή τη συγκλονιστική μάνα των ανταρτών στην μεγάλη πλατεία της Παβίας στις 25 Απριλίου του 1971.

Η έξωση από το Λύκειο και τα άμεσα προβλήματα της Καλλιτεχνικής Παιδείας

Κύριε Υφυπουργέ,

Η «αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Δρομολόγησε την πλήρη έξωση των μαθημάτων Τέχνης από το Γενικό Λύκειο, ύστερα από τη διάλυση ολόκληρων καλλιτεχνικών τομέων και κλάδων των ΕΠΑΛ και συνολικά της
Τεχνικοεπαγγελματικής Εκπαίδευσης και επισφράγισε έτσι μια αξιοκατάκριτη πορεία συρρίκνωσης, έκπτωσης και απαξίωσης της καλλιτεχνικής διδασκαλίας στο δημόσιο σχολείο.

1. Η διδασκαλία Τέχνης στο Λύκειο, αφού προηγουμένως είχε εξοβελιστεί από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και είχε περιοριστεί σε μαθήματα επιλογής, αποβάλλεται απ’ τη μια τάξη μετά την άλλη και από εκεί, ενώ η Ιστορία Τέχνης επίσης τελεί υπό κατάργηση.
Το Ελεύθερο Σχέδιο και το Γραμμικό Σχέδιο, με την «αναδιάρθρωση» εκτοπίζονται από το σχολικό πρόγραμμα, από την ερχόμενη σχολική χρονιά 2014-2015 δεν προβλέπεται καμιά διδασκαλία οποιουδήποτε μαθήματος Τέχνης στη Β΄ Λυκείου και από την επόμενη χρονιά και στη Γ΄ Λυκείου.