Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Προσπάθησε αλλά αρκέστηκε στην ισοπαλία ο Πανιώνιος: 1-1 με την ΑΕΚ

του Στάθη Σαμίδη

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος υποδέχτηκε την «Ένωση», ίσως στο πιο σημαντικό (από βαθμολογικής πλευράς) παιχνίδι του τη φετινή χρονιά.

Από τη μία ο «Ιστορικός» ήθελε το τρίποντο για να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση, ενώ από την άλλη η φιλοξενούμενη Α.Ε.Κ. να μπει στην πεντάδα και να διεκδικήσει μια θέση στα πλέϊ οφ.

Α2 ΕΠΣΑ, 22η αγωνιστική: Ισόπαλο το ντέρμπυ Σούρμενα - Δόξα Βύρωνα & ήττα εντός έδρα για την Ηλιούπολη

Ισοπαλία 2-2 παραχώρησαν τα Σούρμενα στη Δόξα Βύρωνα και έτσι μείωσανστους 9 βαθμούς τη διαφορά από τον πρώτο Πανερυθραϊκό που ηττήθηκε, ενώ και η Ηλιούπολη έχασε εντός έδρας 2-1 από τους Αγίους Αναργύρους.

Σπουδαία νίκη με 1-0 πέτυχαν οι Τράχωνες στο Καματερό, όπως και η Διάνα Ηλιούπολης που νίκησε 2-1 το Χαλάνδρι, ενώ ισόπαλος με πολλά γκολ (3-3) έληξε ο αγώνας του Άγιαξ Ταύρου με τον ΑΟ Περιστερίου.

Α1 ΕΠΣΑ, 22η αγωνιστική: Ο Χαραυγιακός μια ανάσα από την κορυφή, νίκησαν Φωστήρας Ηλιούπολης και Γ.Σ. Αργυρούπολης

Τρεις βαθμούς  από την κορυφή ο Χαραυγιακός που πέρασε σαν σίφουνας 3-0 από το Χαϊδάρι, αλλά και ο Φωστήρας Ηλιούπολης πέτυχε σπουδαία νίκη (2-0) στην Πεύκη.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Γ.Σ. Αργυρούπολης επί του Ηφαίστου Περιστερίου (3-2), σε αντίθεση με την ουρά της βαθμολογίας, όπου ο ΑΟ Γλυφάδας ηττήθηκε με 3-1 από τον Θρίαμβο Αθηνών και η Δάφνη Π. Φαλήρου με 3-0 από τον Παπάγο.

Νέα Σμύρνη: Η παράσταση "Πιτσιμπούργκο" στον Γαλαξία, την Παρασκευή 10 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Τσογλάνια

του Κώστα Βαξεβάνη


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι και λογοπλάστης και νομοπλάστης (κυρίως) και ίσως στο μυαλό του ο πλάστης του κόσμου.

Δεν θα είχε κανένα πολιτικό και αρθρογραφικό ενδιαφέρον η αναφορά στον ξεχασμένο συνταγματολόγο της καρδιάς μας, αν, ως ένα άλλο είδος Άδωνη, δεν φώναζε όσα οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού

Οι γυναίκες που ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική
επιστημονική μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες έχουν αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής για την υγεία (καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά κ.α.) και η νέα έρευνα διευρύνει τη γκάμα των ωφελειών.

Παρουσίαση του βιβλίου "Σέρρα" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποιότητα Ζωής, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 7.00μμ

Αλλαγή ωραρίου στη Βιολογική Αγορά της Ηλιούπολης

Η Αγορά Βιοκαλλιεργητών, που γίνεται κάθε Τετάρτη στην οδό Παπαναστασίου από το ύψος της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου έως τον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, αλλάζει ωράριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης, από την Τετάρτη 8 Μαρτίου η αγορά θα λειτουργεί από τις 16:00 μέχρι τις 19:30.


Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 4 Μαρτίου ο πρώην Δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Άγγελος Αποστολάτος διετέλεσε Δήμαρχος Βούλας από το 1987 μέχρι το 1996 όταν παραιτήθηκε από τη θέση του Δημάρχου για να διεκδικήσει την εκλογή του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1996.

Άλιμος: "H Ζωή είναι Ωραία" - Το πρόγραμμα Μαρτίου



Δίχτυ προστασίας για την ακραία παιδική φτώχεια

του Κώστα Παπαντωνίου


Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε άλλη μία διεθνής έρευνα που αποτυπώνει την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας.

Η έρευνα ανήκει στο Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας και δείχνει άνοδο της φτώχειας στην Ελλάδα κατά 40% για το διάστημα από το 2008 μέχρι το 2015.

Οι πολλές ώρες στο Facebook μπορεί να αυξήσουν το αίσθημα κοινωνικής απομόνωσης

Όσες περισσότερες ώρες περνάει κανείς στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο πιθανότερο είναι να νιώσει κοινωνικά απομονωμένος.

Αυτό υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το αίσθημα μεγαλύτερης κοινωνικής απομόνωσης σχετίζεται τόσο με τον συνολικό χρόνο online, όσο και με τη συχνότητα με την οποία κανείς «μπαίνει» στα social media. Με άλλα λόγια, το Facebook κάθε άλλο παρά πανάκεια αποτελεί για την μοναξιά.

Μία, δύο, πολλές μίζες: Ξεκινάει σήμερα η δίκη της Siemens

της Ειρήνης Λαζαρίδου

Μία από τις πλέον εμβληματικές υποθέσεις «λαδώματος» κρατικών αξιωματούχων, αυτή της Siemens, αρχίζει να εκδικάζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κυριολεκτικά μια ανάσα πριν από την παραγραφή για αδικήματα που τελέστηκαν πριν από είκοσι χρόνια.

Η υπόθεση αφορά τη σύμβαση 8002 ανάμεσα στον γερμανικό κολοσσό και τον ΟΤΕ, στο πλαίσιο της οποίας διακινήθηκαν μίζες που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης κάνει τα "στραβά μάτια" για την καταπάτηση πλατείας από τον χορηγό της μοκέτας

Ξερίζωσε όσες λεύκες είχαν απομείνει και έκοβαν τη θέα προς τις ταμπέλες της επιχείρησής του, υποσχέθηκε ότι θα τις αποκαταστήσει και φύτεψε... "θυμάρια και ραδίκια".

Έκοψε το μισό γκαζόν της πλατείας, το έκανε πάρκινγκ για τους πελάτες του και, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, έβαλε και... παρκαδόρο.

Το "Λεξικό με γραβάτα" έχει πολύ περισσότερες σελίδες...

Πριν μερικές ημέρες παρουσιάστηκε το βιβλίο τού δημοσιογράφου Γ. Βλαστάρη "Λεξικό χωρίς γραβάτα", το οποίο καυτηριάζει το "οργουελικό" λεξιλόγιο του "λαϊκίστικου" ΣΥΡΙΖΑ τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην εκδήλωση, μάλιστα, παρευρέθηκαν πρώην και νυν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν από μια κακή κουβέντα να πουν για το κυβερνών κόμμα, μίλησαν σε βάρος τού εθνολαϊκισμού και υπέρ των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.